Comunicat de presă

Schimbare în consiliul de administrație al Grupului: CLAAS îl desemnează pe Jan-Hendrik Mohr ca fiind noul său CEO

Comitetul acționarilor Grupului CLAAS l-a numit pe Jan-Hendrik Mohr în funcția de CEO, începând cu 1 aprilie 2023.

CEO-ul în exercițiu, Thomas Böck, a decis să demisioneze din funcția de CEO al Grupului CLAAS și să se dedice unor activități noi. Acţionarii şi consiliul de administrație al Grupului au luat cunoștință de această decizie cu profund regret, reușind să găsească un succesor cu experiență în persoana lui Jan-Hendrik Mohr.  

Cathrina Claas-Mühlhäuser, președinta consiliului de supraveghere al Grupului CLAAS, a declarat: „Jan-Hendrik Mohr se bucură de mult respect din partea Grupului CLAAS și în cadrul domeniului nostru de activitate. Cunoaște compania CLAAS ca nimeni altcineva și și-a dovedit capacitatea. A modelat compania de-a lungul anilor, ocupând diferite posturi de conducere. Împreună cu colegii săi din consiliul de administrație al Grupului și cu toți angajații, bazându-se pe activitatea de succes a predecesorului său, va conduce compania CLAAS cu îndrăzneală către viitor. Sunt foarte recunoscătoare că Jan-Hendrik Mohr își asumă acum responsabilitatea de a ocupa postul de CEO al Grupului CLAAS.” 

Jan-Hendrik Mohr, de profesie inginer, face parte din Grupul CLAAS din 1984, unde și-a asumat în mod continuu responsabilități din ce în ce mai mari. Începând din anul 2008 este membru al consiliului de administrație al Grupului. În prezent, este responsabil de divizia Recoltare cereale, pe care o va conduce în continuare în nume propriu. CEO-ul desemnat, Jan-Hendrik Mohr, a declarat: „Aștept cu nerăbdare să ne continuăm povestea de succes, împreună cu colegii mei din consiliul de administrație al Grupului și cu toți angajații. CLAAS este sinonim cu înalta competență tehnologică, produse care entuziasmează și o cultură corporativă care ne unește. Gândim pe termen lung și avem o viziune clară: să-i ajutăm pe clienții noștri să devină cei mai buni din domeniul lor de activitate.” 

Thomas Böck își ia rămas bun după mai bine de 16 ani la CLAAS 

Thomas Böck a declarat: „Din vara trecută am început să nutresc dorința de a accepta noi provocări după mai bine de 16 ani la CLAAS, inclusiv aproape patru ani în funcția de CEO. Momentul pentru o schimbare este bine ales: CLAAS a ieșit mai puternic din diferitele crize și se află într-o poziție foarte puternică în momentul de față. În perioada mandatului meu, cifra vânzărilor a crescut la peste cinci miliarde de euro. În ciuda crizelor, vom obține un rezultat excelent în cursul acestui an financiar. Am stabilit jaloanele corecte pentru a conduce CLAAS către un viitor încoronat de succes.” 

Cathrina Claas-Mühlhäuser: „Îi datorăm multă recunoştinţă lui Thomas Böck. Este un tehnician talentat și antreprenor strategic. A realizat lucruri remarcabile, în special în domeniile dezvoltării produselor și digitalizării. Digitalizarea Grupului CLAAS va fi întotdeauna asociată cu numele său. În calitate de CEO al Grupului CLAAS, a fost cunoscut și respectat cu mult dincolo de frontierele Grupului, în special pentru viziunea sa strategică și cunoștințele tehnologice profunde. În plus, s-a bucurat de o mare popularitate în rândul angajaților Grupului CLAAS datorită valorilor sale umane și abordării pline de stimă. Îi dorim numai bine lui Thomas Böck și vom rămâne în contact strâns cu el în viitor.”