Comunicat de presă

CLAAS inaugurează un nou centru de validare

CLAAS a inaugurat noul centru de validare pentru dezvoltarea de utilaje agricole noi la fabrica din Harsewinkel. Acționari, conducerea grupului, angajați și oameni politici din regiune au participat la inaugurarea centrului în care au fost investiți 15 milioane de euro, dintre care 3,2 milioane de euro doar în tehnologie de testare.

„În mai 2017 puneam piatra de temelie a noului centru de validare”, a declarat Cathrina Claas-Mühlhäuser, amintind de momentul începerii construcției. „22 de luni mai târziu, totul este funcțional și pregătit pentru derularea activităților. În acest sens, dorim să mulțumim tuturor celor implicați, atât din partea CLAAS, cât și din partea furnizorilor noștri de servicii”.

Prin construcția noului centru, CLAAS urmărește să reducă timpul de dezvoltare a combinelor de recoltat, utilajelor de recoltat furaje și tractoarelor sale. 13 celule de testare pot fi utilizate pentru a simula diverse condiții întâlnite în timpul recoltării în toată lumea. Pe platformele de testare acționate electric se desfășoară teste 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. 

„Specificațiile tehnice ale clădirii sunt deosebit de impresionante”, afirmă Dr. Thomas Barrelmeyer, responsabil pentru proiectarea tuturor utilajelor de recoltat cereale. „De exemplu, are o capacitate de răcire instalată de 1200 kW, echivalentul unei capacități de încălzire instalate pentru 120 de locuințe unifamiliale. Dar nu numai tehnologia este importantă pentru noi. Dorim să creăm și un loc de muncă modern pentru angajații noștri”. Drept urmare, au fost create birouri moderne pentru aproximativ 200 de angajați cu zone de comunicare atractive, pe o suprafață totală de 7.000 m².

Cea mai mare platformă de testare este remarcabilă din punct de vedere structural, pe aceasta fiind testate din punct de vedere al durabilității, printre altele, hedere cu o lungime de până la 12 m pentru combine de recoltat. „Fundația în sine cântărește 600 de tone, a fost turnată dintr-o bucată la fața locului și este susținută printr-un sistem de suspensie pneumatică. Este probabil unică în Europa”, consideră Oliver Westphal, responsabil pentru centrul de validare CLAAS din Harsewinkel.

Laboratorul de electronică este la fel de impresionant: componentele electronice ale utilajelor sunt asamblate în sisteme computerizate de dimensiunea unor dulapuri astfel încât, de exemplu, sistemele de asistență pentru operator să poată fi testate în interacțiune cu alte componente. O combină de recoltat are 30 de unități de comandă; astfel, pentru fiecare utilaj pot fi realizate până la 50.000 de teste complet automat.

Doar după încheierea cu succes a testelor de laborator suntem pregătiți pentru testarea în câmp, pe care nici cel mai performant laborator nu îl poate înlocui încă în întregime. Aici sunt derulate teste suplimentare în scopul verificării finale a fiabilității utilajelor.