Comunicat de presă

Henner Böttcher este numit nou Director Financiar la CLAAS

Henner Böttcher va prelua responsabilitatea pentru Finanțe, Control și Administrarea Afacerilor la CLAAS de la 1 ianuarie 2022 și se va alătura Comitetului executiv al grupului. El îi succede lui Hans Lampert, care se va retrage la sfârșitul anului.

"Dorim să-i mulțumim domnului Hans Lampert pentru 13 ani de succes la CLAAS, care s-au caracterizat prin creștere și stabilitate financiară puternică. Angajamentul său personal considerabil, previziunea și expertiza i-au adus o mare recunoaștere în cadrul companiei și al partenerilor noștri de afaceri ", explică Thomas Böck, președintele Comitetului executiv al Grupului CLAAS. „În același timp, suntem extrem de încântați că am reușit să îl recrutăm pe domnul Henner Böttcher, un manager cu experiență internațională pentru acest rol important.”

Böttcher s-a format ca bancher la Deutsche Bank și apoi a studiat administrarea afacerilor la Școala de Finanțe și Management din Frankfurt, specializată în management bancar. În timp ce studia, a lucrat simultan la Deutsche Bank în sectorul bancar corporativ și apoi în divizia Global Markets. A părăsit mediul bancar în 2003 și s-a alăturat companiei HeidelbergCement, unde a lucrat inițial ca asistent trezorier al grupului și mai târziu ca asistent al directorului financiar. Böttcher a preluat rolul de trezorier al grupului în 2006, înainte de a se muta în Texas în 2015 în calitate de director financiar al companiei Lehigh Hanson Inc, filiala nord-americană a HeidelbergCement.

Henner Böttcher se va alătura grupului CLAAS pe data de 1 noiembrie pentru o perioadă de predare-primire și predare de două luni.