Sistem cu șenile TERRA TRAC

Dezvoltare continuă.

Agricultura se schimbă. Pentru a îndeplini cerințele tot mai exigente ale fermierilor și contractorilor în materie de productivitate pe suprafață, flexibilitate și reducerea presiunii asupra solului, CLAAS îmbunătățește în permanență tehnologia TERRA TRAC.

Sistem cu șenile TERRA TRAC

Dezvoltare continuă.

Agricultura se schimbă. Pentru a îndeplini cerințele tot mai exigente ale fermierilor și contractorilor în materie de productivitate pe suprafață, flexibilitate și reducerea presiunii asupra solului, CLAAS îmbunătățește în permanență tehnologia TERRA TRAC.

Sistem cu șenile TERRA TRAC

Informații generale, testare și testimoniale.


Construit pe baza experienței.

Pe teren sigur.

Un sol sănătos și fertil reprezintă baza unei recolte bune. Nicio tehnologie agricolă sau de cultivare nu va avea succes dacă solul nu este într-o stare impecabilă. În practică, este necesară respectarea intervalelor scurte de timp pentru arat, însămânțat și recoltat, cu cel mai ridicat nivel de performanță a utilajelor.

Solul nostru – o resursă valoroasă.

Solul este cel mai important factor de producție în sectorul agricol. Având în vedere că este o resursă limitată, creșterea randamentului necesară pentru populația în creștere a planetei trebuie obținută cu pământul existent. Cea mai mare provocare în acest sens este sporirea eficienței și creșterea în același timp a sustenabilității. Fermele au dimensiuni tot mai mari și intervalele de timp pentru cultivare și recoltare sunt tot mai scurte. În același timp, utilajele sunt tot mai mari, mai puternice și, prin urmare, mai grele, rezultând o compactare a solului.

Solul este obiectul muncii noastre.

Compactarea cauzată de tractoare sau utilajele de recoltat reduce spațiile dintre porii solului.

Consecințele sunt un deficit de oxigen, exces de apă și un biom redus al solului. Aceste efecte se observă la viitoarele recolte sub forma creșterii întârziate, productivității scăzute și dezvoltării insuficiente a rădăcinilor. Daunele provocate la o singură recoltă se întind pe mai mulți ani. Bineînțeles că aceste daune pot fi reparate. Arătura adâncă, culturile intermediare sau amendarea solului cu calcar vor readuce terenul arabil la nivelul inițial de productivitate pe termen lung. Însă toate aceste măsuri înseamnă bani. Nu ar fi mai ușor să prevenim de la început aceste daune? CLAAS se concentrează pe nevoia de minimizare a efectelor adverse asupra solului chiar din faza de dezvoltare a utilajelor sale. Ne-am stabilit ca obiectiv să protejăm cea mai prețioasă resursă a tuturor fermierilor. Deoarece pentru noi, ca și pentru ei, solul este locul nostru de muncă.

TERRA TRAC pentru LEXION

Sistemul de șenile TERRA TRAC și-a dovedit eficiența pe combine de recoltat în cei peste 20 de ani de utilizare pe câmp și este îmbunătățit constant pentru a îndeplini cerințele clienților noștri. În prezent, aproximativ o treime dintre utilajele LEXION și o jumătate din utilajele hibride LEXION sunt echipate cu TERRA TRAC.

TERRA TRAC pentru JAGUAR

Bazându-se pe avantajele recunoscute ale șenilelor TERRA TRAC în ceea ce privește protecția solului și tracțiunea, CLAAS este primul producător de combine pentru recoltat furaje care lansează o soluție optimă, integrată din fabrică, pentru protejarea solului și a pajiștilor împotriva daunelor provocate de trecerea utilajelor: noul JAGUAR TERRA TRAC cu protecție la capătul rândului.

TERRA TRAC pentru AXION

AXION 900 TERRA TRAC de la CLAAS este primul tractor semișenilat cu suspensie integrală. Principala inovație este includerea sistemului de șenile cu suspensie TERRA TRAC. Acesta se bazează pe tehnologia utilizată pentru combinele de recoltat, dar a fost special adaptat pentru tractoare.