Istoria produselor

Combina de recoltat.

Combina de recoltat reprezintă un produs unic pentru CLAAS. Însoțiți-ne într-o explorare a istoriei combinelor de recoltate CLAAS.

Istoria produselor

Combina de recoltat.

Combina de recoltat reprezintă un produs unic pentru CLAAS. Însoțiți-ne într-o explorare a istoriei combinelor de recoltate CLAAS.

Noua clasă de top cu APS HYBRID

Cu LEXION 480, CLAAS pătrunde într-o nouă clasă de performanțe. Sistemul de treierat APS, cunoscut încă de la modelul MEGA, a fost echipat cu o tobă și mai mare. În loc să funcționeze cu scuturători, utilajul lucrează cu doi rotori axiali de separare. Concomitent, LEXION stabilește noi standarde în ceea ce privește confortul la operare, conducere și confortul din cabină.

1996

LEXION seria 400 - un moment important din construcția combinelor de recoltat

Cu ajutorul combinei de recoltat de mari dimensiuni LEXION 480 au fost obține noi performanțe ridicate. În 1995, CLAAS a prezentat în premieră modelul LEXION, iar în 1996 acesta și-a făcut apariția pe piață. În cadrul LEXION, CLAAS a combinat sistemul de treierat APS cu sistemul revoluționar de separare reziduală a boabelor ROTO PLUS. Cu acest utilaj, CLAAS s-a îndepărtat pentru prima oară și de diametrul tradițional de 450 mm al tobei de batozare. LEXION 480 a fost prima combină de recoltat CLAAS cu o tobă de batozare cu diametrul de 600 mm. Alte componente care sporesc performanța completează utilajele LEXION. Dumneavoastră primiți, printre altele, o cabină complet redesenată, care oferă operatorului mai mult confort. Computerul de bord integrat CEBIS preia numeroase sarcini, pentru ca operatorul să fie și mai puțin solicitat. Un alt salt tehnologic a fost reprezentat de sistemele de ghidare LASER PILOT și GPS PILOT, care simplifică în mod semnificativ operarea combinei de recoltat.

Aici puteți descărca broșura

2001

MEDION - rentabil, flexibil, universal

Pentru sezonul de recoltare 2001, CLAAS a prezentat modelul MEDION. MEDION a fost gama de modele care a succedat modelul DOMINATOR cu sistem convențional de treierat. Datorită flexibilității sale, utilajul era potrivit pentru suprafețe mici și pentru recolte diferite, de la fasole de câmp la semințe de trifoi. MEDION a fost proiectat mai ales pentru fermele care nu au renunțat la folosirea utilajelor proprii pentru recoltarea boabelor și pentru fermele care folosesc la comun o combină de recoltat, pentru o utilizare mai bună a capacității acesteia.

Aici puteți descărca broșura

2003

Seria LEXION 500 - într-o clasă proprie

În 2003, CLAAS a prezentat utilajele LEXION din seria 500, complet revizuite, sub denumirea LEXION - NEXT GENERATION (GENERAȚIA URMĂTOARE). O serie de inovații tehnice asigurau creșteri suplimentare ale performanțelor, astfel, suprafețele de separare a rotorilor puteau fi reglate electric. De asemenea, alte noutăți erau sistemul de oprire rapidă pentru implemente frontale, precum și așa-numitul GRAINMETER, care afișează volumul și compoziția returului pe ecranul CEBIS.

Aici puteți descărca broșura

2005

LEXION 600 – Definiția unei clase noi

În 2005 a fost introdus pe piață modelul de top, LEXION 600. Performanțele sale au fost crescute din nou, devenind astfel cea mai puternică combină de recoltat din întreaga lume. În condiții bune, utilajul recoltează între 60 și 70 de tone de grâu pe oră. La nivel teoretic, recolta de pe parcursul unei zile ar fi suficientă pentru aprovizionarea cu pâine a unui oraș cu 350.000 de locuitori. Cu LEXION 600, CLAAS a prezentat pe piața europeană o combină de recoltat cu dimensiuni și performanțe unice până la acel moment.

