Comunicat de presă

CLAAS repornește producția de serie a tehnologiei de recoltare și a tractoarelor

CLAAS va relua începând de luni producția de serie pentru tehnologiile de recoltare și tractoare la fabricile din Harsewinkel (Germania), Le Mans (Franța) și Törökszentmiklós (Ungaria). 

Le Mans

Producția de prese de balotat din Metz (Franța) este, de asemenea, programată să fie reluată pas cu pas câteva zile mai târziu. Astfel, se încheie o etapă pregătitoare intensivă, care a implicat o analiză a protecției sănătății și definirea măsurilor preventive necesare. În faza de planificare, departamentele de achiziții au contactat toți furnizorii naționali și internaționali necesari pentru a asigura o relansare lină. De asemenea, stocurile depozitelor au fost crescute în termen scurt.

„În această perioadă, gândurile noastre sunt în principal alături de membrii personalului și de țările care au fost și sunt în continuare afectate de pandemie. Prin urmare, suntem încântați să trimitem o rază de speranță relansând producția de serie în cele patru mari fabrici de producție ", explică Thomas Böck, CEO CLAAS.

Metz

Răspândirea continuă a virusului corona și restricții din ce în ce mai mari care afectează lanțul de aprovizionare au dus la întreruperea producției în cele patru fabrici timp de câteva săptămâni la jumătatea lunii martie. În ciuda acestui fapt, livrările de utilaje care fuseseră deja asamblate au continuat la un nivel ridicat.

Cu toate acestea, situația internațională rămâne incertă. Producția în fabica Gaomi (China) a revenit în mare parte la normal de câteva săptămâni, în timp ce fabricile din Omaha (SUA), Krasnodar (Rusia), precum și Paderborn, Dissen și Bad Saulgau (toate în Germania) au fost doar afectate de pandemie temporar sau în unele cazuri deloc. Situația este diferită în Chandigarh (India), unde deciziile politice au suspendat momentan producția.

Törökszentmiklós