Comunicat de presă

Eficiență crescută cu CEMOS pentru tractoare, acum aprobat DLG

Într-un test cuprinzător efectuat de Societatea Agricolă Germană (DLG), sistemul de dialog CLAAS CEMOS pentru Tractoare și-a demonstrat impresionant capacitatea superioară de a crește eficiența generală. Un potențial de optimizare de până la 21 la sută a fost înregistrat pentru lucrările de cultivare - în mod susținut.

Face cei mai buni operatori și mai buni

La jumătatea lunii septembrie, zece operatori experimentați din Germania, Franța, Polonia și Danemarca s-au adunat pe o fermă mare din Saxonia-Anhalt pentru a concura împotriva potențialului de optimizare al sistemului de asistență pentru operator, bazat pe dialog, CEMOS pentru Tractoare. Inginerii de la Centrul de testare DLG pentru utilaje și implemente agricole au fost prezenți pentru a măsura viteza de deplasare și consumul de carburant pentru toate variantele de testare. A fost documentat și modul în care atât operatorii, cât și CEMOS pentru Tractoare au ajustat setările utilajului în timpul testelor. Folosind cultivatoare purtate, operatorii au cultivat fâșiile de nisip ușor și foarte argilos de pe parcele de testare, timp de trei zile. În prima parte a testului, operatorii - atât fermieri, cât și contractanți din domeniul agriculturii - au avut șansa de a adapta setările relevante, cum ar fi balastul frontal, greutățile roților, presiunea în anvelope și reducerea turației motorului pentru cele două tractoare CLAAS AXION 870 CMATIC, după cum au considerat potrivit în timpul configurării inițiale și au continuat să adapteze setările în timpul testului - fără a utiliza CEMOS pentru Tractoare. CLAAS a furnizat nu numai tractoarele, ci și o selecție de diferite greutăți de balast. De asemenea, operatorii au avut posibilitatea de a regla rapid presiunea internă în anvelope folosind sistemul integrat de control al presiunii în anvelope CLAAS CTIC 2800. Toți operatorii au continuat să regleze setările până când au atins ceea ce au considerat a fi performanța optimă. Mulți participanți și-au făcut temele și au cercetat în prealabil opțiunile pentru optimizarea setărilor parametrilor - de exemplu, în ceea ce privește consumul și cuplul, intervalele de turație și de viteză optime, cu eficiență optimă. Acești operatori erau, fără îndoială, adevărați profesioniști.

Apoi, toate testele au fost repetate, dar cu CEMOS pentru Tractoare activat. De această dată, operatorii au confirmat sugestiile de optimizare pe care le-au considerat adecvate sau au solicitat sugestii alternative de la CEMOS pentru Tractoare. Și aici, greutățile de balast au fost înlocuite, presiunea în anvelope a fost reglată și reducerea turației motorului a fost modificată, după caz. Acest proces a continuat, de asemenea, până când s-a atins performanța optimă pentru parcelele de testare și condițiile predominante.

Randament pe suprafață crescut, cu consum redus de carburant diesel

La finalizarea cu succes a testelor, valorile înregistrate au fost analizate și evaluate la Centrul de testare DLG. Valorile înregistrate pentru toți operatorii din variantele cu și fără CEMOS pentru Tractoare au fost comparate și s-a calculat o medie pentru a da un scor general. Rezultate: CEMOS a depășit cu mult efectul unui sistem de control al presiunii în anvelope: a reușit să reducă consumul de carburant diesel cu până la 16,8 % și, în același timp, să crească randamentul pe suprafață cu până la 16,3 % pentru 80 % din operatori. Dacă extrapolați consumul de combustibil la peste 3000 de ore de lucru, un tractor mare cu un consum de carburant diesel de 50 l/oră fără CEMOS pentru Tractoare și de 41,6 l/oră cu CEMOS, acesta ar putea economisi până la 25.200 l de motorină și 67.000 kg CO2 ! În plus, prin creșterea randamentului pe suprafață, orele lucrate de fermier sau contractant sunt reduse cu până la 490, ceea ce echivalează cu aproape 50 de zile lucrătoare.

Rezultatele certificate sunt cu atât mai remarcabile, având în vedere că participanții au fost operatori de top, care au avut timp să se gândească cu atenție la optimizarea setărilor tractorului în avans și     s-au pregătit temeinic pentru test. CEMOS pentru Tractoare este singurul sistem de acest tip de pe piață care depășește simplul impact al reglării presiunii în anvelope, a balastului și a controlului hidraulic al tracțiunii - reușește să regleze setările pentru a atinge optimul absolut atât în ​​ceea ce privește performanța, cât și consumul de energie. CEMOS pentru Tractoare stabilește noi standarde ca formulă combinată pentru litru pe hectar (l/ha) și hectar pe oră (ha/h), iar acest lucru a fost confirmat acum de un institut de testare independent. În plus, CEMOS pentru Tractoare optimizează nu numai tractorul și implementul atașat, ci și operatorul. Prin interacțiunea continuă cu CEMOS pentru Tractoare, operatorul învață în mod constant - și acesta este un proces continuu, deoarece condițiile se schimbă continuu de la un an la altul, indiferent de lucrare.

Potențial suplimentar pentru optimizare

„De asemenea, unic pe piață este asistentul pentru plug integrat în CEMOS pentru Tractoare”, explică Guido Hilderink, director de produs tractoare la CLAAS Vertriebsgesellschaft mbH. „Totuși, acest lucru nu a fost inclus în testul DLG.” După cum confirmă experiența noastră și testele preliminare efectuate de reviste cunoscute din domeniu, acest lucru oferă un potențial semnificativ de optimizare, care este îmbunătățit de CEMOS pentru Tractoare. Dacă linia de tracțiune, lățimea sau unghiul de cădere a brazdei frontale sunt setate incorect, acest lucru poate avea un impact masiv asupra consumului de carburant și a raportului dintre calitatea lucrării și performanțe. Acest tip de erori de setare sunt evitate cu CEMOS pentru Tractoare, deoarece sistemul stochează valorile cheie pentru toți producătorii obișnuiți de pluguri.”

Deoarece conceptul fundamental CEMOS poate fi extins la aproape toate aplicațiile tractoarelor, există planuri de a adăuga alte aplicații pe parcursul anului următor. „Sprijiniți de rezultatele testului DLG, suntem siguri că CEMOS pentru Tractoare va avea succes pe piață”, explică Guido Hilderink. „Acesta marchează deja un pas de pionierat în dezvoltarea tractoarelor. Știm din experiență că operatorii extrem de motivați și de experimentați folosesc sistemul pentru a-și îmbunătăți și mai mult performanța.”

CEMOS pentru Tractoare este disponibil ca opțiune cu montare din fabrică pentru ARION 500 CMATIC, ARION 600 CMATIC, AXION 800 CMATIC și AXION 900 CMATIC și poate fi montat ulterior la tractoarele din aceste game, echipate cu CEBIS TOUCH și construite începând cu 2018.