Comunicat de presă

CLAAS împreună cu un blogger pe teme agricole creează un prototip de combină cu pedale pentru copii

„Dragă Moș Crăciun, îmi doresc o combină cu pedale.” - Acesta a fost cadoul pe care și l-a dorit de Crăciun băiețelul de patru ani al Juliei Nissen, un formator de opinie pe teme agricole din North Friesland, în urmă cu doi ani. Blogger-ul în vârstă de 33 de ani, care are o pagină de internet intitulată „Deichdeern”, abia a așteptat să îi spună lui Moș Crăciun despre „combina cu pedale”.

O singură problemă: „Combina cu pedale”, mai exact o combină de recoltat furaje în miniatură, care să poată fi pedalată de copii, nu exista la momentul respectiv. Așa că Nissen a abordat industria producătoare de echipamente agricole în mod public, prin conturile acestora de pe rețelele de socializare, și le-a cerut ajutorul pentru a crea o „combină cu pedale”.

Lider de piață la nivel mondial construiește un prototip în miniatură

Cei de la CLAAS din Harsewinkel, Westfalia, au răspuns solicitării tinerei mame pentru un motiv bine întemeiat: Producătorul de echipamente agricole este liderul de piață la nivel mondial în materie de combine autopropulsate de recoltat furaje și liderul de piață la nivel european în materie de combine de recoltat furaje. Prin urmare, Nissen și CLAAS au format „Echipa Combină cu pedale” în toamna anului 2020. În cadrul proiectului, au cerut ajutorul copiilor cu vârsta între 3 și 10 ani. Un concurs de desen le-a oferit copiilor șansa de a da o mână de ajutor la proiectarea viitoarei combine de recoltat furaje cu pedale. Peste 140 de „mici ingineri” au participat la designul grafic al prototipului.

Un juriu format din cinci membri, printre care Guido Höner (redactor-șef pentru publicații de top în domeniul agricol și autor de cărți pentru copii), Charlotte Stenzel (Marketing pentru colecția CLAAS), Lars Kaumanns (Director de produs - articole promoționale), Volker Buhlmann (Marketing de produs pentru combine autopropulsate de recoltat furaje), precum și formatorul de opinie pe teme agricole Julia Nissen, au analizat propunerile de design. Cablu de remorcare, suport pentru cană, lumini rotative, implement rabatabil pentru porumb - stagiarii din domeniul mecanicii industriale din cadrul Centrului CLAAS pentru instruire tehnică au transformat dorințele copiilor în realitate.

După mai multe dificultăți tehnice, prototipul finalizat a fost prezentat în aprilie 2021. Acum, provocarea este transformarea prototipului într-o jucărie pregătită pentru producția de masă. În acest scop, CLAAS a pornit în căutarea unui partener din industria jucăriilor, astfel încât „combina cu pedale” să fie pe lista de cadouri de Crăciun a multor altor copii.