Comunicat de presă

Noua fabrică de asamblare CLAAS a fost inaugurată în prezența președintelui Kazahstanului, Tokayev

CLAAS și-a inaugurat recent noua uzină de asamblare în Kazahstan, în prezența unor reprezentanți guvernamentali de nivel înalt. Pe lângă combinele de recoltat TUCANO, aici vor fi asamblate în viitor tractoarele de mari dimensiuni XERION și mai târziu noua combină TRION.

A început deja asamblarea gamei TUCANO

Președintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, a participat la ceremonia de inaugurare a noii fabrici de asamblare CLAAS din Petropavlovsk, Kazahstan. În timpul ceremoniei, directorul regional CLAAS, dr. Nils Roitsch, a descris numeroasele caracteristici speciale ale liniei de asamblare moderne, care va fi utilizată în primul rând pentru producerea combinei de recoltat TUCANO. Pe lângă președinte, la ceremonia de inaugurare au participat și Roman Sklyar (viceprim-ministru), Yerbol Karashukeyev (ministrul agriculturii) și Yerlan Koshanov (șeful administrației prezidențiale). Se preconizează ca în cadrul noului centru de producție din Republica Kazahstan să fie complet asamblate peste 90 de combine de recoltat până la începutul următorului sezon de recoltare. Având în vedere timpul restrâns, producția primelor combine TUCANO a început deja înainte de inaugurarea oficială.

Președintele Kassym-Jomart Tokayev semnează un șablon pentru combina de recoltat.

Controlul riguros al calității

Ca parte a vizitei lor, oaspeților li s-a prezentat noua uzină de asamblare și procesul de producție. După diferitele etape de asamblare, utilajele sunt supuse controlului calității, în cadrul căruia, de exemplu, este verificată starea tuturor racordurilor filetate și configurația precisă a liniilor hidraulice. Sunt, de asemenea, examinate cu atenție sistemul de separare, carcasa sistemului de alimentare și alte funcții. În plus, fiecare al cincilea utilaj este testat pe o pistă de testare internă înainte ca utilajele să fie declarate în sfârșit gata de utilizare.

Începerea operațiunilor în cadrul noii uzine face parte dintr-o cooperare mai extinsă. Anul acesta, pe 21 iunie a fost semnat deja un contract special de investiții (SIC) între guvernul kazah și TOO CT Assembly (organizator de proiect), având drept obiectiv începerea asamblării industriale a diferitelor utilaje de recoltat și tractoare CLAAS și a semănătorilor HORSCH. La Kazahstan, pe lângă asamblarea utilajelor TUCANO, XERION și a diverselor hedere, este prevăzută și asamblarea completă a noii combine de recoltat TRION.