Noul NEXOS.

Pe măsura provocărilor dumneavoastră.

O recoltă de succes și un produs premium: acesta trebuie să fie concluzia. Am dezvoltat noul NEXOS pentru a realiza acest lucru. Acesta va fi pe măsura provocărilor impuse și va îndeplini fiecare sarcină cu versatilitate, putere, confort și fiabilitate. Configurați-l exact în funcție de nevoi și puneți-l la treabă. Vă asigurăm că va merita.

Perfect pentru dumneavoastră.

Indiferent dacă utilizați noul NEXOS în livezi, vii sau pentru lucrări municipale, tractorul poate fi adaptat exact nevoilor și metodelor dumneavoastră de lucru. Pentru a satisface o gamă largă de cerințe și implemente, oferim o gamă largă de tipuri de tractoare și o varietate de opțiuni de echipare.

Cu toată puterea înainte.

Noul NEXOS este partenerul ideal pentru oricine dorește să desfășoare multe activități într-un timp scurt, fără a consuma prea mult carburant. Motoarele puternice combinate cu noua transmisie vă oferă avantajul de care aveți nevoie. Versiunea de 120 CP este cel mai puternic tractor de mici dimensiuni de pe piață.

Confortul superior vă sporește productivitatea.

Dacă doriți să lucrați eficient pe perioade lungi, aveți nevoie de un spațiu de lucru în care să vă simțiți confortabil. Cabina spațioasă cu podea plată și consolă pe partea dreaptă oferă tot confortul pentru deplasare și operare pe care vi l-ați putea dori. Numeroase funcții automate vă asistă în sarcinile de rutină și vă simplifică munca de zi cu zi. Vizibilitatea optimă de jur împrejur vă oferă posibilitatea de a putea lucra în siguranță, chiar și în spații restrânse.

Fiabilitate operațională.

Vă puteți baza pe calitatea asigurată de NEXOS. Dezvoltăm tractoare speciale de peste 35 de ani și am asigurat evoluția conceptului de tractor în strânsă colaborare cu clienții noștri. Încorporăm experiențele practice în fiecare dezvoltare ulterioară, NEXOS continuând astfel să devină din ce în ce mai bun. Și să nu uităm de componentele de înaltă calitate, procesele de producție meticuloase și un service care vă stă mereu la dispoziție.

Versatilitate
Randament
Confort
Fiabilitate

Ce v-ați putea dori mai mult?

Capacitate mare de ridicare.

Manipulați greutăți semnificative în timpul lucrărilor de prelucrare a solului și stropirii culturilor, precum și atunci când recoltați și transportați materialul recoltat. Cu o capacitate de ridicare de 3,1 t în spate și 2,8 t în față, NEXOS poate manipula orice implement. Modelele M și L pot fi echipate cu o tijă hidraulică de ridicare și elemente laterale de stabilizare pentru ghidarea precisă a implementului pe pante.

  Lățime Cabină Motor
NEXOS S 1 m Cabina 75 până la 120 CP
NEXOS M 1,25 m Cabina 75 până la 120 CP
NEXOS MD 1,25 m Platformă 75 până la 103 CP
NEXOS L 1,45 m Cabină / platformă 75 până la 120 CP
NEXOS LD 1,45 m Platformă 75 până la 103 CP
NEXOS XL 1,55 m Cabină / platformă 85 - 120 cp

O varietate de modele.

Pentru transport, protecția culturilor sau recoltare, NEXOS este disponibil în mai multe variante. Îngust sau extra-larg, înalt sau jos, cabină sau platformă, model de bază sau de top – este alegerea dumneavoastră. Alegeți un tractor potrivit pentru ferma dumneavoastră.

Design compact.

NEXOS este conceput pentru spații înguste. Profitați de dimensiunea sa compactă și raza de bracaj mică pentru fiecare manevră.

Flexibilitate impresionantă.

Combinați până la trei operațiuni într-o singură activitate. Pe lângă tiranții față și spate, există un punct de atașare suplimentar între puntea față și cabină pentru controlul mecanic al buruienilor. Plăcile de montare laterale sunt compatibile cu implementele montate central ale tuturor producătorilor principali. De asemenea, vă puteți echipa utilajul NEXOS cu o placă de montare frontală în loc de un tirant frontal. Acest lucru reduce lățimea exterioară și crește stabilitatea atunci când se utilizează implemente foarte grele. Astfel, puteți lucra productiv, puteți proteja solul și vă puteți planifica activitățile în mod eficient.

Concept cu eficiență dovedită pentru tractor.

Datorită lungimii sale totale compacte, NEXOS este impresionant de agil. Are, de asemenea, un ampatament mare și o distribuție ideală a greutății, permițându-i să ridice fără efort chiar și cele mai grele implemente și să funcționeze extraordinar în orice situație.

