Dacă apăsați butonul „Acceptare” vom seta module cookie care nu sunt necesare din punct de vedere tehnic (și din partea terților), pentru a vă pune la dispoziție o ofertă online ușor de utilizat și pentru a ne îmbunătăți și adapta serviciile la preferințele dumneavoastră. Vă puteți retrage oricând consimțământul făcând clic aici. De asemenea, în cazul în care nu apăsați butonul „Acceptare”, vom seta module cookie necesare din punct de vedere tehnic.

Pentru a monitoriza comportamentul dumneavoastră de utilizator, CLAAS folosește și „Google Analytics”. Google prelucrează datele dumneavoastră de utilizare pentru a oferi companiei CLAAS statistici anonime despre comportamentul utilizatorului. De asemenea, Google folosește datele dumneavoastră pentru oricare dintre scopurile proprii (de exemplu, crearea profilului) și reunește datele dumneavoastră cu datele din alte surse. Google vă poate stoca datele în afara Uniunii Europene, de exemplu în SUA prin Google LLC. Atât Google, cât și autoritățile publice au acces la date. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați regulamentul nostru privind protecția datelor.

Accepta

Comunicat de presă

Tiranți pivotanți pentru a face față curbelor și întoarcerilor în timpul cosirii

CLAAS a dezvoltat în colaborare cu Hans Sauter GmbH un sistem de tiranți frontali cu pivotare hidraulică, pentru utilizare in combinații de cositori purtate în față si tractate in spate. Acesta reduce semnificativ sau chiar elimină în totalitate fâșia de iarbă rămasă necosită în curbe sau atunci când cosiți pe suprafețe înclinate. 

Eliminarea acestei probleme constituie o contribuție semnificativă pentru obținerea unor furaje de calitate mai mare, în special pentru tractoarele cu anvelope de dimensiuni mai mari și cu un ecartament mai lat.

Cositorile tractate, cu pivotare hidraulică, sunt deja comercializate de șapte ani. Aceste unități pot fi utilizate, printre alte funcții, pentru a reacționa la schimbarea lățimii de tăiere în curbe sau atunci când cosiți pe suprafețe înclinate. În mod similar, pot fi utilizați și stabilizatori pentru tiranții cu pivotare hidraulică, pentru adaptarea ușoară la curbe și suprafețe înclinate. În unele cazuri, însă, fâșia de iarbă lăsată în curbe de cositoarea purtată în față este parțial strivită de roțile tractorului, înainte de a fi cosită de cositorile tractate. Astfel, o parte din fâșie rămâne strivită și necosită, iar furajele includ o cantitate mai mare de murdărie.

Tiranții cu pivotare hidraulică oferă posibilitatea deplasării laterale cu 30 de cm, în stânga și în dreapta, a cositorii purtate în față.

Datorită noilor tiranți cu pivotare hidraulică, cositoarea purtată în față este pivotată activ spre interiorul curbelor. Acest lucru elimină complet fâșiile nedorite și suprapunerile, în funcție de unghiul de bracaj, și  în același timp reduce riscul de a trece peste materialul adunat din față. În timpul cosirii pe suprafețe înclinate, decalajul poate fi compensat prin pivotarea tiranților inferiori.

Tiranții cu pivotare hidraulică pot fi integrați cu ușurință în suporturile tiranților inferiori standard, ceea ce permite, de asemenea, montarea ulterioară fără restricții majore de spațiu. Kit-ul nu necesită modificări structurale ale cositorii purtate în față, ceea ce înseamnă că atât cositorile noi, cât și cele mai vechi, de toate tipurile, sunt adecvate pentru a funcționa cu kitul de montare ulterioară. Kit-urile pentru tiranți sunt special montati în prealabil la cositoarea CLAAS și tractorul utilizat de Hans Sauter GmbH.
Gama de pivotare, în ambele părți, este de maxim 30 cm. Pentru a controla brațul pivotant este necesară o supapă hidraulică cu acțiune dublă. Tiranții cu pivotare hidraulică sunt securizați prin intermediul unui element de blocare pentru transportul pe șosea. Atunci când nu sunt utilizați, aceștia pot fi rabatați vertical și fixați la fel ca tiranții inferiori obișnuiți.

Cârligul de remorcare pivotant este disponibil în mod limitat pe parcursul anului 2020, iar în 2021 va fi complet disponibil. Rețeaua de dealeri CLAAS este responsabilă pentru comenzi și instalare.