Dacă apăsați butonul „Acceptare” vom seta module cookie care nu sunt necesare din punct de vedere tehnic (și din partea terților), pentru a vă pune la dispoziție o ofertă online ușor de utilizat și pentru a ne îmbunătăți și adapta serviciile la preferințele dumneavoastră. Vă puteți retrage oricând consimțământul făcând clic aici. De asemenea, în cazul în care nu apăsați butonul „Acceptare”, vom seta module cookie necesare din punct de vedere tehnic.

Pentru a monitoriza comportamentul dumneavoastră de utilizator, CLAAS folosește și „Google Analytics”. Google prelucrează datele dumneavoastră de utilizare pentru a oferi companiei CLAAS statistici anonime despre comportamentul utilizatorului. De asemenea, Google folosește datele dumneavoastră pentru oricare dintre scopurile proprii (de exemplu, crearea profilului) și reunește datele dumneavoastră cu datele din alte surse. Google vă poate stoca datele în afara Uniunii Europene, de exemplu în SUA prin Google LLC. Atât Google, cât și autoritățile publice au acces la date. 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați regulamentul nostru privind protecția datelor.

Accepta

Cea mai puternică combină
de recoltat CLAAS din toate timpurile.
Noul LEXION a revoluționat ideea de combină de recoltat. Încă o dată. Credem că doar un model LEXION poate recolta mai eficient decât un alt model LEXION. Cu eficiență, precizie, confort și fiabilitate sporite, deoarece puterea sa provine din experiența unei istorii îndelungate și pline de succes. Un concept general de excepție pe care îl dezvoltăm din generație în generație pentru dumneavoastră.
Argument #1Eficient

„Eu o numesc combina
de recoltat de 1,5 l”.

Jan Furmaniak, director Sisteme tehnologice CLAAS SF

Noul LEXION este lider în materie de eficiență. Cu un consum de carburant de numai 1,54 l per tonă, LEXION 6900 stabilește noi standarde pentru combinele de recoltat cu scuturători.

Cu 25% mai mult randament pentru APS SYNFLOW WALKER.
Cu 10% mai mult randament pentru APS SYNFLOW HYBRID.
Consum de carburant redus cu 10%.

Cu un randament sporit semnificativ și o putere a motorului de 790 CP/581 kW, LEXION se încadrează într-o nouă clasă de performanță. Pe lângă performanță, caracterul rentabil este un avantaj indiferent dacă sunteți fermier sau contractor. Iată de ce modelul LEXION revoluționează pentru dumneavoastră conceptul de combină de recoltat, prin îmbinarea performanței maxime cu un consum redus de carburant.

 • Motoare eficiente cu o putere de 790 CP/581 kW pentru modelul LEXION 8900 și de 408 CP/300 kW pentru modelul LEXION 7400
 • Consum de carburant redus cu până la 10% datorită DYNAMIC POWER. Sistemul inteligent de gestionare a motorului adaptează automat puterea motorului în funcție de condițiile de utilizare
 • Buncăr de boabe cu o capacitate de până la 18.000 l și un debit de descărcare de 180 l/sec
 • Hedere cu lățimea de până la 13,8 m
Aflați mai multe
Jan Furmaniak,
director Sisteme tehnologice CLAAS SF
Sistemul inteligent de gestionare a motorului DYNAMIC POWER reduce consumul de carburant cu până la 10%. Combina folosește puterea maximă doar atunci când aveți nevoie cu adevărat.

„Noul LEXION?
Este un record mondial”.

Christian Lüthen, Promovare vânzări, CLAAS Germania

Modelele LEXION 6000 și LEXION 5000 sunt cele mai bune combine de recoltat cu scuturători CLAAS din toate timpurile. LEXION 6900 a demonstrat acest lucru într-un mod impresionat prin „Recordul mondial pentru combine cu scuturători 2019” obținut la Rügen.

Aproximativ 44 tone per tonă cu 6 scuturători.

Cu noua combină cu scuturători LEXION puteți spori randamentul cu 25% comparativ cu modelul anterior. Acesta vă furnizează paie de cea mai bună calitate. Prin recordul „profesional” obținut la Rügen, LEXION 6900 a demonstrat întreaga putere a noului său concept general. Utilajul cu sistemul de treierat inovator APS SYNFLOW WALKER a depășit toate așteptările:

 • 34,5 hectare de grâu de toamnă, total cantitate recoltată: 349,8 t
 • Randament 43,7 t/h – în ciuda nivelului de umiditate reziduală de 20% la începutul lucrării
 • Procent de boabe sparte: 1,1 - 4,1%
 • Consum de carburant: 1,55l/t, 15,7 h/a
 • Rată de pierderi: 0,8 % - 1 %
Aflați mai multe
Christian Lüthen, Promovare vânzări, CLAAS Germania
Datorită sistemului inovator de treierat APS SYNFLOW WALKER, combina cu scuturători oferă un randament cu 25% mai mare față de modelul anterior și protejează în același timp boabele și paiele.
Tehnologia de treierat APS SYNFLOW HYBRID recent dezvoltată sporește randamentul cu 10%, comparativ cu modelul anterior.

„Gigantul CLAAS pentru
fiecare prestator”.

Klaus Schäfer, Instructor în domeniul vânzărilor CLAAS

Noul model LEXION combină inovația cu experiența unică. Beneficiați de cele mai bune rezultate din experiența de 25 de ani de dezvoltare a modelelor LEXION echipate cu tehnologia revoluționară.

Avantajele experienței.

