Comunicat de presă

CLAAS sprijină grupul auto Automobile Club de l'Ouest și „Cursa de 24 de ore de la Le Mans” cu încărcătoare telescopice SCORPION pe bază de ulei vegetal hidrotratat

Chiar de la începutul anului 2024, CLAAS a devenit furnizor oficial al grupului auto Automobile Club de l'Ouest, organizatorul popularei „Curse de 24 de ore de la Le Mans”.

Contractul de trei ani dintre cele două companii include furnizarea de încărcătoare telescopice SCORPION CLAAS ca vehicule de recuperare pentru cursele de automobile și camioane de pe circuitul de curse de la Le Mans și este în conformitate cu angajamentele în materie de responsabilitate socială corporativă ale grupului auto Automobile Club de l'Ouest și cu dorința sa de a lucra cu parteneri locali.

Datorită relației de lungă durată cu Automobile Club de l'Ouest (ACO), organizatorul celei mai mari curse auto de anduranță din lume, „Cursa de 24 de ore de la Le Mans”, compania CLAAS a fost aleasă ca furnizoare de soluții pentru siguranța curselor de pe pista de la Le Mans. Cu sprijinul CLAAS Franța și al diviziei de Manipulare a materialelor CLAAS, compania va furniza încărcătoare telescopice SCORPION pentru fiecare dintre cursele organizate de ACO în următorii trei ani. Principala „Cursă de 24 de ore de la Le Mans” se bucură de o audiență mondială de nu mai puțin de 146 de milioane de telespectatori prin intermediul furnizorilor de televiziune și streaming. „Compania CLAAS este foarte mândră că a fost aleasă ca furnizor de către organizatorul celei mai mari curse de anduranță din lume în beneficiul siguranței pe pistă și al șoferilor”, a declarat dr. Martin von Hoyningen-Huene, director de tehnologie al Grupului CLAAS. „Fiind extrem de manevrabile și puternice datorită transmisiei hidrostatice de înaltă performanță, încărcătoarele noastre telescopice SCORPION vor fi o soluție excelentă pentru a sprijini recuperarea vehiculelor și pentru a menține circuitul în siguranță.”

Legătura dintre circuitul „Cursei de 24 de ore de la Mans” și divizia Tractoare CLAAS există de mult, prin intermediul evenimentelor și al miilor de vizitatori de toate naționalitățile care au fost la uzina de asamblare a tractoarelor CLAAS, contribuind astfel la reputația internațională atât a grupului ACO, cât și a companiei CLAAS. „Dar între noi există și mai multe legături”, a reluat von Hoyningen-Huene. „Natura competitivă și sportivitatea curselor se potrivesc cu propriile noastre valori de inginerie și ajută în multe feluri la accelerarea progresului tehnic și a cercetării și dezvoltării.”

Reducerea amprentei de carbon cu carburant pe bază de ulei vegetal hidrotratat sustenabil

Pentru a susține toate cursele desfășurate în 2024 vor fi furnizate diferite tipuri de încărcătoare telescopice SCORPION puternice, dinamice și eficiente, cu un vârf de 22 de utilaje pentru legendara „Cursă de 24 de ore de la Le Mans” (12 - 16 iunie 2024; cursa principală va avea loc pe 15 - 16 iunie). Utilajele SCORPION puse la dispoziție vor funcționa cu carburant pe bază de ulei vegetal hidrotratat (HVO) pentru a limita impactul de carbon al cursei. „Una dintre provocările noastre actuale în domeniul utilajelor agricole este de a oferi alternative la combustibilii fosili, pentru a ajuta clienții noștri din domeniul agricol să-și reducă amprenta de carbon”, a adăugat von Hoyningen-Huene. „Prin susținerea grupului ACO și în special a legendarei curse principale de 24 de ore, publicul internațional se va convinge cu privire atât la fiabilitatea, cât și la productivitatea soluțiilor tehnice sustenabile integrate în utilajele agricole testate în cursa de anduranță.”

Această soluție permite utilajelor să reducă emisiile de CO2 cu până la 90% folosind HVO100, dar oferind întotdeauna flexibilitate maximă, asigurând posibilitatea amestecării HVO și a combustibililor fosili în orice raport necesar sau a utilizării doar a motorinei atunci când nu este disponibil HVO. Densitatea de energie și consumul de carburant pe bază de ulei vegetal hidrotratat sunt competitive față de cele al combustibililor fosili. Un alt avantaj al HVO, care include reziduuri de uleiuri vegetale și, în funcție de furnizor, uneori și grăsimi animale, este efectul imediat asupra mediului.