Această combină de recoltat îi impresionează pe clienții din întreaga lume.

Dezvoltarea unei noi combine de recoltat nu începe pe o planșă de desen, ci în câmpuri și ferme. Noi apelăm la persoanele care recoltează cu utilajele noastre și le ascultăm cu atenție. Impulsurile, sugestiile și criticile dumneavoastră se reflectă în procesul nostru de dezvoltare, precum și în ideile echipelor noastre. Este cu atât mai interesant când „utilajul cel nou” se află în sfârșit pe teren. Utilajul întruchipează tot ce v-ați dorit și v-am promis? Vă prezentăm aici aceste răspunsuri sincere.

Ucraina

„Pentru că perioadele de recoltat sunt atât de scurte, combina mea de recoltat trebuie să aibă un caracter fiabil”.

Irina Kupreytchik
Asociat administrator

Când Irina a venit la Horyaistivka în urmă cu 11 ani, satul ucrainean era aproape pustiu. Nu existau utilaje sau depozite. Primele semănători trebuiau asamblate din piese vechi. „Astăzi ferma noastră lucrează peste 1.500 de hectare de teren arabil”, spune mândră Irina. „Acum suntem un model în regiune, pentru că arătăm cum se poate organiza activitatea.” Combina CLAAS este parte integrantă a flotei lor de nouă ani.

„Suprafața noastră arabilă este foarte diferită”, spune Irina, arătând spre pământul ei. „Uneori zone plate, uneori deluroase, neregulate, cu fâșii înguste de pădure între ele. Nimic din toate acestea nu este ușor de lucrat”. Când a venit timpul să găsească o combina nouă, care să poată face față perioadelor de recoltare extrem de scurte din Ucraina, Irina și echipa ei au decis, după o analiză atentă, asupra unui TRION 750. Sistemul său de treierat APS HYBRID oferă cea mai bună calitate de treierat chiar și în condiții dificile.

Nu mai este mult timp pentru recoltare. De aceea combinele de recoltat trebuie să fie absolut fiabile. Acesta este cel mai important lucru pentru Irina. „Ieri am utilizat TRION pentru recolta de orz de iarnă și suntem total mulțumiți de performanța sa.” După doar o scurtă sesiune de instruire, operatorul era familiarizat cu utilajul și a reușit să profite la maxim de performanțele sale. Perioada de recoltare a grâului de iarnă se apropie. Și pentru acesta, echipa Irinei are mari așteptări de la noul TRION 750. Suntem siguri că nu îi va dezamăgi.

Cerințe pentru TRION: fiabilitate crescută, pierderi minime, operare ușoară

TRION 750

 • Sediu: Horeaistivka în regiunea Sumî (Ucraina)
 • Tip de activitate: producție agricolă
 • Dimensiunea exploatației agricole: 1.500 ha
 • Tipuri de recolte: porumb, grâu, soia, orz de iarnă, mazăre, floarea soarelui
 • Activitate principală: cultivare de cereale, fructe oleaginoase și leguminoase
Descoperiți acum modelul TRION 700

TRION 700. Nu este timp pentru compromisuri.

TRION 700

 • Sistem APS HYBRID cu randament de excepție
 • Separare de înaltă performanță
 • Motoare Cummins economice, de până la 435 cp
 • Un volum al buncărului de boabe de până la 12.000 l
Informaţii suplimentare

Mai multe comentarii din partea clienților

Ermanno Peppucci
Prestator de servicii

„Zona este deluroasă. De aceea avem nevoie de combine cu o capacitate de compensare a pantei de cel puțin 20%.”

Cum se adaptează noul CLAAS TRION la peisajul pitoresc, cu dealuri, al Umbriei? Ermanno Peppucci din Massa Martana va răspunde la aceste întrebări. În urmă cu mai bine de 20 de ani, acesta și fratele său, Gianni, au preluat afacerea de la tatăl lor și au transformat-o într-un jucător foarte important din cadrul regiunii. În prezent, familia se ocupă de o suprafață agricolă de 1.400 ha cu ajutorul a opt angajați și, cel mai recent, cu ajutorul TRION 750 MONTANA.

„Recoltăm aproximativ 20-25 de zile pe an: linte, fasole, orz și grâu”, ne povestește Ermanno, în timp ce urcă în cabina combinei TRION. „Zona este deluroasă. De aceea avem nevoie de combine cu o capacitate de compensare a pantei de cel puțin 20%.” În plus, forța de tracțiune și capabilitatea MULTICROP a modelului TRION au fost factori decisivi pentru Ermanno și fratele său. „Acest utilaj adaptabil este ideal pentru zona noastră”, declară acesta încântat.

Clienții Ermanno sunt mulțumiți. „Obținem orz curățat perfect și mai târziu avem nevoie de mai puțini conservanți în timpul depozitării furajelor”, spune Pompeo Farchioni, directorul fabricii de bere regionale Mastri Birrai din Umbria. „Ne bazăm pe frații Peppucci pentru tot ceea ce are legătură cu recolta de cereale”. Iar familia Peppucci se bazează pe TRION.

Cerințe pentru TRION: adaptabilitate crescută, lățime redusă de transport, fiabilitate sporită

TRION 750 MONTANA

 • Sediu: Massa Martana în Umbria, Italia
 • Activitate: furnizor de servicii și terenuri arabile
 • Suprafață de treierat: aproximativ 1.400 ha
 • Tipuri de recoltă: grâu, orz, floarea soarelui, linte, fasole boabe
 • Activități principale: arat (800 ha) și recoltat (1.400 ha)
Descoperiți acum modelul TRION MONTANA
Andreas Spatt
Comerciant de cereale și furnizor de servicii

„Datorită performanței ridicate și designului său compact, TRION este alegerea perfectă pentru ferma noastră”.