Aici puteți descărca broșura

2008

TUCANO - segmentul premium al clasei medii superioare

În categoria clasei medii superioare, CLAAS a stabilit noi standarde în 2008 prin dezvoltarea modelului TUCANO. Datorită versatilității sale, TUCANO poate fi folosit pentru aproape toate fermele, indiferent de dimensiuni, și pentru aproape toate cerințele. Inspirându-se de la fratele mai mare, LEXION, inginerii CLAAS s-au asigurat că utilajul oferă caracteristicile de performanță ale clasei de top. Astfel, sistemul de batozare și separare APS renumit și performant de la CLAAS este inclus pentru toate modelele TUCANO din seria 400, iar începând cu 2009 utilajele erau disponibile chiar și cu APS HYBRID SYSTEM de la CLAAS. Sistemele inteligente de asistență, precum noul sistem AUTO CONTOUR pentru hedere și sistemele de ghidare AUTO PILOT și LASER PILOT pot fi controlate confortabil de către operator cu ajutorul sistemului electronic de informare la bord CEBIS. De asemenea, un număr mare de implemente frontale permite utilizarea pentru diferite sarcini de recoltare.

Aici puteți descărca broșura

2010

AVERO - noua clasă compactă

Concomitent cu prezentarea noului TUCANO cu APS HYBRID SYSTEM, CLAAS a prezentat la Agritechnica 2009 un nou tip de combină de recoltat, AVERO. Cu ajutorul acestui model, s-a creat o nouă clasă compactă între DOMINATOR 150 și TUCANO. AVERO a fost proiectat pentru fermele mici și mijlocii care se bazează tot mai mult pe folosirea utilajelor proprii. AVERO a fost echipat cu numeroase dotări de la combinele de recoltat CLAAS anterioare, cum ar fi sistemul APS, curățarea 3D și hedere VARIO performante.

Aici puteți descărca broșura

2011

Seria LEXION 700 – cerințele devin mai exigente

Combina de recoltat CLAAS cea mai puternică deschide drumuri noi: două serii revizuite (700 și 600) oferă numeroase noutăți și asigură și mai multă productivitate. Cu seria 700, CLAAS își apără poziția de lider în categoria combinelor de recoltat. Echipată cu sistemul semi-șenilat TERRA TRAC, LEXION 770 atinge o viteză de deplasare pe șosea de 40 km/h, devenind astfel cea mai rapidă combină de recoltat din întreaga lume. Noul LEXION nu este echipat doar cu o cabină nouă, acesta este echipat suplimentar cu un sistem electronic nou, care îmbunătățește funcționarea întregului sistem electronic de comandă. Astfel poate fi asigurată comunicarea rapidă în cadrul întregii rețele de la bordul utilajului.

Aici puteți descărca broșura

2013

LEXION – noua generație

Modelul LEXION 770 desemnat ca fiind combina de recoltat cea mai puternică din întreaga lume a fost depășită. Noul LEXION 780 oferă un nivel fără precedent de funcții, putere, anduranță, versatilitate și confort. O premieră mondială o reprezintă CEMOS AUTOMATIC, cu ajutorul căruia CLAAS a revoluționat operarea combinelor de recoltat. Astfel, LEXION este prima combină de recoltat care recoltează complet automat. Sistemul nou reglează complet independent numeroșii parametri de configurare ai combinei de recoltat, cum ar fi separarea reziduală a boabelor și curățarea, adaptând utilajul în permanență la condițiile de recoltare.Astfel, operatorul recoltează mai rapid și pentru mai mult timp, cu cele mai bune rezultate de recoltare. Nou este și DYNAMIC COOLING, un concept de răcire revoluționar, care reglează în mod dinamic puterea de răcire. Concomitent, noul principiu privind fluxul de aer împiedică pătrunderea aerului și asigură astfel funcția de curățare permanentă. O altă noutate constă în axa cu 4 puncte de prindere, dezvoltată și brevetată de CLAAS. Aceasta asigură flexibilitate nelimitată chiar și în cazul anvelopelor de mari dimensiuni, cu înălțimi de până la 1,65 m (capace de 30 inch) și asigură stabilitate și forță de tracțiune imbatabile. Un buncăr de boabe cu o capacitate mai mare (12.500 l) și un debit de descărcare de până la 130 l/s, precum și cele mai noi motoare care respectă cerințele standardului de poluare cel mai recent (Tier 4i) reprezintă alte noutăți din cadrul clasei de top a combinelor de recoltat.

Aici puteți descărca broșura

2020

Adevăratele revoluții pornesc din inimă

Revoluțiile încep cu o viziune care pornește din inimă, ceea ce ne face să ne gândim la lucruri într-un mod nou. Acest mod nou se transformă într-o mentalitate și devine o forță motrice pentru inovare. La fel ca noul LEXION, pe care l-am reproiectat complet pentru a satisface nevoile tale: mai inteligent și mai eficient ca niciodată, stabilește noi standarde pentru combinele de recoltat. O adevărată revoluție.

Aflați mai multe despre noul LEXION 8000-5000

Selectare capitol