Comunicat de presă

Design inovator și vizibilitate mai bună: șase încărcătoare frontale noi FL C CLAAS pentru modelele ELIOS, AXOS și ARION

CLAAS lansează o nouă generație de încărcătoare frontale extrem de inovatoare, cu caracteristici de confort și performanță semnificativ îmbunătățite, pentru a înlocui seria FL C anterioară cu un tirant cu auto-nivelare mecanic integrat. Noile modele vor fi dezvăluite la Agritechnica.

Cele șase modele noi, de la FL 40 C la FL 140, au o capacitate de ridicare de la 940 la 2.490 kg (măsurată la 80 cm în fața punctului de pivotare a cupei) și o forță de rupere de la 1.820 la 3.120 kg. Înălțimea maximă de ridicare la punctul de pivotare a cupei variază de la 3,50 la 4,50 m.

Primul lucru pe care îl observați este noul design inovator în trei secțiuni, care completează perfect designul tractoarelor CLAAS. Brațul cu unghi dublu deplasează în jos mecanismul punctului de pivotare al paralelogramului cu mai mult de 20 de centimetri. Acest lucru oferă operatorului o vizibilitate și mai bună asupra cadrului și implementului, mai ales deoarece traversa frontală a fost coborâtă cu 10 cm.

Noul design prezintă robustețea obișnuită și calitatea de fabricație care reprezintă o caracteristică distinctivă a încărcătoarelor frontale CLAAS. De asemenea, brațul este proiectat pentru cele mai solicitante sarcini, toate furtunurile hidraulice fiind integrate în cadrul pentru protecție.


Funcțiile de confort cu eficiență dovedită au fost păstrate

Sistemul familiar de cuplare FITLOCK de la încărcătoarele frontale FL și FL C a fost păstrat: mecanismul de blocare este complet automat și în întregime mecanic. Pentru a debloca, pur și simplu eliberați o mică manetă de pe braț. Cu sistemul multicuplă MACH, toate liniile hidraulice și electrice pot fi conectate la tractor într-o clipă, fără a fi nevoie de conexiuni suplimentare. Acest sistem face ca sarcina de atașare a încărcătorului frontal să fie rapidă și sigură.

Cu sistemul opțional hidraulic FASTLOCK, implementele pot fi blocate prin simpla apăsare a unui buton din confortul cabinei, pe lângă blocarea mecanică automată. Ce de-a treia și a patra funcție pot fi conectate prin intermediul sistemului multicuplă MACH 2, care are cuplaje fără scurgeri, cu etanșare plată. La cerere, este disponibilă o funcție de reducere a presiunii pentru a treia funcție.

Funcția de revenire automată a cupei readuce automat cupa în poziția orizontală de încărcare, sporind confortul operatorului și productivitatea de încărcare. 

Luminile de lucru LED opționale luminează perfect zona de încărcare în condiții de întuneric. Noul design și caracteristicile transformă modelele ELIOS, AXOS și ARION în utilaje de încărcare și mai productive.

Prezentarea pe scurt a avantajelor noilor încărcătoare frontale CLAAS FL C:

  • Design nou și inovator cu trei secțiuni
  • Vedere îmbunătățită a implementelor și a zonei din fața tractorului
  • Gamă de șase modele cu capacități de ridicare cuprinse între 940 și 2.490 kg pentru modelele ELIOS, AXOS și ARION
  • Braț extrem de robust și durabil pentru cele mai solicitante utilizări
  • Tirant cu auto-nivelare mecanică integrat
  • Sistem FITLOCK pentru implemente: automat, mecanic, sigur și rapid
  • Sistem multicuplă FASTLOCK pentru sisteme hidraulice și electrice
  • Cuple MACH 2 cu conexiuni cu etanșare plată pentru a 3-a și a 4-a funcție
  • Manetă de eliberare a presiunii pentru a treia funcție
  • Opțional, revenirea automată a cupei