Comunicat de presă

Motoare noi pentru combinele de recoltat AVERO

Cu noile motoare, combinele de recoltat AVERO respectă acum standardul de emisii Stage V. În plus, noua dispunere a echipamentului de control al emisiilor în compartimentul motorului facilitează accesul pentru întreținere. 

Putere mai mare cu motoare Stage V

Atât modelul AVERO 240, cât și AVERO 160 sunt acum echipate cu un motor nou, Cummins B6.7. Cu o cilindree de 6,7 l, acesta dezvoltă o putere de 213 CP/157 kW pentru modelul mai mare și 167 CP/123 kW pentru modelul mai mic. În comparație cu modelele anterioare, aceste valori reprezintă o creștere a puterii cu 8 CP, respectiv 9 CP. Respectarea standardului de emisii Stage V este posibilă prin intermediul tehnologiei SCR și DPF, cu o capacitate a rezervorului de uree de 49 l. Niciun model nu este echipat cu un sistem de recirculare a gazelor de eșapament.

Sistemul de post-tratare a gazelor de eșapament pentru noul motor ocupă mult mai puțin spațiu. Acest lucru facilitează accesul pentru lucrările de întreținere. La exterior, această modificare se reflectă în înălțimea redusă a capacului motorului, care se află acum la același nivel cu buncărul de boabe închis.

Patru scuturători de paie și APS

AVERO 160 are o tobă de batozare cu o lățime de 1.060 mm și un diametru de 450 mm. Utilajul AVERO 240 este echipat cu sistemul de batozare APS. Principalele avantaje ale sistemului APS (pre-separare accelerată) includ accelerarea preluării materialului și capacitatea de separare a până la 30% din boabe în zona de pre-curățire. Acest lucru înseamnă un randament mai mare cu până la 20% cu același consum de carburant.

În cazul modelelor AVERO 240 și 160, separarea boabelor reziduale este realizată cu patru scuturători cu patru trepte. Cu ajutorul ghearelor agitatorului, sistemul de separare intensivă poate gestiona volume mari de paie și asigură o separare maximă a boabelor reziduale.

Și buncărul de boabe cu o capacitate mare contribuie la sporirea productivității. Buncărul de boabe are un volum de 5.600 l. Descărcarea are loc în mai puțin de două minute. Operatorul are o vizibilitate bună asupra buncărului de boabe și eșantionarea boabelor poate fi realizată cu ușurință. Fereastra de inspecție din cabină permite verificarea directă a retururilor.

Flexibilitate cu heder rabatabil disponibil din fabrică

Montarea hederului se realizează la fel ca la LEXION, cu un element central de cuplare multiplă, un sistem central de blocare practic și o suspensie de protecție a implementului frontal. Acestea permit montarea tuturor hederelor standard CLAAS, de la C 680 până la C 370, precum și a hederelor VARIO V 620, V 560 sau V 500. Un avantaj important al hederelor VARIO este că pot fi transformate rapid, de exemplu, de la recoltarea cerealelor la cea a rapiței.

De asemenea, ambele modele sunt disponibile din fabrică cu hederul rabatabil C 450. Avantajele hederelor rabatabile: nu mai este nevoie de atașarea și detașarea hederului, asigură manevrarea optimă cu o vizibilitate excelentă și transferul practic fără întreruperi de la un câmp la altul. Și în timpul transportului, fie pe câmp, drumuri înguste sau trafic intens, hederele rabatabile oferă vizibilitate și caracteristici de transport excelente.

Mediu de lucru confortabil cu echipamente de înaltă tehnologie

Datorită cabinei spațioase și ergonomice a modelului AVERO 160, ziua de lucru este mai puțin obositoare. De la setarea hederului și reglarea contrabătătorului la verificarea retururilor - întreaga combină de recoltat poate fi controlată și monitorizată din cabină. Toate acestea sunt realizate prin intermediul unor comenzi intuitive, precum maneta multifuncțională și coloana de direcție reglabilă. CLAAS INFORMATION SYSTEM (CIS) îl informează pe operator cu privire la datele cheie ale utilajului, de la afișarea nivelului de carburant și a temperaturii până la plaja de turații, turația ventilatorului și a tobei de batozare.