„Next step in farming” (Următorul pas în agricultură) se concentrează pe o conectivitate și mai bună, o utilizare și mai ușoară și o relație mai strânsă între client, dealer, producător și parteneri, bazată pe o comunicare mai eficientă.
Una pentru toate: conectivitate perfectă pentru gestionarea fără probleme a utilajelor și a fermei în cadrul unei singure platforme
De la consiliere în materie de achiziții până la contractul de cumpărare și livrarea utilajului, instrucțiunile digitale de operare, consilierea cu privire la lubrifianți și conexiunea la magazinul de piese CLAAS la agricultura de precizie, optimizarea flotei cu instrumente precum CEMOS Adviser pentru documentare, gestionarea licențelor și planificarea lucrărilor de întreținere: noua platformă CLAAS connect și licențele pentru Machine connect, Farm connect, Field connect și Fleet connect conectează fără probleme toate soluțiile digitale din universul produselor CLAAS, simplifică și accelerează multitudinea de sarcini de planificare și documentare și întărește legătura dintre fermier, dealer și producător. În timp ce împărtășește multe elemente și funcții cu eficiență dovedită ale generației actuale CLAAS Connect, noua versiune îmbunătățită oferă instrumente noi și funcții suplimentare. Aplicația Machine Connect (TELEMATICS) care este furnizată acum ca standard asigură deja o conexiune digitală perfectă între platformă și utilaj.
Experiența acumulată în peste 25 de ani de agricultură digitală: gata pentru pasul următor
CLAAS are o experiență de peste 25 de ani în tehnologia informației digitale pentru agricultură, cu un accent special pe agricultura de precizie, documentare online și conectivitate. Etapele definitorii ale industriei includ înființarea AGROCOM în 1994 (cu software de gestionare a fermei din 1997), cartografierea productivității pentru LEXION din 1995, înființarea CLAAS E-Systems în Dissen și înființarea 365FarmNet în urmă cu zece ani, în 2013. Acum CLAAS contribuie cu experiența și expertiza sa în aceste domenii pentru următoarea generație CLAAS connect. Toate soluțiile vor fi combinate treptat într-o singură platformă, bazată pe cloud, cu accent pe simplitate și ușurință în utilizare:
- Toate informațiile în cadrul unei singure platforme, cu un singur ID CLAAS: gestionarea utilajelor și a flotei cu producători multipli, gestionarea licențelor, documentația și aplicațiile de agricultură de precizie combinate într-un singur loc, cu o interfață de utilizator standardizată.
- Conectivitate perfectă în toate domeniile de gestionare digitală a utilajelor, de la procesul de cotație și achiziție până la gestionarea datelor utilajului și planificarea lucrărilor de service, consiliere cu privire la lubrifianți, comandarea pieselor de schimb și alte funcții de asistență, cum ar fi manualele de utilizare digitale.
- Prezentare generală completă a tuturor licențelor pentru prima dată: semnale de corecție pentru direcția automată prin GPS PILOT, telemetrie, activări ISOBUS și multe altele.
- Integrare largă a funcțiilor agronomice, cum ar fi maparea productivității, gestionarea sarcinilor, hărțile potențialelor și aplicațiilor și documentarea.
- Acces la toate datele curente, oricând și oriunde: pe smartphone, tabletă și PC.
„Marele potențial al agriculturii viitorului constă în utilizarea tuturor posibilităților tehnice legate de procesul de producție agricolă. De multe ori valoarea adăugată nu mai constă în sistemul individual, ci în conectarea sistemelor între ele. Astfel, prin noua platformă CLAAS connect este asigurată continuitatea tuturor soluțiilor oferite de companie în interesul clientului”, explică Wolf-Christian von Wendorff, vicepreședinte senior al Digital Business. „Accentul dezvoltării în continuare a fost, prin urmare, o platformă comună care leagă toate portalurile, magazinele și funcțiile relevante prin intermediul unei interfețe simple, ușor de utilizat, în care este foarte ușor de navigat și este nevoie de un singur ID pentru a accesa toate zonele și informațiile. Noua platformă CLAAS connect îndeplinește aceste cerințe, păstrând în același timp funcțiile bine stabilite și bine utilizate ale platformei digitale existente.”
Noua platformă CLAAS connect va fi introdusă în toate regiunile de vânzare în care este disponibilă în prezent CLAAS connect. Va fi comercializată inițial în peste 30 de țări, inclusiv în afara UE, ca de exemplu în Ucraina, Australia, Noua Zeelandă și Argentina. Alte regiuni, inclusiv America de Nord și Asia, sunt în curs de pregătire. „Prin urmare, CLAAS connect va avea o acoperire globală. Tehnologia de bază permite furnizorilor și platformelor externe suplimentare să se conecteze la CLAAS connect prin Programul de parteneriat CLAAS”, adaugă Georg Larscheid, vicepreședinte al Digital Business. „Astfel, clienții CLAAS vor putea profita din plin de gestionarea digitală a utilajelor în cadrul CLAAS connect, fie exclusiv prin intermediul platformei noastre perfect conectate cu licențele corespunzătoare, fie prin sistemele conectate ale altor furnizori, care pot fi activate convenabil prin Connection Manager.”