Comunicat de presă

CLAAS mai face un pas pe drumul spre succes în Rusia – este extinsă din nou capacitatea fabricii din Krasnodar

CLAAS investește din nou în fabrica sa din Krasnodar, Rusia, care a început să funcționeze în anul 2005. Motivul este extinderea capacității de producție ca urmare a creșterii semnificative din ultimii ani a cifrei vânzărilor locale pentru combinele de recoltat TUCANO.

Cererea de utilaje agricole CLAAS produse la nivel local a crescut constant în Rusia de-a lungul anilor. Acesta este motivul pentru care CLAAS investește acum din nou în centrul de producție de la Krasnodar. „Încrederea pe care o au fermierii ruși și piețele importante de export în utilajele noastre produse local a crescut de la an la an. Se spune că CLAAS operează cu același nivel ridicat de calitate în Krasnodar ca și la Harsewinkel și alte fabrici CLAAS”, spune dr. Ralf Bendisch, directorul general al fabricii CLAAS din Krasnodar. „Fabricat de CLAAS reprezintă o promisiune a calității, pe care o asigurăm pe deplin și în Krasnodar. De aceea, privim spre viitor cu încredere și asigurăm toate condițiile tehnice necesare pentru a furniza pieței rusești utilaje agricole de înaltă calitate nu numai în prezent, ci și în viitor. Concentrarea pe nevoile fermierilor ruși este și rămâne prioritatea fabricii noastre.”

Extindere cu 5.000 m2 a suprafeței de producție.

Măsurile curente de extindere includ mărirea suprafeței secției de prelucrare a metalelor de la 11.000 m2 la 16.000 m2, o extindere de 700 m a sistemului de benzi transportoare din secția de vopsitorie și instalarea unei cabine suplimentare de acoperire cu pulbere. De asemenea, va fi amenajat un depozit logistic suplimentar cu o capacitate de 1.100 de spații de depozitare. „Unul dintre obiectivele modernizării este acela de a alinia procesele de fabricație cu schimbările care au fost efectuate în cadrul seriei de modele TUCANO în ultimii ani și pe care urmează să le implementăm odată cu introducerea viitoarei serii de combine de recoltat. De exemplu, în fiecare lună sunt implementate 25 până la 30 de îmbunătățiri de diferite niveluri de complexitate. Acest lucru înseamnă că inginerii CLAAS adaptează continuu utilajele în funcție de cerințele întreprinderilor agricole rusești și implementează schimbări ce se bazează pe experiența noastră în materie de combine de recoltat din Rusia și din străinătate”, explică dr. Ralf Bendisch. „De asemenea, adaptăm capacitatea de producție în funcție de cererea crescută și de preconizările noastre cu privire la vânzările pe termen mediu.”

Măsurile de extindere au fost inițiate în mai 2020. În total, CLAAS investește aproximativ
12,6 milioane de euro în această extindere și achiziționarea de utilaje de producție suplimentare. Suprafața de producție totală va fi de 53.000 m2. În plus, numărul de angajați crește substanțial: până la finalul anului 2021 fabrica va avea peste 700 de angajați. Investiția totală în producția din Rusia de la punerea primei pietre de temelie se ridică, astfel, la aproape 150 de milioane de euro.

Mărirea de patru ori a volumului producției în termen de cinci ani

Fiind inaugurat în anul 2005 și apoi extins în 2015 cu o investiție de 120 de milioane de euro, Krasnodar este în prezent unul dintre cele mai moderne centre de producție de combine de recoltat și utilaje agricole din întreaga lume și a primit deja mai multe premii. Pe lângă producția de combine de recoltat TUCANO, aici sunt asamblate tractoarele de mari dimensiuni AXION și XERION pentru piețele din Rusia și Kazahstan. Peste 1.000 de combine TUCANO părăsesc fabrica ultramodernă în fiecare an, fiind fabricate în totalitate aici, de la semifabricatele din oțel la construirea și vopsirea carcaselor și până la utilajele gata de livrare. Acest lucru se traduce prin mărirea de patru ori a volumului producției în doar cinci ani, exporturile către Kazahstan, ca cea mai importantă piață și zone din Europa înregistrând, de asemenea, o creștere puternică. Componente precum cabina, tocătorul de paie sau anvelopele sunt fabricate intern sau extern de către furnizorii ruși. În viitor, de pe linia de producție din Krasnodar vor ieși noua combină TRION cu scuturător și combinele de recoltat hibride, a căror producție va începe la Harsewinkel la finalul anului 2021.

De la semnarea unui contract special de investiții (SPIC) în iunie 2016, modelul TUCANO fabricat în Krasnodar a fost considerat un „produs rusesc” și, prin urmare, eligibil din acel moment pentru subvenții în Rusia. Krasnodar și Harsewinkel au sărbătorit împreună de curând producția combinei de recoltat TUCANO cu numărul 25.000.

Satisfacție de primă clasă a angajaților și instruire la standardele germane

Centrul de producție CLAAS Krasnodar este considerat unul dintre cei mai buni angajatori nu doar din regiune, ci din toată Rusia. În 2020, fabrica a ocupat locul 22 din 147 de companii participante, cu 251 - 1.000 de angajați, în Top 100 de angajatori din Rusia. În categoria „loialitate”, CLAAS Krasnodar a fost chiar pe locul 43 din 501 de companii de toate mărimile.

Un motiv pentru succes este programul de studiu dual oferit de CLAAS în Krasnodar. Acest program de doi ani include studii de inginerie mecanică la Școala de formare profesională Krasnodar și experiență practică de lucru la CLAAS Krasnodar. Calificarea corespunde standardului german IHK (Camera de Industrie și Comerț) pentru mecanică industrială.