Comunicat de presă

Bara de tăiere MAX CUT, disponibilă acum pentru utilaje cu lățimi de lucru de la 2,2 m*

Din vara anului 2020, CLAAS introduce noile cositori purtate în spate cu cuplare laterală pentru a înlocui gamele DISCO Inline și DISCO 50. Cele nouă modele complet noi includ numeroase funcții utile, precum și bara de tăiere MAX CUT cu eficiență dovedită, cu lățimi de lucru între 2,2 m și 3,4 m.

Bara de tăiere, proiectată și fabricată în centrul CLAAS de la Bad Saulgau și lansată pe piață în 2015, asigură o calitate optimă de tăiere, combinată cu funcționarea extrem de uniformă, fiabilitate și cerințe de acționare reduse. O atenție specială a fost, de asemenea, acordată protecției și durabilității, printre altele. Datorită formei barei, angrenajele mari ale discurilor de tăiere sunt montate extrem de departe în față, ceea ce asigură cea mai mare suprapunere posibilă între discuri și, în plus, se cuplează cu mai mulți dinți în două puncte în orice situație. De asemenea, distanțarea uniformă a discurilor asigură un model de tăiere uniform. Fabricată dintr-o bucată din oțel, forma de val a barei de tăiere, care este lubrifiată în permanență, împreună cu apărătorile cu formă specială, creează un efect de tunel care îndepărtează murdăria. Inserțiile special ranforsate dintre apărători au o formă diferită pentru discurile de cosit care se mișcă spre interior și cele care se mișcă spre exterior, ceea ce asigură o protecție eficientă și un flux optim de material recoltat, acționând și ca o bară de tăiere, pentru o tăiere perfectă. Bara de tăiere MAX CUT este echipată standard cu modulul de siguranță SAFETY LINK, care are un punct de rupere predeterminat pe fiecare disc de tăiere, ce deconectează discul de la trenul de rulare și în același timp împiedică aruncarea acestuia prun intermediul unui șurub axial.

Noul mod de cuplare laterală față de centrul de greutate pentru cositorile DISCO montate lateral

O nouă caracteristică pentru toate cositorile cu disc DISCO montate lateral este cuplarea laterală față de centrul de greutate, care asigură o presiune de contact uniformă pe întreaga lățime de lucru a barei de tăiere, la fel ca la cositorile cu pivotare centrală. Arcul de dimensiuni mari al suspensiei este cuplat în centrul cadrului utilajului în acest caz. În plus, linia de forță a arcului trece exact prin centrul de greutate al cositorii. Forța este distribuită uniform la nivelul barei de tăiere prin intermediul suportului interior și exterior. Rezultatul: un furaj curat și tăiat uniform, la un nivel absolut profesionist.

DISCO 10: calitate maximă de tăiere cu greutate redusă

CLAAS introduce acum bara de tăiere MAX CUT, familiară din seria DISCO și cu eficiență dovedită de mii de ori, în segmentul de bază al cositorilor cu disc, sub forma celor trei cositori laterale noi, DISCO 24, DISCO 28 și DISCO 32, cu lățimi de lucru de la 2,2 m la 3,0 m și configurație simplă. Cositorile din seria DISCO 10 au, ca de obicei, un design ce le conferă rezistență, în ciuda greutății reduse, prin care proiectanții au reușit să ranforseze și mai mult zonele supuse sarcinilor mari și să optimizeze zonele mai puțin solicitate, cum ar fi capacele exterioare.

Seria DISCO 10 poate funcționa pe pantele ascendente de până la 45°. Mecanismul mecanic de rupere a barei de tăiere răspunde imediat la coliziuni și eliberează bara de tăiere spre spate. Aceasta este recuplată și resetată automat.

Transmisia cu o cutie de viteze dublă este disponibilă standard, asigurând o poziție de transport cu lățime extrem de mică și un nou unghi de pliere, de 95°. Cureaua de acționare puternică atenuează vârfurile de sarcină și poate fi tensionată fără unelte, cu ajutorul unui buton rotativ. La fel ca în cazul modelelor anterioare, fluxul de putere este direcționat de sus direct către discul de cosit interior, ceea ce înseamnă că nu este necesar niciun sabot interior și este mărită eficiența. Turația arborelui prizei de putere poate fi redusă de la 540 rpm la 480 rpm pentru culturi ușoare sau în timpul alimentării, ceea ce reduce semnificativ consumul de carburant diesel.

Ușurința cu care sunt efectuate lucrările de întreținere este, de asemenea, bine gândită. Bara de tăiere este accesibilă liber pe întreaga lățime de lucru, datorită deschiderii largi a capacelor de protecție. Lamele sunt fie fixate cu șuruburi, fie sunt disponibile cu un mecanism de înlocuire rapidă, în funcție de locul de utilizare. Diferitele opțiuni de montare, cadrul de fixare Quickhitch și știftul de fixare în partea inferioară, stânga facilitează montarea pe tractor.

Cuplarea la nivelul centrului de greutate, cu eliberarea centrului de greutate mecanic asigură o presiune de contact uniformă pe întreaga lățime de lucru, în combinație cu suportul pe ambele laturi.

DISCO 100: opțional cu sau fără condiționer

Modelele DISCO 360 și 320 cu lățimi de lucru de 3,0 m și 3,4 m sunt disponibile acum în seria DISCO CONTOUR. Acestea au un nou centru de greutate mecanic și arcuri de suspensie, care pot fi reglate fără unelte. Bara de tăiere MAX CUT are aceeași înaltă calitate ca în cazul modelelor DISCO de dimensiuni mari și asigură o eficiență operațională maximă și de durată, cu lubrifiere permanentă și reducerea vitezei. Seria DISCO 100 dispune, de asemenea, de o cutie de viteze dublă, dispozitiv de rupere integrat și înlocuire rapidă a lamei. Designul robust garantează o durată de viață maximă.

Noua pliere pentru transport la 105°, adică peste centrul de greutate, asigură întotdeauna un transport sigur chiar și în cazul tractoarelor mai ușoare. Respectând principiul „vezi și fă-te văzut”, câmpul vizual al oglinzilor retrovizoare ale tractorului nu este restricționat de cositoare, iar luminile din spate nu sunt acoperite. Noul cilindru hidraulic cu acțiune dublă asigură plierea fiabilă și în siguranță pe un teren înclinat. De asemenea, asigură amortizarea la nivelul poziției de capăt.

În plus, sunt disponibile patru modele cu condiționer cu gheare sau cu role, cu lățimi de lucru de la 2,2 m la 3,0 m și pliere de transport la 95°, pentru cerințe speciale:

DISCO 240 RC, DISCO 280 C, DISCO 280 RC și DISCO 320 C. În timp ce modelul DISCO 240 RC este echipat standard cu un condiționer cu role, DISCO 280 este echipat opțional cu un condiționer cu gheare sau cu role. Modelul DISCO 320 C condiționer cu gheare integrat.

Un opritor pentru capăt de rând este montat standard la toate modelele cu condiționer și este disponibil opțional pentru cele fără condiționer. Suportul opțional asigură economia de spațiu și aceeași poziționare în siguranță în timpul transportului.

Bara de tăiere a cositorilor DISCO 100 (fără condiționer) poate fi rabatată cu până la 105° pentru transport. Acest lucru asigură implementarea sigură, în conformitate cu principiul „vezi și fă-te văzut”, precum și stabilitatea.