Cele mai mici structuri de suprafață, diferite tipuri de recolte, soluri ușor sau moderat argiloase, teren denivelat - modelul TRION trebuie să se confrunte cu multe provocări în cadrul fermei lui Josef Spatt și a fiului său Andreas. „Pentru exploatația noastră agricolă utilizăm propriile combine de recoltat”, declară Andreas. „Dar prestăm servicii și pentru alte ferme, precum recoltarea, uscarea și depozitarea cerealelor”. Familia Spatt usucă până la 100 de tone de porumb pe zi.

Condițiile meteo din acest an în regiunea Austriei Superioare i-a îngrijorat foarte mult pe cei doi fermieri. Recoltele trebuie gestionate rapid din cauza furtunilor cu ploi puternice și grindină. „Condițiile de recoltare nu au fost ideale pentru unele terenuri”, își amintește Andreas. „Dar cu ajutorului noului TRION am putut recolta fără problemele cerealele culcate la pământ”. Pentru tatăl acestuia, Josef, calitatea cerealelor este cea mai importantă: „Porumbul pe care îl recoltăm este comercializat aproape exclusiv în industria alimentară. Produsele pe care le livrăm trebuie să aibă o rată de deteriorare sub 1%”.

Andreas a fost convins de performanțele ridicate ale modelului TRION 720 MONTANA chiar după prima recoltare. Admisia mult mai puternică, toba de dimensiuni mari, schimbarea simplă și laterală a contrabătătorului, elevatorul mai puternic - toate acestea sunt dezvoltări care facilitează operațiunile zilnice pentru cei doi fermieri. Amândoi sunt mulțumiți de faptul că modelul TRION cu anvelope din seria 800 are o lățime de doar 3,49 m. „Acest lucru reprezintă un avantaj pentru zona noastră, deoarece există multe drumuri înguste sau poduri”. Datorită performanței și designului compact, noul TRION se adaptează perfect pentru fermă și regiune.

Cerințe pentru TRION: performanță de vârf, calitate ridicată a treieratului, schimbare rapidă a tipului de cultură

TRION 720 MONTANA

 • Familia Spatt, Goldbrunner Hof
 • Sediu: Steinhaus (Austria)
 • Tip de activitate: comerciant de porumb/cereale și furnizor servicii de recoltat
 • Dimensiunea exploatației agricole: 1.500 ha
 • Tipuri de recoltă: porumb, orz, grâu, secară de iarnă, semințe de rapiță, ovăz, soia
 • Activități principale: cultivare porumb, creștere porcine, comerț cu cereale, inclusiv uscare
Descoperiți acum modelul TRION MONTANA
David Lalonnier
Fermier

„Cu cartarea producției și toate sistemele de asistență, TRION se potrivește perfect fermei mele.”

David Lalonnier își lucreză singur cele 200 de hectare. Ferma sa a făcut parte din familie de mai multe generații și este situată într-o zonă unică: Marais Poitevin, o zonă mlăștinoasă uscată, aflată în imediata apropiere a coastei Atlanticului. Caracteristicile speciale ale terenului său se reflectă în cerințele exigente pe care le are cu privire la noul TRION 650: „Condițiile noastre meteo sunt determinate predominant de către Atlantic”, explică el. „Deoarece intervalele de recoltare sunt din ce în ce mai scurte, am optat pentru un utilaj capabil de performanțe mai ridicate”.

David a ales TRION 650 datorită sistemului de treierat consacrat și sistemelor de asistență. De la bun început, el a fost impresionat de viteza de lucru și precizia noii combine de recoltat. „Pentru mine, recoltarea precisă înseamnă boabe curate, calitate perfectă a boabelor și calitate excelentă a paielor”, afirmă el. Întrucât David nu mai are vite, el furnizează paie vecinului său. „Cu cartarea producției și toate sistemele de asistență, TRION se potrivește perfect fermei mele”, continuă el. „În acest an, vom începe să aplicăm cantități diferite de calcar pe terenurile noastre”. Pentru el, precizia înseamnă și posibilitatea de a aplica o cantitate corectă în locul potrivit.

Mai presus de toate, David este impresionat de CEMOS. Deși este familiarizat cu sistemul de pe AXION 850, David este uimit de influența majoră a sistemelor de asistență asupra randamentului și calității muncii efectuate de TRION. „Ieri, când am trecut de la grâu dur la grâu, voiam să reîncarc setările de bază pentru grâu”, spuse el zâmbind. „În acel moment, utilajul mi-a spus că nu este necesar acest lucru, deoarece CEMOS se va adapta la noua situație.”

David are trei dorințe pentru viitor: „Să semăn ce voi culege. Să văd cum se dezvoltă totul, ținând cont de vremea capricioasă de aici. Și, la final, să fiu mulțumit de o treabă bine făcută.” Cu TRION de partea sa, David are partenerul ideal pentru a-și îndeplini dorințele.

Cerințele care trebuie respectate de către TRION: asistență inteligentă pentru operator, precizie ridicată, întreținere simplă

TRION 650

 • Sediu: Vendée (Franța)
 • Tip de fermă: teren arabil
 • Dimensiunea fermei: 200 ha
 • Culturi: grâu, porumb, floarea-soarelui
Descoperiți acum modelul TRION 600/500