Sporiți-vă productivitatea.

Sistem hidraulic puternic.

Capacitatea ridicată a sistemului hidraulic de 87 l/min vă facilitează activitățile. Vă puteți controla implementele cu precizie. Capacitatea de 60 l/min a unei pompe este disponibilă pentru până la 4 supape hidraulice cu comandă electronică. Un al doilea circuit hidraulic separat asigură o capacitate de 27 l/min pentru tiranții purtați în spate.

Motoare puternice.

Motoarele cu patru cilindri de 85 - 120 CP garantează o putere constantă și performanța necesare și respectă standardul de emisii Stage V. Puteți lucra eficient din punct de vedere al consumului de carburant la o turație redusă a motorului și cuplu maxim. Pe scurt, beneficiați de un randament sporit per suprafață și de o productivitate mai mare.

Transmisie eficientă.

Manevrați rapid și confortabil la capăt de rând sau când stivuiți lăzi. Inversorul fără ambreiaj REVERSHIFT combinat cu SMART STOP* decuplează automat transmisia atunci când opriți. Puteți atinge o viteză de 40 km/h la aproximativ 1.700 rpm, asigurând un consum redus de carburant și niveluri de zgomot reduse.

Rezervor carburant de mare capacitate.

O fereastră scurtă de oportunități facilitează zilele lungi de lucru. Cu o capacitate maximă a rezervorului diesel de 75 l (NEXOS S) sau 100 l (NEXOS M, MD, L, LD și XL), puteți efectua o mulțime de activități de lucru fără a fi nevoie să realimentați.

Lucrați mai eficient.

Cabină spațioasă.

Cabina cu 6 montanți și podea plată asigură un spațiu surprinzător de generos pentru cap și picioare pentru un tractor cu ecartament îngust, împreună cu o vizibilitate perfectă de jur împrejur. Ergonomia îmbunătățită cu maneta de comutare integrată vă permite să lucrați confortabil, fără stres.

Aer curat.

Sistemul de filtrare al cabinei de categorie 4 (conform EN 15695) integrat în acoperișul cabinei vă protejează împotriva prafului, aerosolilor și vaporilor din timpul stropirii recoltei. Cabina etanșată corespunzător reduce riscul de pătrundere a substanțelor periculoase, reducând în același timp nivelul zgomotului.

Flexibilitate ridicată.

Conexiunile ISOBUS* sunt situate în zona de montare din spate și din mijloc. Puteți controla toate implementele dumneavoastră compatibile ISOBUS cu un terminal ISOBUS corespunzător, precum CEMIS 700.

Lumini de lucru strălucitoare ca lumina naturală.

Până la opt lumini de lucru sunt încorporate în acoperișul reconfigurat, astfel încât să puteți vedea la fel de clar ca ziua când lucrați la apusul soarelui. Alegeți dintre lumini de lucru cu halogen sau LED.

Asistență practică.

Direcția dinamică* vă scutește de manevrele suplimentare efectuate la volan, care consumă timp, la capetele de rânduri înguste. Controlul automat al prizei de putere oferă asistență suplimentară prin decuplarea automată a implementelor la ridicare și acționarea lor la coborâre.

Confort excelent la deplasare.

Veți descoperi că NEXOS asigură un mediu de lucru confortabil, fără stres. Combinația dintre suspensia punții față controlată la nivel, o cabină montată pe blocurile silențioase și scaunul confortabil cu suspensie pneumatică asigură o deplasare excepțional de confortabilă.

Fiabilitatea operațională contează.

Dezvoltat de-a lungul anilor.

Unitatea de producție nu este singurul factor care determină succesul unui produs remarcabil – este vorba și despre modul în care toate componentele atent adaptate funcționează perfect împreună. Fabrica Rovigo dezvoltă și produce de aproximativ 35 de ani tractoare pentru activități în vii, livezi și cu alte culturi speciale.

Validare meticuloasă.

Ferma sau afacerea dumneavoastră necesită utilaje de înaltă calitate pentru a vă desfășura activitatea în condiții de siguranță și fiabile. Procesul nostru de validare se ocupă de acest lucru. Toate tractoarele din gama CLAAS trec prin aceiași pași de validare pentru a asigura o calitate înaltă în mod constant.

Producție de înaltă calitate.

În ceea ce privește fabricarea seriei NEXOS, calitatea de durată nu este singura noastră prioritate. Satisfacția dumneavoastră este primordială. Din 2009, peste 10.000 de tractoare CLAAS cu ecartament îngust au părăsit linia de asamblare – trei generații în total.

