Comunicat de presă

CARGOS 8500, acum cu șasiu tridem și anvelope de 30,5 inch

Pentru o protecție optimă a solului în orice condiții, CLAAS poate oferi acum modelul CARGOS 8500 cu un șasiu tridem și anvelope de 30,5 inch, o combinație unică pe acest segment de piaţă. Remorca cu dublă întrebuințare poate transporta un volum de 41,5 m³ (DIN).

Direcția cu deplasare laterală protejează solul

Remorca cu dublă întrebuințare CARGOS 8500 este disponibilă acum cu opțiunea cu anvelope de 30,5 inch pentru contractori de mărime medie și pentru ferme care folosesc utiliaje proprii. Noua versiune a modelului CARGOS 8500 cu șasiu tridem poate fi echipată cu anvelope de până la 710/50 R30.5, ce prezintă avantajul că suprafața mare de contact reduce la minim deteriorarea prin compactare a solului cu umezeală ridicată sau moale și friabil. În combinație cu sistemul de direcție pozitivă electrohidraulică, remorca autoîncărcătoare poate fi utilizată și în modul cu deplasare laterală. Astfel, suprafața de contact este mărită, iar greutatea este distribuită în mod ideal pe o suprafață mai mare.

Încărcare optimă datorită podelei screper coborâte

Pick-up-ul controlat are o lățime de lucru de 2,0 m pentru preluarea materialului recoltat fără impurități. Rotorul cu diametru mare, cu nervuri având o lățime de 22 mm, asigură manipularea eficientă și atentă a materialului și o calitate maximă a tăierii.

După tocare, sistemul EFS (EFFICIENT FEEDING SYSTEM) cu eficiență dovedită încarcă materialul recoltat direct în interiorul remorcii, prin intermediul podelei screper, care este coborâtă cu 500 mm. Datorită stivuirii înalte a materialului recoltat în timpul încărcării, asigurată de podeaua screper coborâtă, volumul de încărcare este utilizat în totalitate. Rolele de măsurare, disponibile opțional, pot fi îndepărtate imediat pentru un volum de încărcare suplimentar și descărcare rapidă la transportul furajelor.

Cuțite duble rezistente, cu cuplare individuală

Pentru accesare simplă la schimbarea cuțitelor, suportul cuțitului este basculat hidraulic în exterior și podeaua screper este basculată în sus. Cuțitele duble CLAAS sunt ascuțite pe ambele laturi și extrem de robuste. Durabilitatea celor 40 de cuțite garantează o tăiere de calitate superioară. În timpul zilelor lungi de lucru, acestea pot fi rotite cu ușurință. Toate cuțitele sunt protejate individual împotriva corpurilor străine și sunt echipate cu un sistem de revenire automată a lamei. De asemenea, pretensionarea cuțitelor poate fi reglată în funcție de diferitele condiții de utilizare, acest lucru protejându-le și ajutând la extinderea duratei de viață a acestora.

Controlul automat al barei de tracțiune articulate


În afară de funcția standard de reglare a poziției barei de tracțiune articulate de la terminalul de operare, opțional este disponibilă și o bară de tracțiune articulată automată pentru control automat în modurile de încărcare, transport și utilizare la capăt de rând. Datorită controlului activ al barei de tracțiune în modul de încărcare, este menținut un spațiu liber suficient între bara de tracțiune, rotor și pick-up, pentru a asigura un flux optim de material recoltat.

ICT asistă operatorul

CARGOS preia controlul pe câmp cu ajutorul ICT CRUISE PILOT. Acesta controlează viteza de deplasare în funcție de capacitatea de utilizare a pick-up-ului. Tractorul și remorca CARGOS funcționează ca o singură unitate, reducând în mod considerabil efortul operatorului și permițându-i să se concentreze asupra supravegherii lucrărilor, asigurând în același timp un randament și o eficiență mult mai mari. În plus, ICT CRUISE PILOT facilitează obținerea unui flux de material recoltat omogen printr-o distribuție uniformă în unitatea de încărcare. Acest lucru asigură o tăiere de precizie și furaje de calitate superioară.

Indicatorul de precizie al greutății încărcăturii


În combinație cu punțile cu suspensie hidraulică, toate modelele pot fi echipate suplimentar cu un indicator de greutate a încărcăturii, care asigură determinarea greutății maxime admise și a sarcinii utile cu o precizie de ±1%. Un afișaj opțional indică sarcina utilă netă curentă pe partea exterioară a remorcii. Această funcție poate fi activată și dezactivată de la terminal și oferă o modalitate simplă și confortabilă de a citi valoarea măsurată a randamentului pentru combina de recoltat furaje, direct pe câmp.