Comunicat de presă

CLAAS AXION 960 CEMOS este Tractorul durabil al anului 2021!

Un juriu internațional format din 26 de jurnaliști de specialitate au votat modelul CLAAS AXION 960 CEMOS drept Tractorul durabil al anului 2021. Pentru CLAAS, premiul subliniază relevanța și unicitatea sistemului de dialog CEMOS pentru tractoare.

În fiecare an, un juriu format din 26 de jurnaliști specializați în agricultură din 25 de țări acordă premiile Tractorul anului. În mod normal, câștigătorii sunt premiați alternativ în fiecare an la târgul EIMA sau Agritechnica. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia de premiere a avut loc pentru prima dată online și a fost difuzată ca transmisie live. În calitate de câștigător la categoria „Tractorul durabil al anului 2021”, CLAAS AXION 960 CEMOS a reușit să se impună față de alți 17 finaliști. Este a doua oară când este acordat premiul „Tractorul durabil al anului”, acesta fiind destinat omagierii tractoarelor care se remarcă printr-o tehnologie deosebit de sustenabilă. „Cu Claas AXION 960, datorită sistemului CEMOS, a fost făcut un pas mare către o agricultură mai sustenabilă. Întreaga tehnologie disponibilă în cadrul acestui tractor este mai ușor de utilizat decât oricând. Optimizarea întregii tehnologii, a tuturor componentelor electronice și nu în ultimul rând optimizarea presiunii din anvelope, permite acestui tractor să realizeze o economie remarcabilă de carburant și o performanță mult mai mare pe câmp și în orice condiții de lucru”, a fost explicația juriului.

CLAAS a introdus cea mai nouă serie de tractoare de dimensiuni mari Stage V AXION 900 în septembrie 2020. O nouă opțiune pentru aceste modele este posibilitatea echipării sau a modernizării opționale cu un sistem de umflare a anvelopelor CLAAS CTIC și sistemul de dialog  CEMOS pentru tractoare cu funcție de auto-învățare. Acesta a primit recent sigla de calitate „Aprobat DLG” pentru realizarea unor economii de carburant de până la 16,8% și o creștere a productivității la cultivare cu 16,3% (raportul de testare DLG 7096). „Suntem mulțumiți că modelul AXION 960 cu CEMOS a reușit să convingă acest juriu important cu un pachet de argumente”, rezumă Christian Radons, membru al consiliului de administrație CLAAS și responsabilul diviziei pentru vânzări și service. „În cadrul celui mai puternic tractor standard al nostru, combinăm nu numai confortul cu transmisia de putere de primă clasă, ci și performanța generală de excepție. S-a dovedit că sistemul unic CEMOS pentru tractoare sporește în mod semnificativ eficiența, pe lângă efectul propriu-zis asupra balastării și presiunii din pneuri. Acest lucru aduce avantaje nu numai fermierilor și contractanților în ceea ce privește presiunea exercitată de timp și costuri, ci și, în multe privințe, în materie de mediu. Consumul de carburant, emisiile de CO2 și compactarea solului sunt doar trei aspecte influențate în mod pozitiv de sistemul CEMOS pentru tractoare din punct de vedere al sustenabilității. În plus, asistentul integrat pentru plug ajută și la efectuarea setărilor ideale pentru plugurile de la opt producători de renume.”

Seria de tractoare de mari dimensiuni CLAAS AXION 900 acoperă o gamă de putere maximă a motorului între 325 și 445 CP și respectă nivelul prevăzut de standardul de emisii Stage V. Sistemul CEMOS pentru tractoare poate fi montat din fabrică la modelele AXION 900 CMATIC, AXION 800 CMATIC și ARION 500/600 CMATIC cu CEBIS Touch și, de asemenea, poate fi montat ulterior la aceste game de tractoare produse începând cu 2018. Cu ajutorul calculatorului online care poate fi accesat la https://www.claas.co.uk/products/technologies/cemos-2020/calculator, fermierii și contractanții interesați pot calcula în mod individual economiile potențiale și reducerea emisiilor de CO2 pentru afacerea lor. În cadrul testului pe teren „Aprobat DLG” (raportul de testare DLG 7096), sistemul CEMOS pentru tractoare a reușit să reducă consumul de carburant, comparativ cu setările individuale ale tuturor operatorilor de testare, și în același timp să mărească randamentul pe suprafață pentru 80% dintre operatori, demonstrând astfel că îi ajută pe cei mai buni operatori să fie și mai buni. Cea mai nouă generație de sisteme de umflare a pneurilor CLAAS CTIC este disponibilă pentru toate tractoarele AXION.