Procesele inteligente de producție și controalele de calitate fără întreruperi asigură o calitate remarcabilă a producției. Acesta este modul în care ne asigurăm că vă puteți baza complet pe tractorul dumneavoastră în fiecare minut al zilei.

Service excepțional.

Succesul dumneavoastră depinde atât de utilajul potrivit, cât și de nivelul corect de service. Dealerii noștri CLAAS sunt mereu alături de dumneavoastră. Datorită comunicării rapide, vă puteți aștepta, în general, să primiți piese de schimb în 24 de ore.

În plus, punem la dispoziție contracte de service care oferă costuri previzibile, funcționare fiabilă și liniște sufletească. De exemplu, garanția extinsă MAXI CARE Protect sau MAXI CARE Maintenance, care acoperă toate lucrările de întreținere prescrise.

*disponibil în curând

Clienți mulțumiți de tractorul NEXOS.

Olivier Dufour
Producție de vin

NEXOS 260 S.
Pe măsura provocărilor dumneavoastră.

La domeniului Trottières avem zece persoane angajate permanent, plus muncitorii sezonieri. Cinci din cele șapte tractoare ale flotei noastre sunt CLAAS.

Prelucrăm si vinificăm cantitatea totală de struguri la fața locului, iar produsul final îl vindem în principal comercianților de vinuri, supermarketurilor si persoanelor fizice. La Trottières producem vinuri de calitate DOC (denumire de origine controlată).

Guillaume Hors
Producție de mere

NEXOS 260 M.
Pe măsura provocărilor dumneavoastră.

Avem o pepinieră de pomi fructiferi fondată în 1953, cu mai multe zone de producție în Vaucluse, Haute-Garonne, Gard și Alpi.

Când investești atât de mult efort în producerea unui măr și apoi îl vezi pe rafturile supermarketurilor, te simți mândru. Începi de la nimic, iar în final ai un măr, un măr minunat.

Pascal Petitot
Producție de prune Mirabelle

NEXOS 240 XL.
Pe măsura provocărilor dumneavoastră.

Mă numesc Pascal Petitot și din 1998 lucrez într-o fermă de familie de 210 hectare unde avem 160 de hectare de cereale și 30 de hectare de livezi de pruni și cireși.

Ne mândrim cu munca noastră ca producători de fructe. Când vedem fructele la tarabe și în supermarketuri, ne mândrim cu ceea ce am realizat. Vorbim mult despre acest lucru în familie. Am prieteni în Bretania care îmi spun prețul pe care îl percep acolo pentru prunele ce poartă numele de Mirabelle de Lorraine.

Date tehnice

NEXOS   260 240 230 220
Motor   FPT FPT FPT FPT
Nr. de cilindri   4 4 4 4
Capacitate cilindrică cm³ 3600 3600 3600 3600
Turaţie nominală rpm 2300 2300 2300 2300
Putere max. (ECE R 120) kW/CP 88/120 76/103 68/92 62/85
Tip de omologare kW 85 72 67 61
Cuplu maxim (ECE R 120) Nm 466 406 366 334
Tip transmisie   TWINSHIFT TWINSHIFT TWINSHIFT TWINSHIFT
Raport față/spate COMFORT   30/30 30/30 30/30 30/30
Raport față/spate TREND   24/24 24/24 24/24
Număr de trepte powershift   2 2 2 2
Viteză maximă km/h 40 40 40 40

 

 

NEXOS   260 XL
240 XL
230 XL
220 XL
260 L
240 L
230 L
220 L
240 LD
230 LD
220 LD
260 M
240 M
230 M
220 M
240 MD
230 MD
220 MD
260 S
240 S
230 S
220 S
Turaţie priză de putere rpm            
Priză de putere proporțională, a cărei turaţie este corelată cu viteza de deplasare  
Debit maxim la turaţie nominală l/min 87 87 87 87 87 87
Număr de valve hidraulice   2–6 2–6 2–6 2–6 2–6 2–6
Capacitate maximă de ridicare spate kg 3100 3100 2590 3100 2590 3100
Cabina COMFORT  
Platforma TREND  
Lungime totală mm 4058 4058 4058 4058 4058 4058
Înălțime totală cu cabină mm 2509 2509 2509 2509
Înălțime totală cu bara anti-răsturnare retractată mm 1528,5 1528,5 1428,5 1428,5
Ecartament mm 2154 2154 2105 2178 2115 2178
Rază de bracaj m 3,41 3,48 3,45 3.72 3.40 3,65
Lățimea min. externă (cabină/platformă) mm 1490 / 1490 1324 / 1227 - / 1354 1257 / - - / 1215 1000 / -
○ 
Opţional
□ 
Disponibil
– 
Nu este disponibil