Informare de presă

Divizia Recoltare Furaje de la CLAAS este un promotor al dezvoltării

CLAAS va investi aproximativ 40 de milioane de euro în următorii câțiva ani în reconstrucția centrului Bad Saulgau. Obiectivul principal este ajustarea capacităților de producție pentru a satisface cererea în materie de creștere și dezvoltarea în continuare.

Bad Saulgau este centrul de excelență al grupului CLAAS pentru lanțul proceselor de recoltare a furajelor, de la cosit până la fluxul de material recoltat al modelelor JAGUAR. Centrul s-a dezvoltat considerabil în ultimii ani și a continuat să-și sporească cifra de afaceri în ciuda pandemiei de Covid-19. Ca parte a unui program de investiții aflat în desfășurare, infrastructura centrului este în prezent extinsă și modernizată, iar o hală existentă de 5000 m2 este reproiectată pentru a crea spațiu suplimentar de asamblare. În paralel, este adaptată și modernizată întreaga infrastructură energetică în mai multe etape, pentru a satisface capacitatea de producție viitoare. Aceasta va fi urmată de investiții în domeniile logisticii producției și al optimizării asamblării. Suma totală a investițiilor se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Accent pe segmentele de creștere

Având în vedere succesul produselor CLAAS destinate tehnologiei profesioniste de recoltare a furajelor și, cel mai important, previziunile pozitive privind vânzările noilor hedere ORBIS pentru culturi pe rânduri, este necesară adaptarea structurii amplasamentului din Bad Saulgau. „Observăm în continuare o tendință neîntreruptă către tehnologia de recoltare profesionistă și ne bucurăm de o poziționare excelentă, cu multe linii de produse”, a declarat Uli Nickol, șef al diviziei Recoltare Furaje de la CLAAS și director general al Claas Saulgau GmbH și Claas Material Handling GmbH. „Un exemplu în acest sens este cererea enormă pentru noile noastre hedere ORBIS pentru culturi pe rânduri, în special pentru noul ORBIS 900, care ne-a depășit semnificativ așteptările. Pe lângă tehnologia pentru lanțul de recoltare bazat pe combinele de recoltat furaje, CLAAS își va extinde, va moderniza și va continua să își profesionalizeze în următorii câțiva ani gama de cositori, greble împrăștietoare, greble de adunat și prese de balotat cu multe produse noi. În prezent sunt dezvoltate și testate multe inovații pentru a realiza acest lucru.”

Prin urmare, CLAAS își va consolida și mai mult poziția de lider mondial de piață în materie de combine de recoltat furaje și unul dintre cei mai importanți producători și furnizori la nivel global de cositori, greble împrăștietoare, greble de adunat și prese de balotat. De curând a fost introdusă o nouă generație de greble de adunat LINER cu 4 rotori, cu sistem cardanic patentat și design unic al cadrului, care a fost întâmpinată cu un interes enorm din partea fermierilor și contractorilor din întreaga lume. Un alt punct de atracție, revoluționar în segmentul cositorilor este sistemul unic de pliere vectorială DISCO 4400, care a fost, de asemenea, prezentat recent. „CLAAS s-a dovedit încă o dată a fi lider în materie de stabilire a standardelor în domeniul recoltării profesioniste a furajelor”, a adăugat Nickol. „Investițiile de la centrul Bad Saulgau urmăresc să asigure susținerea așteptărilor noastre privind dezvoltarea printr-o producție de înaltă performanță, la cel mai înalt nivel de calitate. În plus, noile cerințe în ceea ce privește documentația și recoltarea cu impact mare a materiilor prime regenerabile pentru producția de energie au drept rezultat o cerere tot mai mare de lanțuri de recoltare cu detectarea randamentului și a conținutului cu ajutorul tehnologiei NIRS, lucru pentru îndeplinirea căruia suntem poziționați ideal cu modelele JAGUAR.”

Capacitate mai mare pentru ORBIS și echipamente profesioniste de recoltat furaje: se încheie producția de modele CARGOS

Dezvoltarea pe termen lung a gamei de produse a fost ajustată în mod constant în funcție de tendințele globale și de strategia de dezvoltare CLAAS. În acest context, este evident că metoda de recoltare a remorcilor autoîncărcătoare devine din ce în ce mai puțin importantă față de cea a combinelor de recoltat furaje și că vânzările de unități continuă să scadă la nivel global. Aceasta înseamnă că segmentul remorcilor autoîncărcătoare evoluează chiar mai mult decât înainte într-o nișă de piață în scădere, cu un accent regional. Acesta este motivul pentru care CLAAS a decis să întrerupă producția de remorci autoîncărcătoare și pentru transportul furajelor la sfârșitul sezonului 2022, creând astfel o capacitate suplimentară pentru producția de modele ORBIS. Renumitele servicii premium CLAAS în materie de furnizare de piese de schimb și de service pentru clienți pentru seria CARGOS vor continua să fie garantate ca de obicei în viitor. Problemele de service în curs continuă să fie abordate în mod profesionist, cu sprijinul sectorului de dezvoltare a produselor de la Bad Saulgau.