Comunicat de presă

Greblele de adunat cu patru rotori LINER CLAAS sunt disponibile acum cu funcția de control al secțiunii

Toate versiunile BUSINESS din gama CLAAS LINER 4700, 4800 și 4900 cu patru rotori vor fi disponibile cu funcția de control al secțiunii, începând cu anul de producție 2024. Ridicarea și coborârea automată la capăt de rând și la nivelul secțiunilor conice ale câmpului reduc foarte mult sarcina de lucru a operatorului și simplifică această operațiune complexă.

Lucrul cu greblele de adunat de mari dimensiuni, cu ridicarea individuală a rotorului la capăt de rând sau la nivelul secțiunilor conice ale câmpului necesită adesea o mare concentrare din partea operatorilor. Pentru a le ușura munca, din sezonul 2024 toate versiunile LINER 4700/4800/4900 BUSINESS pot fi echipate cu funcția de control al secțiunii. Rotorii sunt ridicați automat și apoi coborâți din nou la capăt de rând și la nivelul secțiunilor conice ale câmpului, în funcție de poziția combinației tractor - greblă de adunat. Cu alte cuvinte, funcția de control al secțiunii controlează ridicarea și coborârea rotorilor atât în ​​unghi drept, cât și în direcția de deplasare. Pentru a utiliza această funcție, sistemul Task Controller TC-SC trebuie activat atât pe LINER 4700/4800/4900 BUSINESS, precum și în cadrul sistemului de direcție al tractorului.

Fără această caracteristică automată, în cazuri extreme, acest lucru necesită ca operatorii să ridice și să coboare individual toți cei patru rotori, ceea ce necesită un grad ridicat de concentrare și adesea o reducere a vitezei de deplasare. În plus, erorile de operare sau inexactitățile pot afecta negativ randamentul pe suprafață și calitatea lucrărilor. Automatizarea procesului cu ajutorul funcției de control al secțiunii reduce complexitatea în cazul lucrului cu greble de adunat de mari dimensiuni, permițând chiar și operatorilor mai puțin experimentați să asigure greblarea optimă a câmpurilor dumneavoastră. În zilele lungi de lucru, volumul de muncă al operatorilor experimentați va fi redus în mod semnificativ, în timp ce va scădea considerabil riscul de erori ale operatorului, în special în timpul schimburilor de noapte.


Încă un pas către un lanț de procese complet automatizat

„Pentru o lățime de lucru de 12,70 m, o lungime medie a câmpului de 250 m și o rată de lucru de 100 de hectare pe zi sunt necesare zilnic peste 300 de manevre la capăt de rând, care acum pot fi efectuate folosind funcția de ridicare automată”, explică Marco Neiss, director de marketing produse pentru echipamente Greenline în cadrul CLAAS Saulgau GmbH. „După cum puteți vedea, este vorba în mod clar despre o revoluție în materie de confort al operatorului. Folosirea funcției împreună cu sistemul de direcție GPS PILOT CEMIS 1200 și planificarea traseelor CLAAS – nivelul maxim de automatizare – ușurează sarcina operatorului și aduce avantaje suplimentare de-a lungul întregului lanț de procese, până la combina de recoltat furaje.”

Funcția de control al secțiunii poate fi comandată acum pentru noile modele LINER 4700/4800/4900 pentru sezonul de recoltare 2024. Pentru versiunile LINER BUSINESS existente este disponibilă o opțiune de montare ulterioară.