Dacă apăsați butonul „Acceptare” vom seta module cookie care nu sunt necesare din punct de vedere tehnic (și din partea terților), pentru a vă pune la dispoziție o ofertă online ușor de utilizat și pentru a ne îmbunătăți și adapta serviciile la preferințele dumneavoastră. Vă puteți retrage oricând consimțământul făcând clic aici. De asemenea, în cazul în care nu apăsați butonul „Acceptare”, vom seta module cookie necesare din punct de vedere tehnic.

Pentru a monitoriza comportamentul dumneavoastră de utilizator, CLAAS folosește și „Google Analytics”. Google prelucrează datele dumneavoastră de utilizare pentru a oferi companiei CLAAS statistici anonime despre comportamentul utilizatorului. De asemenea, Google folosește datele dumneavoastră pentru oricare dintre scopurile proprii (de exemplu, crearea profilului) și reunește datele dumneavoastră cu datele din alte surse. Google vă poate stoca datele în afara Uniunii Europene, de exemplu în SUA prin Google LLC. Atât Google, cât și autoritățile publice au acces la date. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați regulamentul nostru privind protecția datelor.

Accepta

Comunicat de presă

Helmut Claas devine Președinte de Onoare al Comitetului Acționarilor

Comitetul Acționarilor CLAAS l-a numit pe Helmut Claas în funcția de Președinte de Onoare. Cathrina Claas-Mühlhäuser a fost aleasă în funcția de președinte și preia rolul de la tatăl ei.

Helmut Claas a deținut 25 de ani funcția de Președinte al Comitetului Acționarilor. În această perioadă, CLAAS și-a intensificat prezența internațională în țări dincolo de Europa. Au fost deschise noi locații de producție și vânzări în India, SUA, Rusia, China, America de Sud și altele. O etapă strategică importantă a fost atinsă în 2003 cu achiziția producătorului francez de tractoare Renault Agricultură.

Această perioadă a coincis, de asemenea, cu dezvoltarea combinei de recoltat LEXION, care a fost introdusă pe piață în 1995. Aceasta este încă considerată cea mai avansată și mai capabilă combină din întreaga lume și a fost relansată în 2019 ca un utilaj complet regândit. JAGUAR, combina de recoltat furaje autopropulsată, a devenit încă o poveste de succes, iar CLAAS a ajuns în poziția de lider de piață pe acest segment.

Tranziția la a treia generație este acum completă prin alegerea doamnei Cathrina Claas-Mühlhäuser în funcția de Președinte al Comitetului Acționarilor. Comitetul stabilește direcția strategică a afacerii de familie și lucrează îndeaproape cu Consiliul Executiv al grupului. Este format din membrii externi Christian Boehringer, Dr. Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer și membrii familiei Cathrina Claas-Mühlhäuser, Dr. Patrick Claas, Volker Claas și Helmut Claas.