Comunicat de presă

CLAAS a pus în funcțiune un nou depozit cu hală înaltă

CLAAS a deschis extinderea construită pentru Centrul său logistic central pentru piese, din Hamm. După o perioadă de planificare și construcție care a durat peste doi ani, noul depozit cu hală înaltă a fost dat în folosință conform calendarului.

„Ne-am extins capacitatea de depozitare deoarece gama noastră de produse este în continuă creștere și, odată cu această, crește și numărul de diferite piese de schimb”, a declarat Dietmar Düsing, Director de Logistică.

În anul 2018 s-a luat decizia de a extinde centrul de logistică, de-a lungul autostrăzii A2, cu un depozit cu hală înaltă. „Noua clădire acoperă o arie de aproximativ 11.700 m2, are o înălțime de aproximativ 30 m și găzduiește un sistem complet automat de depozitare în rafturi supraetajate, care acum asigură destul spațiu pentru aproximativ 58.000 de paleți”, a declarat Sven Wagner, coordonatorul proiectului, în descrierea dimensiunilor extinderii. Pentru podea s-au folosit peste 360 de camioane de ciment. Pentru structura de oțel a fost nevoie de 1.800 de tone de oțel și peste 400.000 de șuruburi.

Conducerea CLAAS Service and Parts and Stute Logistics, Thomas Hunsteger-Petermann (Primar al Orașului Hamm), Bernd Ludewig (Consiliul Executiv al Grupului) și Cathrina-Claas Mühlhäuser au salutat oaspeții la deschiderea noului depozit.

Și tehnologia de transport folosită, care constă într-o șină electrică suspendată, este tot una nouă. Paleții și cutiile cu grilaj sunt plasate în depozit cu ajutorul a nouă utilaje de recuperare. Șina suspendată transportă paleții către patru stații de lucru, de la care se pot prelua până la 320 de piese pe oră, dublul capacității anterioare.

„Prin această investiție pregătim Centrul Logistic CLAAS pentru piese în vederea creșterii continue a Grupului CLAAS. Extinderea nu va aduce doar un plus de spațiu de depozitare, ci ne va și permite să restructurăm procesele de depozitare, de la bază la cap. Toate acestea urmăresc îndeplinirea celor mai înalte standarde ale clienților noștri, cu privire la serviciul nostru pentru piese de schimb”, explică Dietmar Düsing, Director de Logistică și Membru al Consiliului de Administrație al CLAAS Service and Parts GmbH. 

CLAAS are aproximativ 500 de angajați în cadrul Centrului de logistică pentru piese, din Hamm, împreună cu partenerul său pe probleme de logistică, Stute Logistics (AG & Co.) KG. Investiția în noul depozit cu hală înaltă a depășit suma de 20 de milioane de euro.