Comunicat de presă

ROLLANT 520: Fiabilă în orice condiții

CLAAS lansează noua presă 520 pentru baloți cilindrici cu cameră fixă, noul model de bază în segmentul de 1,25 m. Modelul 520 este echipat cu un concept nou de role, lubrifiere optimă a lanțului și aspect modern. Sunt disponibile variante echipate cu unitate de tăiere, rotor și greblă de alimentare.

Design nou al rolelor pentru baloți perfecți

ROLLANT 520 produce baloți cu diametrul de 1,25 m și lățimea de 1,20 m. Camera de presare are în total 16 role, opt din tablă de oțel cu grosimea de 3 mm, iar celelalte opt din tablă de oțel cu grosimea de 4 mm. Profilul nervurat al rolelor asigură o rotire precisă a balotului, chiar și în condiții de umiditate. Funcțiile de depozitare și transmitere a puterii sunt realizate de arborii de transmisie laterali. Aceștia sunt fixați cu flanșe pe corpul rolelor și pot fi înlocuiți separat, dacă este cazul, la fel ca rolele. Această construcție și-a dovedit eficiența în cadrul modelelor ROLLANT 620 și 540 și este disponibilă acum și în segmentul de bază.

Rolele de balotare sunt acționate pe ambele părți. Rotorul, axul principal de acționare și rolele părții din spate sunt acționate de lanțuri Zubakki de 1 inch. Uleiul care lubrifiază lanțul este pompat dintr-un rezervor de 4 l cu o pompă excentrică reglabilă. Lubrifierea nu este asociată cu randamentul - uleiul este distribuit în funcție de necesități, mai precis pe punctele de articulație ale lanțului.

Presiunea de balotare este controlată prin intermediul cilindrilor de închidere a părții din spate. Pentru o densitate maximă a baloților, cilindrilor li se pot aplica presiuni de până la 150 bar. Sistemul MPS II este disponibil opțional pentru ROLLANT 520. Cu ajutorul acestui sistem, trei dintre rolele de balotare pivotează în cameră pentru compactarea suplimentară, rotirea timpurie a baloților și obținerea unei forme perfect uniforme a acestora.

Pick-up puternic pentru un flux optim de material colectat

Modelul ROLLANT 520 este disponibil într-un număr mare de variante: ROTO CUT cu o unitate de tăiere, ROTO FEED cu un rotor și o variantă cu greblă de alimentare. Materialul este preluat curat și eficient cu ajutorul unui pick-up controlat cu o lățime de 2,10 m (1,85 m cu greblă de alimentare). O protecție pentru materialul recoltat este disponibilă opțional. Aceasta îmbunătățește fluxul de material recoltat chiar și în cazul brazdelor înguste și asigură formarea unor baloți uniformi. Materialul recoltat este transportat în mod eficient și fiabil către rotor cu ajutorul a doi melci de alimentare laterali. Unitatea de tăiere opțională are 14 cuțite, cu o lungime de tăiere teoretică de 70 mm. Cuțitele sunt protejate individual împotriva obiectelor străine.

Pentru modelul ROLLANT 540, utilizatorul poate alege între legarea cu plasă sau cu sfoară, fără a fi nevoie de unelte pentru schimbarea modului de legare. O rampă pe partea dreaptă a utilajului simplifică încărcarea dispozitivului de legare cu sfoară și tot aici poate fi transportată o rolă de rezervă.

Presa de balotat este controlată prin intermediul terminalului CLAAS OPERATOR.