Istoria produselor

Combina de recoltat.

Combina de recoltat reprezintă un produs unic pentru CLAAS. Însoțiți-ne într-o explorare a istoriei combinelor de recoltate CLAAS.

Istoria produselor

Combina de recoltat.

Combina de recoltat reprezintă un produs unic pentru CLAAS. Însoțiți-ne într-o explorare a istoriei combinelor de recoltate CLAAS.

Începutul unei noi ere a designului

Până în anii 1960, dezvoltarea combinelor de recoltat se concentra în principal asupra performanțelor mai bune și a unui grad mai ridicat de funcționalitate. Însă forma și aspectul utilajelor începea să capete din ce în ce mai multă importanță. Odată cu introducerea modelului SENATOR, combinele de recoltat CLAAS primeau un design nou și culoarea verde a boabelor.

1967

SENATOR / MERCATOR / PROTECTOR – combinele de recoltat elegante, de mari dimensiuni

Odată cu introducerea modelului SENATOR în 1967, CLAAS a oferit un design nou combinelor sale de recoltat. Acesta a inclus protecțiile și capacele din metal. Contururile noilor utilaje erau caracterizate de margini care coborau oblic în partea din spate, iar buncărul de boabe împreună cu protecția motorului alcătuiau împreună o linie. În plus, inscripția CLAAS a fost redesenată, iar utilajele au primit o nouă culoare verde precum boabele, care și astăzi este marca tuturor produselor CLAAS. SENATOR nu atrage atenția doar la exterior, ci poate convinge și prin caracteristicile sale de performanță. Astfel, direcția hidrostatică era disponibilă standard. În calitate de primul producător de combine de recoltat, CLAAS a prezentat, de asemenea, un sistem de antrenare cu posibilitate de acționare cu curea. Un an după SENATOR, a fost prezentat modelul MERCATOR. Performanțele erau mai modeste decât SENATOR. Modelul PROTECTOR introdus în 1969 a completat familia de combine de recoltat de mari dimensiuni ca model din segmentul inferior. Acesta reprezenta modelul economic al gamei de modele și era livrat standard cu un heder fix de 2,70 m. Ca o măsură de îmbunătățire a gamei, ulterior s-a folosit doar numele MERCATOR. Modelul SENATOR a devenit MERCATOR 70. Combinele de recoltat PROTECTOR au primit denumirile MERCATOR 60 și 50.

1968

CONSUL, COSMOS, COMET, CORSAR – noile modele de mici dimensiuni

După ce modelele CLAAS EUROPA și COLUMBUS au cucerit piața fermelor de familie, aceste modele erau deja învechite din punct de vedere tehnic și vizual. În 1968, CLAAS a introdus modelele CONSUL, COSMOS și COMET, iar în anul 1970 a introdus modelul CORSAR pentru clasa mjlocie de performanțe. Toate combinele de recoltat proveneau dintr-o singură familie de modele și se diferențiau mai ales prin dimensiunile lor. Astfel, în cazul CONSUL era vorba despre un utilaj cu 4 scuturători, spre deosebire de celelalte modele care erau echipate cu trei scuturători

GARANT – utilajul tractat de treierat cu flux longitudinal

Combina de recoltat tractată CLAAS GARANT se bazează pe sistemul de treierat al utilajului autopropulsat MERCUR. Acesta era întâlnit mai des în cadrul fermelor mici, însă nu a înregistrat vânzări mari din cauza dominației combinelor de recoltat autopropulsate. În perioada 1968 - 1972 au fost produse aproape 1.000 de utilaje. CLAAS GARANT a fost ultima combină de recoltat tractată produsă de CLAAS.

1971

COMPACT - utilajul de treierat compact pentru fermele de familie

Modelul CLAAS COMPACT a fost introdus pe piață în 1971 ca o combină de recoltat de mici dimensiuni pentru fermele de familie. Modelele COMPACT 20, 25 și 30 au fost concepute special ca utilaje autopropulsate de mici dimensiuni și au fost construite de la zero. Obiectivul a fost recoltarea cu combine de recoltat și în cadrul fermelor mici. Combina de recoltat accesibilă pentru ferme de familie a fost produsă între 1971 și 1981 în peste 7000 de exemplare.

Aici puteți descărca broșura

Selectare capitol: