Comunicat de presă

ROLLANT 540 RC – rezistență maximă pentru putere maximă

Presa pentru baloți cilindrici ROLLANT 540 cu cameră fixă este prevăzută cu role noi și un șasiu mai solid. Există opțiunea legării cu plasă sau cu folie. Un nou concept de acționare și întreținerea uimitor de ușoară asigură performanțe ridicate. 

Formare perfectă a baloților datorită noilor role

ROLLANT 540 produce baloți cu diametrul de 1,25 m și lățimea de 1,22 m. Camera de presare a baloților are 16 role din tablă de oțel cu grosimea de 4 mm. Profilul zimțat al rolelor menține rotația optimă a baloților chiar și în condiții de umezeală ridicată. Susținerea și transmisia puterii se realizează prin intermediul unor axe laterale special ranforsate cu diametrul de 50 mm, de pe latura de acționare. Acestea sunt montate cu flanșe pe corpul rolelor și pot fi înlocuite separat, dacă este cazul.

Cilindrii pentru închiderea părții din spate sunt dispuși orizontal pe laterale, asigurând presiuni ridicate de balotare. Noul design reduce, de asemenea, presiunea exercitată asupra părții din spate și asupra lagărelor de pe cilindri. Pentru o densitate maximă a baloților, cilindrilor li se pot aplica presiuni de până la 180 bar. Presa ROLLANT 540 poate fi livrată opțional cu sistemul MPS II. Cu ajutorul acestui sistem, un segment cu trei role de balotare pivotează în cameră pentru comprimarea suplimentară a baloților, rotirea timpurie a baloților și obținerea unei forme perfect uniforme a acestora.

Lubrifiere optimă a lanțului, chiar și în timpul zilelor lungi de lucru

Rolele de balotare sunt acționate individual din partea stângă a utilajului. Fiecare rolă este acționată direct, rezultând o distribuție uniformă a forței către rolele care solicită o putere redusă. Rotorul și axul principal de acționare au lanțuri de 1,25 inch, iar rolele părții din spate sunt acționate de un lanț de 1 inch. Lanțurile au secțiuni laterale întărite conform standardului ASA și rulmenți cu role pe două rânduri din oțel de înaltă rezistență.

Lanțurile sunt lubrifiate prin intermediul unei pompe excentrice cu ulei provenit dintr-un rezervor de 6,3 l. Lubrifiantul este aplicat cu precizie când și unde este nevoie, în punctele de rotație de pe zalele lanțului. Toate duzele de lubrefiere ale sistemului MPS și părții din spate sunt asociate pe partea dreaptă. De asemenea, este disponibilă o opțiune pentru lubrifiere centrală. Intervalul de lubrifiere poate fi setat pe terminalul de comandă.

Pick-up de înaltă performanță pentru un flux optim al materialului recoltat

Un pick-up controlat, cu lățimea de 2,10 m, preia materialul recoltat în mod sigur și eficient, o rolă de aplatizare dublă fiind disponibilă ca echipament opțional. Aceasta îmbunătățește fluxul de material recoltat, mai ales pentru brazdele foarte înguste sau foarte late, asigurând formarea unor baloți uniformi. Doi melci de alimentare laterali alimentează rotorul în mod fiabil. Mecanismul de tăiere opțional are 15 cuțite, cu o lungime de tăiere teoretică de 70 mm. Cuțitele pot fi pivotate din cabină și sunt prevăzute cu protecție individuală împotriva impactului cu obiecte străine. Când apar blocaje, camera de tăiere poate fi coborâtă cu ajutorul unei comenzi din terminalul de comandă. Astfel, operatorul beneficiază de de un sistem foarte ușor de folosit, iar timpul de inactivitate este redus la minim. De asemenea, pentru pornirea ulterioară a mecanismului este nevoie de o putere mai mică.

Opțiune de legare cu plasă sau cu folie

În cazul ROLLANT 540, operatorul poate alege între legarea cu plasă sau cu folie. Schimbarea modului de legare se realizează fără scule, fiind efectuată prin simpla reglare a șuruburilor laterale ale rolei de ghidare. Rampa de pe partea dreaptă a utilajului simplifică sarcina încărcării sitemului de legare. Poate fi transportată și o rolă suplimentară de plasă sau folie. Cu sistemul COMFORT opțional, reglajele sistemului de legare pot fi efectuate din cabină.

Pentru operarea presei de balotat, puteți opta între CLAAS COMMUNICATOR, terminalul OPERATOR sau terminalul ISOBUS.