Comunicat de presă

CLAAS prezintă noua generație de greble de adunat cu doi rotori cu depunere centrală a materialului

CLAAS și-a actualizat programul cu privire la greblele de adunat cu doi rotori cu depunere centrală a materialului cu lansarea a șapte modele noi cu control simplificat și performanța obișnuită de primă clasă. Noua gamă este completată de două modele BUSINESS cu suspensie ACTIVE FLOAT pentru rotor.

CLAAS este un furnizor lider în materie de greble de adunat rotative. Portofoliul de produse a fost acum reînnoit cu șapte noi greble de adunat cu doi rotori cu depunere centrală a materialului, inclusiv două versiuni BUSINESS. Noile modele oferă numeroase funcții inovatoare și funcții concepute pentru a facilita viața utilizatorilor și pentru a garanta o calitate superioară a furajelor.                           

Prezentare generală a noilor modele LINER 3100 - 2600 CLAAS

LINER

Lățimea de lucru

Diametrul rotorului

Brațe cu gheare per rotor

LINER 3100 TREND

8,70 - 10,00 m

4200 mm

14

LINER 2900 BUSINESS

8,00 - 9,00 m

3800 mm

14

LINER 2900 TREND

8,00 - 9,00 m

3800 mm

14

LINER 2800 BUSINESS

7,40 - 8,20 m

3500 mm

12

LINER 2800 TREND

6,80 - 7,40 m

3500 mm

12

LINER 2700 TREND

6,80 - 7,40 m

3200 mm

12

LINER 2600 TREND

6,20 - 6,80 m

2900 mm

11

Suspensie inteligentă pentru urmărirea perfectă a conturului solului

La fel ca predecesorii lor, greblele de adunat cu doi rotori LINER de ultimă generație asigură urmărirea excelentă a conturului solului pentru o greblare curată, cu o contaminare redusă a furajelor. Sistemul de ghidare a rotorului GRASS CARE asigură suspensia activă a acestuia în timpul utilizării. Când sunt coborâte brațele rotorului, mai întâi ating solul roțile din spate ale rotorului, producând un „efect jet” care previne intrarea în pământ a ghearelor și deteriorarea pășunii. Modelele BUSINESS sunt echipate standard cu o funcție de ridicare individuală a rotorului, care este preselectată pe terminal; această funcție este disponibilă opțional pentru operarea directă a supapei hidraulice pentru modelul TREND.

Toți rotorii sunt echipați standard cu un șasiu cu patru roți; configurația de bază pentru LINER 3100 include un șasiu cu șase roți.  Roțile sunt poziționate aproape de cercul de rotație a ghearelor pentru a asigura o ghidare lină a rotorului și urmărirea optimă a conturului solului. Cele două roți față ale șasiului sunt direcționale. Șasiul cu șase roți este disponibil opțional pentru modelele LINER 2900 - 2700. Cu această opțiune, roțile din spate ale rotorului sunt înlocuite cu axe oscilante. Datorită designului șasiului, rotorii sunt trași pe câmp, ceea ce, împreună cu suspensia cardanică plutitoare cu o mișcare de rotație amplă, tridimensională, asigură o urmărire de excepție a conturului solului, chiar și pe un teren ușor neuniform. Acest lucru asigură o performanță optimă a greblării, cu contaminare minimă a furajelor.

Înălțimea greblei poate fi citită cu ușurință pe scala de pe arborele central al rotorului și reglată rapid cu ajutorul unui mâner tip manivelă de pe rotori. Reglarea hidraulică a înălțimii rotorului este, de asemenea, disponibilă opțional pentru greblele de adunat cu doi rotori cu depunere centrală a materialului. În cazul modelelor LINER 2900 și 2800 BUSINESS, înălțimea fiecărui rotor poate fi controlată separat utilizând funcția de preselecție, pe unitatea ergonomică de control CEMIS 10 și apoi acționând supapa hidraulică a tractorului. Opțional, versiunea TREND a greblei de adunat cu doi rotori LINER poate fi echipată cu funcția de reglare hidraulică a înălțimii rotorului, prin controlul direct al supapei hidraulice.

