Comunicat de presă

CLAAS XERION 12.650 TERRA TRAC este Tractorul Anului 2024

Eficiența de tracțiune, confortul, conectivitatea și durabilitatea - aceste argumente puternice au fost cele care au convins juriul internațional al Tractorului Anului să premieze noul XERION 12.650 TERRA TRAC de la CLAAS, lansat în vara anului 2023, cu categoria principală a renumitului premiu, devansând alți trei concurenți.

Cu XERION, CLAAS este de 25 de ani unul dintre principalii promotori tehnologici în construcția de tractoare de mari dimensiuni. Seria XERION12, o serie nou dezvoltată, cu puteri ale motorului de până la 653 CP, a fost lansată în vara anului 2023. Conceptul său de viteză redusă a motorului 2. 0 care dezvoltă un cuplu maxim de până la 3.100 Nm la 1.300 de rotații ale motorului, transmisia continuu variabilă CMATIC cu viteză maximă de 40 km/h, sistemul hidraulic de lucru cu turație redusă a motorului cu debite de până la 537 l/min, șenilele triunghiulare TERRA TRAC nou dezvoltate și o vedere panoramică de neegalat din cabina cu suspensie în patru puncte, care dispune de cel mai mare spațiu dintre toate tractoarele premium, reprezintă, de asemenea, una dintre caracteristicile sale unice, la fel ca și capacitatea de încărcare extremă și direcția precisă datorită cadrului continuu cu două axe de direcție.

Datorită distribuției echilibrate a greutății 50:50, seria XERION 12, cu modelul de top XERION 12.650 TERRA TRAC, este un specialist absolut pentru lucrări grele de tracțiune în toate intervalele de viteză - fie în fața unui cultivator, grapă cu discuri, plug, semănătoare pneumatică sau remorcă. "În ciuda puterii imense de care dispune și a dimensiunilor sale masive, XERION este foarte ușor de manevrat, datorită transmisiei continuu variabile CMATIC de ultimă generație (...) cu patru game mecanice și asistată de sistemul autodidact CEMOS, care introduce informații pentru a optimiza transmisia, tracțiunea și balastarea, cu beneficii clare în ceea ce privește performanța și consumul de combustibil", spune juriul.

Cea mai înaltă recunoaștere în cel de-al 25-lea an aniversar

"Eficiența tracțiunii a fost întotdeauna bine ancorată în ADN-ul tractoarelor noastre", explică Dr. Martin von Hoyningen-Huene, Chief Technology Officer CLAAS Group și responsabil pentru divizia Tractoare și Implemente. "XERION se remarcă în special prin conceptul său de tracțiune integrală cu transmisie de tracțiune multipasaj fără compromisuri, eficientă și prietenoasă cu solul. Cu seria XERION 12, am preluat punctele forte binecunoscute și apreciate de clienții XERION din întreaga lume, le-am dezvoltat în continuare și le-am combinat cu cei peste 25 de ani de experiență în dezvoltarea și producția TERRA TRAC într-un concept general puternic și convingător. Faptul că XERION, a cărui existență o datorăm personal lui Helmut Claas, primește acum premiul TOTY Award pentru prima dată în al 25-lea an de prezență pe piață, reprezintă un mare succes pentru întreaga echipă de dezvoltare."

XERION Seria 12 include două modele, 12.590 și 12.650, care sunt produse pentru piața globală atât în versiunea TERRA TRAC, cât și în versiunea TRAC pe roți, la fabrica principală CLAAS din Harsewinkel. Motoarele Mercedes-Benz cu șase cilindri de 15,6 l sunt omologate pentru funcționarea cu uleiuri vegetale hidrogenate (HVO) - toate utilajele noi sunt, de asemenea, alimentate inițial în fabrică cu acest combustibil sustenabil produs din deșeuri și materiale reziduale.
Caracteristicile de ultimă generație de la bord și din afara acestuia pentru agricultura digitală permit nu numai direcția automatizată, controlul secțiunii, rata variabilă și documentarea automată, ci și optimizarea performanțelor utilajului și ale proceselor cu ajutorul CEMOS. De asemenea, începând cu sfârșitul anului 2024, seria XERION 12 va fi și mai bine conectată datorită noului CLAAS connect, care va oferi baza pentru o dezvoltare ulterioară către o automatizare ridicată a proceselor de lucru și chiar autonomie.


De la stânga la dreapta: Jan-Hendrik Mohr, Jan-Willem Verhorst, Johannes Weisbrodt, Ingo Kirchbeck, Dr. Martin von Hoyningen-Huene și Matthias Mumme sunt fericiți cu privire la Tractorul Anului 2024.