Dacă apăsați butonul „Acceptare” vom seta module cookie care nu sunt necesare din punct de vedere tehnic (și din partea terților), pentru a vă pune la dispoziție o ofertă online ușor de utilizat și pentru a ne îmbunătăți și adapta serviciile la preferințele dumneavoastră. Vă puteți retrage oricând consimțământul făcând clic aici. De asemenea, în cazul în care nu apăsați butonul „Acceptare”, vom seta module cookie necesare din punct de vedere tehnic.

Pentru a monitoriza comportamentul dumneavoastră de utilizator, CLAAS folosește și „Google Analytics”. Google prelucrează datele dumneavoastră de utilizare pentru a oferi companiei CLAAS statistici anonime despre comportamentul utilizatorului. De asemenea, Google folosește datele dumneavoastră pentru oricare dintre scopurile proprii (de exemplu, crearea profilului) și reunește datele dumneavoastră cu datele din alte surse. Google vă poate stoca datele în afara Uniunii Europene, de exemplu în SUA prin Google LLC. Atât Google, cât și autoritățile publice au acces la date. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați regulamentul nostru privind protecția datelor.

Accepta

Comunicat de presă

Combinele de recoltat CLAAS obțin rezultate și în materie de design

Noua generație de combine de recoltat LEXION a obținut deja la începutul acestui an medalia de aur în cadrul premiilor iF 2020. Iar designerii CLAAS Alain Blind și Thomas Wagner au avut onoarea de a accepta trofeul.

Acesta a sosit în Harsewinkel prin poștă, deoarece situația actuală privind pandemia a dus la anularea evenimentului de la palatul Friedrichstadt din Berlin.

Combina de recoltat a convins juriul premiilor pentru design de renume internațional de la secțiunea „Produse” prin combinația sa optimă de ergonomie și design. Modelul LEXION a câștigat prima poziție a podiumului mai ales datorită cabinei complet vitrate, care îi oferă operatorului o vizibilitate excepțională de jur împrejur, și buncărului de boabe de dimensiuni mari, care asigură un nivel sporit de productivitate. „LEXION este primul model de la CLAAS cu designul unic proiectat în formă de Y, care a primit o astfel de onoare”, a declarat Alain Blind, responsabilul pentru designul utilajelor CLAAS. „Acest design „Y” este integrat la toate utilajele noi auto-propulsate CLAAS și întruchipează dinamismul și puterea acestora”.

Echipa Corporate Industrial Design CLAAS a trimis pentru prima dată o aplicație pentru această categorie și nu a obținut un simplu premiu, ci chiar medalia de aur. Medalia de aur iF este un premiu special și suplimentar acordat produselor care impresionează juriul format din designeri și antreprenori de renume. Dintr-un total de 1.500 de câștigători, doar 75 au obținut medalia de aur. Prin urmare, premiul este un simbol al realizărilor și inovațiilor de design de excepție.

Premiul iF este un premiu pentru design renumit la nivel mondial, care este acordat anual unor produse industriale selectate încă din 1953. În acest an au intrat în concurs mai mult de 7.000 de aplicații din peste 50 de țări.

Thomas Wagner (stânga) și Alain Blind au acceptat premiul iF pentru design pentru combina de recoltat LEXION.