Comunicat de presă

CARGOS, acum cu TIM SPEED CONTROL

Utilizând TIM SPEED CONTROL, remorcile autoîncărcătoare CARGOS 9000 și 8000 pot controla viteza tractorului. Funcția ISOBUS este compatibilă cu tractoare certificate ale tuturor producătorilor.


TIM SPEED CONTROL controlează tractorul

Funcția TIM definită în ISOBUS permite implementelor să controleze funcțiile tractorului. Pentru remorcile autoîncărcătoare CARGOS 9000 și 8000 cu TIM SPEED CONTROL, CLAAS utilizează standardul pentru a modifica viteza de deplasare a tractorului în funcție de randament. Măsurarea cuplului la nivelul rotorului și pick-up-ului oferă baza pentru un control precis și eficient. Viteza este redusă la volume mari ale brazdei și mărită la volume mici. Astfel, efortul operatorului este redus considerabil, capacitatea de încărcare a remorcii este mărită la maxim, iar randamentul este sporit semnificativ prin utilizarea uniformă a utilajului.

CLAAS a oferit anterior această funcție sub denumirea ICT CRUISE PILOT, exclusiv pentru tractoarele CLAAS. Odată cu standardul TIM al AEF (ISOBUS), controlul automat cu eficiență dovedită pentru ansamblurile tractor-implement CLAAS este acum disponibil și pentru tractoare certificate ale altor producători.

Noi opțiuni suplimentare pentru mai multă siguranță, eficiență și protecția solului

Toate modelele CARGOS sunt prevăzute acum cu o învelitoare pentru compartimentul de încărcare cu rol de susținere sigură a încărcăturii. Învelitoarea montată lateral este controlată hidraulic printr-un cilindru cu acțiune dublă. O prelată robustă în combinație cu elementele ranforsate integrate asigură flexibilitatea necesară și un nivel ridicat de stabilitate a acesteia.

Pe lângă modulul de alimentare cu 3 role de dozare, modelele CARGOS 9000 și 8000 pot fi acum echipate opțional cu 2 role de dozare. Fiecare modul poate fi îndepărtat rapid și simplu pentru a crește sarcina utilă. Rolele asigură o distribuție uniformă a încărcăturii pe siloz. Un sistem de măsurare a cuplului este disponibil pentru descărcarea automată.

O nouă opțiune de anvelope pentru aproape toate modelele CARGOS este Alliance 885 Flotation Radial cu dimensiunile 800/45 R 30.5, care oferă o suprafață mare de contact. Cu aceste anvelope, în combinație cu șasiul cu punți tridem și direcția cu deplasare laterală controlată electrohidraulic, CLAAS stabilește noi standarde în ceea ce privește protecția solului, în special la modelele mai mari. Anvelopele cu carcasă ranforsată reduc presiunea supra solului și se caracterizează prin proprietăți excelente de autocurățare și tracțiune, precum și o rezistență redusă la rulare.