Comunicat de presă

Trei medalii de argint pentru inovațiile CLAAS

DLG acordă câte o medalie de argint pentru fiecare dintre cele trei inovații CLAAS în cadrul Agritechnica. Cu APS SYNFLOW WALKER, noua unitate de batozare a utilajelor LEXION cu scuturători și CEMOS AUTO CHOPPING pentru ajustarea automată a tocătorului de paie, noua gamă LEXION a primit două medalii de argint. CEMOS AUTO PERFORMANCE controlează puterea motorului și viteza de deplasare a combinei de recoltat furaje JAGUAR. 

Argint pentru noua unitate de batozare a gamei LEXION

Cu APS SYNFLOW WALKER, LEXION 6000 și 5000 stabilesc noi standarde în materie de performanțe de batozare și de separare pentru combinele de recoltat cu scuturători. Unitatea de batozare complet nouă include o tobă de pre-accelerare de 450 mm, o tobă de batozare de 755 mm și 10 bare răzuitoare, precum și o tobă de separare suplimentară, cu diametrul de 600 mm, montată în fața rotorului. Lățimea unității este de 1.700 mm pentru modelele din gama 6000 și de 1.420 mm pentru modelele din gama 5000. Diametrele mari ale tobelor creează unghiuri de contact de 132° (toba de batozare) și 116° (toba de separare). Aceste caracteristici, împreună cu sincronizarea turației tobelor, asigură un flux de material recoltat uniform, lin și cu consum redus de carburant. Zonele de separare activă rezultate măsoară 3,18 m2, respectiv 2,66 m2.

Pentru adaptarea rapidă la toate tipurile de recoltă și condițiile de operare, toate segmentele contrabătătorului sunt reglate hidraulic și în paralel în cadrul CEBIS. Un sistem de protecție la suprasarcină asigură protecție împotriva blocajelor. Bara contrabătătorului poate pivota către fluxul de material recoltat în fața tobei de batozare. Astfel, puteți controla cu foarte mare precizie agresivitatea unității, de exemplu, pentru a garanta decorticarea fiabilă a orzului. La fel precum toți ceilalți parametri ai unității de batozare, sistemul de comandă este integrat în CEMOS AUTOMATIC. Toate segmentele contrabătătorului pot fi accesate și înlocuite cu ușurință prin lateral. Cu turații ale tobei între 160 și 920 rpm, APS SYNFLOW WALKER este potrivit pentru toate recoltele ce necesită batozare.

CEMOS AUTO CHOPPING economisește carburant și optimizează rezultatele de tocare

Cu CEMOS AUTO CHOPPING, o altă inovație a noilor combine de recoltat LEXION, a mai fost acordată încă o medalie de argint. În timpul batozării, sistemul calculează în mod continuu conținutul de umiditate și cantitatea de paie și reglează în mod automat pozițiile contracuțitelor și a bazei de frecare din tocător în funcție de condițiile actuale. Astfel, economisiți până la 10% carburant. Folosind terminalul CEBIS, operatorul pur și simplu specifică dacă dorește să lucreze cu cea mai ridicată calitate a plevei sau cu cel mai ridicat grad de eficiență.

CEMOS AUTO PERFORMANCE controlează puterea motorului și viteza de deplasare

Cu CEMOS AUTO PERFORMANCE, combina JAGUAR menține constantă viteza setată și adaptează puterea motorului și viteza de deplasare în funcție de masa de material recoltat. Pe măsură ce această masă crește, mai întâi puterea motorului este sporită, iar apoi viteza de deplasare este redusă. Atunci când masa de material recoltat scade, puterea motorului este redusă automat. Acest lucru permite menținerea unei turații constante a motorului și previne schimbările bruște de sarcină. Rezultatul: flux uniform de material recoltat, siguranță operațională ridicată și consum redus de carburant. Efortul operatorului este redus în special în situațiile solicitante din timpul recoltării.