Comunicat de presă

AXION 900 TERRA TRAC disponibil în două noi versiuni

După dezvăluirea prototipului în cadrul Agritechnica 2017, CLAAS lansează acum două versiuni ale tractoarelor semi-șenilate unice cu suspensie completă pentru sezonul 2020 – 960 TERRA TRAC și 930 TERRA TRAC.

AXION 900 TERRA TRAC - primul tractor semi-șenilat cu suspensie completă

CLAAS prezintă AXION 960 TERRA TRAC (445 CP / 327 kW) și AXION 930 TERRA TRAC (355 CP / 261 kW) – primele tractoare semi-șenilate cu suspensie completă. Principala inovație este includerea sistemului de șenile TERRA TRAC cu suspensie, bazat pe tehnologia utilizată de CLAAS la combinele de recoltat de mai bine de 20 de ani. Conceptul de tractor semi-șenilat cu TERRA TRAC oferă un nivel ridicat de flexibilitate. Asigură o tracțiune ridicată indiferent de condițiile de sol sau de teren și permite, în același timp, utilizarea implementelor tractate sau atașate la viteze foarte mici.

Datorită șenilelor și punții față cu suspensie, AXION 900 TERRA TRAC combină avantajele unui tractor șenilat în ceea ce privește tracțiunea și protecția solului cu nivelul de confort al unui tractor convențional. Datorită rolelor cu suspensie individuală, sistemul de șenile TERRA TRAC asigură în orice moment un contact optim cu solul și o suprafață maximă de contact. Astfel, AXION 900 TERRA TRAC poate fi condus confortabil și eficient atât pe șosea, cât și pe câmp, chiar și la viteze ridicate de până la 40 km/h.   

Șenile complet integrate cu asistare a direcției

Puntea spate a tractorului AXION a fost modificată substanțial pentru a integra șenilele TERRA TRAC. În locul pâlniei axei care susține roțile din spate au fost instalați suporți special concepuți pentru șenilele TERRA TRAC. Acești suporți compensează diferența de înălțime, permit un unghi de oscilație de 23° și protejează arborele de transmisie. Pentru a putea fi folosite pe tractoare, și șenilele TERRA TRAC au fost special adaptate cerințelor de tracțiune ridicată; transmisia din interiorul șenilelor a fost ranforsată pentru a transmite valori mai mari ale cuplului, iar dimensiunea roții motrice a fost mărită. Blocurile de fricțiune special concepute de pe roata motrice transferă în mod fiabil forțele de antrenare către curea și asigură în același timp o curățare automată completă a suprafețelor de contact. Datorită controlului inteligent al acționării, șenilele pot efectua manevre strânse de virare. Operatorul poate activa asistarea direcției în CEBIS pentru a regla nivelul de asistare.

Patru lățimi ale șenilelor, cu o lățime exterioară sub 3 m

AXION 900 TERRA TRAC este disponibil cu o lățime a șenilelor de 18" (457 mm), 25" (635 mm), 29" (735 mm) și 35" (890 mm). Cu toate cele patru variante de lățime, lățimea exterioară a tractorului rămâne sub limita de 3 m. AXION TERRA TRAC are o greutate operațională de 16,5 t. La o greutate totală admisă a utilajului de 22 t, rezultă o capacitate de încărcare de 5,5 t.

Cu șenilele TERRA TRAC este posibilă ajustarea gărzii la sol a tractorului. Înălțimi diferite într-un interval de 120 mm pot fi setate foarte ușor în CEBIS. Acest lucru permite setarea punctului de tracțiune al unui implement atașat în poziția optimă, deasupra punctului de cuplare, de exemplu.

Pe lângă integrarea sistemului de șenile TERRA TRAC, CLAAS a modificat și designul și poziția rezervorului de carburant. Acesta are acum o capacitate de 860 l, ideală pentru zilele lungi de lucru.