xerion_25_stage_quadrant

Presa de balotat puternică.

Presa de balotat QUADRANT a stabilit noi standarde încă de la lansarea pe piață, făcând o echipă perfectă în combinație cu tractorul sistem XERION.

De la prelucrarea solului și împrăștierea substratului până la lucrările pentru silozuri: XERION a fost un tractor deosebit de versatil de la lansarea sa pe piață, în 1997, parțial datorită gamei largi de implemente care pot fi atașate la tractor.

La fel ca modelul XERION, aceste implemente s-au dezvoltatfoarte mult în ultimii 25 de ani. Progresul tehnic poate fi observat deosebit de bine la QUADRANT, cea mai populară presă de balotat pentru baloți paralelipipedici din Germania, cu peste 5.000 de unități vândute.

Până la 30 de tone de paie pe oră.

Primul model QUADRANT a fost lansat pe piață în 1988 și a stabilit noi standarde, cu dimensiuni ale balotului de 0,7 x 1,2 m și lungimi de până la 2,5 m, precum și capacitatea de producție pe oră de până la 30 t pentru recoltarea paielor.

În 1999 a urmat QUADRANT 2200, cu un design fundamental nou. Acesta avea o cameră pentru baloți de 3 m lungime, un pick-up cu lățimea de 2,1 m, până la 25 de cuțite și o frecvență a cilindrului de 51 de mișcări pe minut.

Pentru prima dată, cei 250 cp ai noului model XERION 2500 au putut fi utilizați și pe o presă de balotat pentru baloți paralelipipedici. În 1999, modelul QUADRANT 2200, cu transmisia sa fără lanț, a marcat un nou punct de referință în istoria preselor de balotat pentru baloți paralelipipedici.

Debit dublu și funcții digitale.

În ultimii 20 de ani, modelul QUADRANT a continuat să se dezvolte. Modelul actual, QUADRANT 5200 EVOLUTION, are o cameră pentru baloți cu lungimea de 3,85 m. De asemenea, lățimea pick-up-ului a fost mărită și mai mult, la 2,35 m. În plus, presa are acum 51 de cuțite și, în funcție de model, gestionează până la 56 de curse de piston pe minut.

„Ca și în cazul modelului XERION, producția modelelor QUADRANT a crescut semnificativ de la sfârșitul anilor 1990”, spune Hendrik Henselmeyer, reprezentant de vânzări prese de balotat al companiei CLAAS. „Debitul presei de balotat aproape s-a dublat.” Performanța tractoarelor standard a crescut, de asemenea, la peste 400 cp în ultimii ani; dar o combinație între QUADRANT și XERION este întotdeauna ceva special.”

În prezent, modelul QUADRANT poate fi operat fără efort prin ISOBUS, dar operarea prin CEMIS 700 este de asemenea posibilă. În acest caz, la CEMIS 700 pot fi conectate până la 2 camere.

Sistemul de transfer de date TELEMATICS on IMPLEMENT (TONI) face posibilă urmărirea de la distanță a activității presei de balotat. „În acest fel, fermierul poate vedea întotdeauna unde este echipa și care este calitatea baloților”, explică Henselmeyer. „La finalul schimbului, software-ul arată pe ce parte a câmpului a fost deja folosită presa de balotat, câte tone de baloti pătrați și de ce calitate urmează să fie colectate. Cerința de bază este ca modelul XERION să fie echipat cu sistemul TELEMATICS, dar acest lucru este caracteristic pentru toate utilajele din Germania”.

Concentrare pe calitate.

Cu toate acestea, o funcție a rămas aceeași de-a lungul deceniilor: datorită înnodătorului simplu de înaltă performanță, care a fost patentat de CLAAS încă din 1921, niciun model QUADRANT nu lasă reziduuri de sfoară pe câmp, la legarea baloților paralelipipedici. „Acest lucru înseamnă că operatorul modelului QUADRANT economisește până la 15 km de sfoară pe an. În plus, protejează mediul”, a declarat Henselmeyer.

În plus, presa de balotat are încă transmisie fără lanț, pentru a reduce uzura la minim. Accentul pe calitate și eficiență este un alt punct comun al modelelor QUADRANT și XERION.

Toate articolele despre cei 25 de ani ai utilajului XERION: