Sistem cu șenile TERRA TRAC

Dezvoltare continuă.

Agricultura se schimbă. Pentru a îndeplini cerințele tot mai exigente ale fermierilor și contractorilor în materie de productivitate pe suprafață, flexibilitate și reducerea presiunii asupra solului, CLAAS îmbunătățește în permanență tehnologia TERRA TRAC.

Sistem cu șenile TERRA TRAC

Dezvoltare continuă.

Agricultura se schimbă. Pentru a îndeplini cerințele tot mai exigente ale fermierilor și contractorilor în materie de productivitate pe suprafață, flexibilitate și reducerea presiunii asupra solului, CLAAS îmbunătățește în permanență tehnologia TERRA TRAC.

Tehnologie.

Forța de propulsie.

Conceptul de antrenare TERRA TRAC, cu cinematica sa patentată, combină componentele fiabile, durabile cu tehnologia complexă.

  • Antrenare continuă: în locul transmiterii întrerupte a forței de antrenare prin dinți separați, șenilele sunt antrenate în mod continuu.
  • Roți conducătoare mari: roțile conducătoare de mari dimensiuni previn adâncirea rapidă în sol și ieșirea mai ușoară de pe calea formată de utilaj în condiții extreme. În plus, diametrul mare asigură o suprafață mai mare de contact cu șenilele și transmiterea mai eficientă a puterii.
  • Suspensie hidropneumatică: sistemul inteligent de suspensie asigură un nivel ridicat de confort la rulare, reducând în același timp solicitările asupra utilajului. Roțile conducătoare și rolele de sprijin sunt suspendate separat, permițând atingerea unei viteze de până la 40 km/h și creșterea semnificativă a stabilității în viraje.
  • Tensionare automată a șenilelor: șenilele puternice sunt tensionate prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar, care previne alunecarea. Tensionarea este monitorizată electronic în permanență. Dacă nivelul de tensionare scade, operatorul utilajului este avertizat via CEBIS.

Avantajele.

Conceptul TERRA TRAC a convins fermierii și contractorii din întreaga lume prin următoarele caracteristici:

  • Suprafață mare de contact și o lățime de transport care respectă reglementările privind traficul rutier
  • Prevenirea compactării solului și menținerea structurii acestuia
  • Rezistență mai mică la înaintare, alunecare redusă, consum scăzut de carburant și o stabilitate mai mare pe teren înclinat datorită tracțiunii optimizate
  • Performanțe ridicate în timpul sezonului de recoltare datorită duratei mai lungi de utilizare, chiar și în condiții dificile
  • Urme mai puțin adânci, ce pot fi șterse cu ușurință la următorul arat
  • Loc de muncă confortabil atât pe câmp cât și pe șosea, chiar și la viteze de până la 40 km/h datorită suspensiei complete a șenilelor

Aceste avantaje produc efecte notabile asupra eficienței fermelor/contractorilor din agricultură și oferă un potențial major de economisire. Menținerea unei bune structuri a solului reprezintă baza obținerii unui randament ridicat și reduce la minim cantitatea de îngrășăminte utilizată, deoarece un sol sănătos poate utiliza mai bine nutrienții disponibili față de un sol compactat.

Mai mult, utilizarea sistemului de șenile TERRA TRAC poate reduce consumul de carburant. Aratul poate fi efectuat cu o forță de tracțiune mai mică, având în vedere că nivelul de compactare a solului este mai mic față de cel rezultat în urma utilizării altor sisteme de antrenare din aceeași clasă de greutate. O bună tracțiune a șenilelor crește forța de propulsie și eficiența cu același consum de carburant.

Abordare integrată.

Avantajele conceptului TERRA TRAC sunt evidente și au ieșit la rampă pe combinele de recoltat timp de peste 20 de ani. Pentru a exploata la maxim potențialul acestui sistem, este importantă adoptarea unei abordări integrate cu privire la protecția solului. Aceasta înseamnă o grijă sporită față de sol în cadrul fiecărui proces. Ca o concluzie logică, CLAAS extinde utilizarea acestui concept pentru tractoare și combinele de recoltat furaje, astfel încât fermierii și contractorii din agricultură să poată trata în mod durabil cea mai prețioasă resursă a lor, solul, de la însămânțare până la recoltare.