Informare de presă

Modificări organizaționale în rețeaua de dealeri CLAAS din România

Începând cu data de 1 octombrie 2021, CLAAS anunță modificări structurale în cadrul rețelei de dealeri din România.

Ca urmare a încetării contractului cu actualul partener contractual Proagroservice SRL, la 30 septembrie 2021, CLAAS și SERV CLASS SRL, dealer autorizat și partener CLAAS de lungă durată pentru zona de est a României, au evaluat reciproc extinderea teritoriului de vânzare în județele Călărași, Constanța și Tulcea, examinând împreună cele mai bune opțiuni pentru a asigura operabilitatea pieței pe acest teritoriu.

În strânsă cooperare cu CLAAS, SERV CLASS va căuta cele mai bune soluții pentru a acoperi zona extinsă, continuând să își dezvolte rețeaua de distribuție. Ambele companii lucrează pentru a stabili un cadru solid, bazat pe încredere, parteneriat, profesionalism și servicii la standarde ridicate, care să asigure continuitatea și dezvoltarea viitoare a activităților de vânzări, service și piese de schimb pentru toți fermierii profesioniști de pe noul teritoriu.

Producătorul CLAAS KGaA, prin filiala română CLAAS REGIONAL CENTER SOUTH EAST EUROPE SRL, alături de SERV CLASS SRL, și-au declarat intenția de a evalua reciproc participarea CLAAS REGIONAL CENTER SOUTH EAST EUROPE SRL la capitalul social al SERV CLASS, consolidând astfel parteneriatul pe termen lung și implicarea directă în regiune.


Christian Radons, Membru al Comitetului Executiv al grupului CLAAS si responsabil pentru Divizia Vânzări și Service, alături de Cătălin Gruia, Director General Serv Class

Michael Beier, Director Regional și Director General CLAAS Regional Center South East Europe, alături de Cătălin Gruia, Director General Serv Class

_________________________________________________________________________________________________________________

Despre CLAAS:

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 și unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, în regiunea Westfalia din Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial de piață în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referință de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat și al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie informatică agricolă de ultimă generație. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a generat vânzări de 4,04 miliarde de euro în exercițiul financiar 2020.

CLAAS a venit şi mai mult în întâmpinarea solicitărilor clienţilor săi din România, prin înființarea în 2012 a unui centru regional și ulterior, în 2016, a unei filiale românești - CLAAS REGIONAL CENTER SOUTH EAST EUROPE, împreună cu o structură exclusivă de rețea de dealeri. Prin aceasta, întreprinderea familială CLAAS subliniază importanţa pieţei româneşti şi dezvoltarea economică pozitivă a acesteia. Toți partenerii de vânzări CLAAS din România sunt susținuți direct de CLAAS REGIONAL CENTER. Depozitul central de piese de schimb, situat în Afumati, Ilfov, asigură promptitudine maximă în furnizarea rapidă de piese de schimb și service, prin intermediul rețelei de dealeri CLAAS.

Despre SERV CLASS:

Fondată în 1999, ca afacere de familie, compania are în prezent în portofoliul său de produse o gamă largă de utilaje și echipamente agricole, concepute pentru a satisface nevoile fermierilor români. Cu o experiență de peste 20 de ani pe piața românească, SERV CLASS a pus în funcțiune și oferă servicii  de întreținere și service pentru peste 5.500 de utilaje și echipamente cu o valoare cumulată de peste 350 de milioane de euro.

Compania este dealer oficial și partener pentru mărci cunoscute precum CLAAS, Amazone, Lemken, Berthoud, Siptec, Agroliner, Oehler și altele. Începând cu 2021, SERV CLASS este importator autorizat de echipamente de irigare Lindsay, Zimmatic și Idrofoglia în România, prin filiala SERV CLASS Irigatii.

Compania oferă un pachet complet de servicii, care încorporează vânzări, finanțare și consiliere tehnică, vânzări și comerț cu echipamente rulate și o gamă completă de servicii post-vânzare, inclusiv vânzări de piese de schimb, accesorii și lubrifianți, asistență în perioada de garanție și post garanție, diagnoză, evaluare tehnică și instruire. Pachetul de servicii este creat pentru a oferi clienților încrederea că afacerea lor se derulează alături de o echipă de profesioniști pe deplin dedicată unui parteneriat pe termen lung, pentru o dezvoltare sănătoasă a agriculturii românești.