Comunicat de presă

„FARMING BY SATELLITE” lansează competiția de idei - sponsorizată de CLAAS

La jumătatea lunii martie s-a dat startul competiției FARMING BY SATELLITE de anul acesta, susținută din nou de CLAAS, în calitate de sponsor. 

O inițiativă a Agenției Europene GNSS (GSA) și a Agenției Europene de Mediu (AEM), FARMING BY SATELLITE se adresează tinerilor fermieri, precum și stagiarilor și studenților, în principal în domeniile IT, inginerie mecanică și științe agricole. Competiția promovează dezvoltarea continuă a utilizării Sistemelor Globale de Navigație prin Satelit (GNSS) și Sistemelor de Observare a Pământului în agricultura europeană și africană. Obiectivul său este de a sprijini practicile agricole sustenabile, de a îmbunătăți eficiența și utilizarea resurselor și de a reduce astfel impactul asupra mediului.

Utilizarea datelor obţinute prin satelit este esențială pentru a pregăti sectorul agricol în vederea adaptării față de provocările globale, cum ar fi populația mondială în creștere și consecințele schimbărilor climatice. Competiția FARMING BY SATELLITE încurajează tinerii profesioniști, fermierii și studenții din Europa să găsească soluții noi, sustenabile și compatibile cu mediul, folosind sistemul de observație a Pământului Copernicus, precum și sistemele de localizare prin satelit EGNOS și Galileo.

Ediția 2020 a competiției include un Premiu Special Africa pentru soluții care răspund nevoilor și resurselor specifice ale comunităților și statelor din continentul african, în vederea îmbunătățirii gradului de autosuficiență și a modernizării sustenabile a agriculturii africane.

„Cine ar fi crezut că Galileo și Copernic ar putea să-i convingă pe tinerii fermieri să devină antreprenori cu experiență în tehnologie, care aplică inovații derivate din datele spațiale pentru a îmbunătăți calitatea vieții? Avem nevoie de fermieri tineri și inovatori pentru a dezvolta o agricultură competitivă și sustenabilă. Este extrem de firesc ca aceștia să utilizeze oportunitățile oferite de tehnologiile spațiale, iar obiectivul nostru în cadrul acestei competiții este să îi sprijinim în găsirea celor mai bune soluții posibile”, a declarat Pascal Claudel, director executiv interimar al GSA.

Doritorii pot participa individual sau în echipă și se pot înscrie online începând cu 16 martie și până pe
15 iunie 2020, iar echipele de top vor fi selectate ca finaliste pentru ultima rundă. Premiul de 10.000 de euro va fi împărțit între câștigătorii primelor patru locuri.

Ediția 2020 a competiției FARMING BY SATELLITE este sponsorizată de producătorul de utilaje agricole CLAAS. Detaliile complete privind competiţia sunt disponibile pe pagina de internet www.farmingbysatellite.eu