Comunicat de presă

Sistemele de reglare a presiunii în anvelope CLAAS CTIC și CTIC 2800 cu caracteristici noi

Pentru anul de fabricație 2021, CLAAS a modernizat sistemele sale de reglare a presiunii în anvelope CTIC și CTIC 2800. Acestea sunt acum disponibile și din fabrică pentru AXION 900 și pot fi montate ulterior în cazul tractoarelor ARION 500, ARION 600 precum și AXION 800 și AXION 900. De acum, operarea este posibilă prin intermediul terminalelor ISOBUS și, astfel, și prin intermediul terminalului tactil integrat CEBIS.

Operare prin ISOBUS cu integrare CEMOS

Operarea și afișarea sunt realizate prin intermediul terminalului tactil CEBIS sau al terminalului universal ISOBUS, cum ar fi terminalul CLAAS S10 sau noul terminal CLAAS CEMIS 700. În cazul programării corespunzătoare, se poate comuta între câmp sau pajiște și șosea, prin apăsarea tastelor funcționale de pe cotieră sau folosind maneta CMOTION. Pentru implementele atașate, cum ar fi mașinile de împrăștiat tractate și pentru remorci, este disponibil acum un sistem integrat de reglare a presiunii în anvelope, care controlează uniform toate punțile și roțile.

Tractoarele de mari dimensiuni din gamele de modele AXION 800 și AXION 900 cu CEMOS pot integra sistemul de comandă CTIC direct în sistemul CEMOS de optimizare a utilajului. Astfel, în premieră, prin interacționarea cu diferiți parametri cum ar fi balastarea și ținând cont de datele înregistrate de senzorii tractorului, este posibilă adaptarea inteligentă, dinamică a presiunii în anvelope. În acest mod, patinarea roților, deteriorarea solului și consumul de carburant sunt reduse, iar randamentul pe suprafață crește. Optimizare are loc în permanență în funcție de operator.

Reglarea presiunii a fost optimizată suplimentar. Aspectele care au rămas la fel sunt capacitatea ridicată, imbatabilă a sistemelor CTIC cu un debit de aer de până la 2.800 l/min pentru cel mai performant model, CTIC 2800. Pentru creșterea presiunii în anvelope (600/70 R28 & 710/70 R38) de la 0,8 la 1,8 bar în doar 1 minut și 20 de secunde. La fel ca înainte, garniturile îmbinărilor rotative și ale circuitelor sunt solicitate doar în momentul modificării presiunii. În plus, pentru remorci este utilizat un sistem cu comandă prioritară, astfel încât pot fi stocate mai multe profiluri de implemente.

Posibilități de utilizare extinse

În cazul conceptului CTIC 2800, care implică integrarea directă a unui compresor performant pe tractor, acum posibilitățile de utilizare sunt și mai vaste. Astfel, mai multe implemente ale fermei pot fi conectate la sistemul de reglare a presiunii în anvelope în mod avantajos. În acest scop, este necesară doar echiparea implementelor cu circuite.

Sistemele de reglare a presiunii în anvelope CTIC sunt acum disponibile din fabrică și pentru gama de tractoare de mari dimensiuni AXION 900 care îndeplinesc cerințele standardului de emisii Stage V. În plus, noua generație CTIC și CTIC 2800 poate fi montată ulterior pe tractoarele standard din gama ARION 500, ARION 600, AXION 800 și AXION 900, indiferent de anul de fabricație.

Lățime exterioară sub 3 metri

Datorită cuplajelor cu ștecăr optimizate ale transmițătoarelor rotative, noua generație CTIC râmâne în continuare conformă cu codul rutier din Germania (STVZO). Nu este necesară certificarea TÜV sau omologarea specială a tractorului. Prin folosirea unor mecanisme cu eliberare rapidă, conductele pot fi extinse foarte simplu, iar cu ajutorul poziției de parcare, acestea sunt fixate pe aripi.