Setări simple și acționare eficientă

Brațele cu gheare ale modelelor LINER 3100 - 2700 sunt fixate ferm pe arborele cu 20 de caneluri, fără joc și securizate cu un suport PROFIX. În cazul unei coliziuni cu un obiect, brațele cu gheare se curbează într-un punct de îndoire predefinit, pentru a evita deteriorarea cutiei de viteze auxiliare. Brațele cu gheare pot fi montate și demontate rapid și foarte ușor. Ghearele duble elicoidale sunt montate pe brațul cu gheare și fixate cu un șurub pentru a reduce riscul de rupere.  În cazul unei ruperi, dispozitivul de reținere împiedică proiectarea ghearelor. Pe fiecare braț cu gheare sunt fixate cinci gheare duble cu o grosime de 9,5 mm. Ghearele duble în unghi pentru furaje sunt îndoite la un unghi de 10 grade, pentru a crea un capăt spate cu lungimea de 10 mm, ceea ce ajută la ridicarea recoltei de pe miriște. Acest design asigură o greblare ușoară și eficientă și formarea optimă a brazdei.

Rotorii sunt echipați cu cuplaje individuale cu fricțiune pentru a proteja împotriva supraîncărcării - răspund mai ușor decât cuplajele cu came și permit continuarea fără oprire a lucrului, chiar și în timpul vârfurilor de sarcină. Turația arborelui de la nivelul celor două cutii de viteze Y de pe cadrul principal a fost redusă de la 540 la 350 rpm pentru a proteja trenul de rulare. Roata frontală a arborelui de transmisie este poziționată direct în interiorul cutiei de viteze Y, permițând rotorilor să se rotească liber în poziția de transport.

Pentru modelele LINER 3100, 2900 și 2800 lățimea de lucru și lățimea brazdei sunt reglate hidraulic și în mod sincronizat, utilizând brațele telescopice. La modelele LINER 2700 și 2600 acestea sunt reglate mecanic. Modelul LINER 2700 folosește un sistem de știfturi și orificii cu patru poziții diferite; pentru modelul LINER 2600 pot fi reglate trei lățimi de lucru diferite folosind șuruburi de reglare.

ACTIVE FLOAT pentru LINER 2900 și 2800

Suspensia hidraulică ACTIVE FLOAT a rotorului este disponibilă exclusiv pentru cele două modele, LINER 2900 BUSINESS și LINER 2800 BUSINESS. Aceasta funcționează în mod similar suspensiei cu același nume de la cositorile cu disc DISCO CONTOUR. Suspensia ACTIVE FLOAT poate fi reglată cu ușurință direct pe utilaj, cu un manometru pe cadrul principal, care indică presiunea în circuitele hidraulice. Presiunea exercitată de rotor asupra solului poate fi adaptată precis la cantitatea de furaje și starea solului prin reglarea presiunii suspensiei. Acest lucru asigură viteze de funcționare mai mari și reduce contaminarea cu cenușă brută.

Agilitate și stabilitate pe câmp și pe șosea

Toate noile greble de adunat cu doi rotori LINER sunt ghidate de o axă de transport largă și robustă, cu direcție forțată mecanică și joc zero. Unghiul de direcție poate fi reglat mecanic de la un răspuns lent la un răspuns rapid și pentru bracaj. Poziția înclinată a suporturilor pentru roți asigură faptul că sunt necesare doar forțe ușoare de direcție și, de asemenea, asigură o rulare perfect uniformă. Pe șosea pot fi atinse viteze de până la 40 km/h.

Modelul LINER 3100 este disponibil standard cu balast pentru roți pentru a spori și mai mult stabilitatea. Balastul pentru roți este disponibil opțional pentru toate greblele de adunat cu doi rotori LINER.

Modelele LINER 3100 - 2700 au o lățime de transport de 2,97m cu anvelope 260/75-15.3, iar modelul LINER 2600 lățimea de 2,55 m, asigurând accesul mai ușor prin porți mici și pe drumuri înguste. Toate greblele de adunat cu doi rotori LINER, cu excepția modelului LINER 3100, respectă o înălțime de transport de 4,00 m cu brațele cu gheare montate. Modelul LINER 3100 atinge această înălțime după demontarea a trei brațe cu gheare per rotor.