Comunicat de presă

Helmut Claas devine Președinte de Onoare al Comitetului Acționarilor

Comitetul Acționarilor CLAAS l-a numit pe Helmut Claas în funcția de Președinte de Onoare. Cathrina Claas-Mühlhäuser a fost aleasă în funcția de președinte și preia rolul de la tatăl ei.

Helmut Claas a deținut 25 de ani funcția de Președinte al Comitetului Acționarilor. În această perioadă, CLAAS și-a intensificat prezența internațională în țări dincolo de Europa. Au fost deschise noi locații de producție și vânzări în India, SUA, Rusia, China, America de Sud și altele. O etapă strategică importantă a fost atinsă în 2003 cu achiziția producătorului francez de tractoare Renault Agricultură.

Această perioadă a coincis, de asemenea, cu dezvoltarea combinei de recoltat LEXION, care a fost introdusă pe piață în 1995. Aceasta este încă considerată cea mai avansată și mai capabilă combină din întreaga lume și a fost relansată în 2019 ca un utilaj complet regândit. JAGUAR, combina de recoltat furaje autopropulsată, a devenit încă o poveste de succes, iar CLAAS a ajuns în poziția de lider de piață pe acest segment.

Tranziția la a treia generație este acum completă prin alegerea doamnei Cathrina Claas-Mühlhäuser în funcția de Președinte al Comitetului Acționarilor. Comitetul stabilește direcția strategică a afacerii de familie și lucrează îndeaproape cu Consiliul Executiv al grupului. Este format din membrii externi Christian Boehringer, Dr. Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer și membrii familiei Cathrina Claas-Mühlhäuser, Dr. Patrick Claas, Volker Claas și Helmut Claas.