Cu greu ar putea fi găsită altă marcă care să fi produs o combină precum CLAAS. Și cu greu ar putea fi găsită altă serie care să fi fost dezvoltată în continuare, pentru atât de mulți ani, precum LEXION CLAAS. Totul se datorează eficienței, preciziei, confortului și fiabilității - dar mai presus de toate, CLAAS vă cunoaște afacerea din experiență. De aceea noul LEXION îmbunătățește și mai mult toate aspectele . În fiecare detaliu:

 • Toba de alimentare mai mare și bătătorul cu diametru mărit de la 600 mm la 755 mm asigură o recoltare eficientă.
 • CEMOS AUTOMATIC adaptează automat și permanent treieratul, separarea boabelor reziduale și curățarea în funcție de condițiile curente de recoltare
 • Sistemul TELEMATICS îmbunătățește gestionarea flotei, asigură eficiență și ajută la reducerea timpilor de oprire, sporește eficiența și facilitează documentarea.
Aflați mai multe
Klaus Schäfer,
Instructor în domeniul vânzărilor Combine CLAAS

„Modelul LEXION iubește
paiele la fel de mult ca mine”.

Henrik Lindfeld, Contractor Lindfeld

Noul model LEXION oferă o calitate excelentă a paielor. Asigură un treierat blând, cu paie de calitate ridicată - CLAAS a optimizat în acest scop atât combina cu scuturători, cât și cea cu sistem hibrid.

Prelucrare uniformă a paielor.
Proces curat de separare a boabelor reziduale.

Noul sistem de treierat protejează paiele prin intermediul unui flux de material uniform. Materialul recoltat este transportat liniar prin sistemul de treierat.

 • Unghiuri de înfășurare reduse și secțiune plană între tobe datorită diametrului mare al tobei de batere și al tobei de separare
 • Transport uniform al paielor sub tobe
 • Solicitare mecanică redusă a paielor prin evitarea blocării materialului în contrabătătorul de separare
Aflați mai multe
Henrik Lindfeld,
Contractor Lindfeld
Materialul recoltat este transferat liniar și fără modificări inutile ale vitezei și direcției în cadrul unității de treierat.

„Un câștigător clar al testării
efectuate la nivel global”.

Klaus Schäfer, Instructor în domeniul vânzărilor CLAAS

În 2019, fiabilitatea operațională a fost testată la nivel mondial pe 160 de modele pre-serie. Cu un scenariu de testare unic.

Fiabilitate maximă încă de la început.

Noua combină LEXION este încă tânără și deja se poate mândri cu o experiență de succes pe câmp. Nicio altă combină de recoltat CLAAS nouă nu a mai fost testată la nivel internațional și într-un mod atât de detaliat. Noul LEXION oferă siguranță operațională, disponibilitate și rentabilitate din primul moment. Siguranța sa operațională se bazează pe mai mulți piloni:

 • Siguranță testată: 160 de modele pre-serie au fost testate la nivel mondial în toate condițiile predominante
 • Concept de antrenare optimizat: transmisie mai directă a puterii, ambreiaje uscate acționate hidraulic, tensionatoare de curele standardizate
 • Diagnoză automată la distanță și planificare a lucrărilor de întreținere: operațiunile de service de la distanță (Remote Service) detectează defecțiunile și trimit automat toate informațiile către partenerul de service, la cerere
 • Cele mai bune lucrări de service: rețeaua de service CLAAS atinge valori maxime în evaluarea clienților
Aflați mai multe
Klaus Schäfer,
Instructor în domeniul vânzărilor Combine CLAAS
Fiabilitatea operațională a noului LEXION se bazează pe un scenariu unic de testare la nivel mondial.

„Duminică după-amiaza îmi
place să mă odihnesc în
cabina modelului meu LEXION”.

Jannes Lange, Contractor Heidebrecht

Noul LEXION revoluționează cabina operatorului și duce confortul la un nivel complet nou. Îl puteți numi lux.

Cabina de vis pentru piloții de recoltare.

Funcțiile noi ale modelului LEXION îi oferă operatorului un nivel maxim de asistență individuală. Utilajul facilitează lucrările efectuate pe câmp și controlează multe elemente în mod automat. Astfel, utilajul poate funcționa întotdeauna la performanțe optime, iar operatorul poate părăsi mulțumit cabina după o zi lungă de muncă.

 • Libertatea de mișcare în cabină a fost sporită semnificativ, operatorul are o vizibilitate deplină de jur împrejur și chiar și buncărul de boabe poate fi văzut cu ușurință
 • Operare simplă cu ajutorul smartphone-ului, prin intermediul terminalului CEBIS cu funcții tactile și cursoare
 • Funcționare mai silențioasă și zgomot de lucru redus, datorită turațiilor reduse ale motorului și izolării fonice îmbunătățite
 • Schimbarea rapidă a tipului de recoltă prin câteva manevre simple
Aflați mai multe
Jannes Lange,
Contractor Heidebrecht
Mai mult spațiu în cabină, un terminal CEBIS nou cu funcții tactile și o cotieră cu comutator integrat pentru cele mai importante funcții.

„LEXION este un fel
de investiție mobilă”.

Marcus Thiel, director al Departamentului de utilaje rulate din Europa Centrală

Noul LEXION este o garanție a stabilității valorii. Pe lângă fiabilitate și eficiență operațională, valoarea ridicată de revânzare vă asigură mai mult decât orice că LEXION își merită banii.

Revânzarea este floare la ureche.

Noul LEXION este rentabil și pentru afaceri. Pe lângă performanțele ridicate, consumul scăzut de carburant, lucrările de întreținere și costurile reduse, valoarea de revânzare este motivul principal pentru care ar trebui să investiți într-o combină de recoltat CLAAS. Valori de depreciere scăzute datorită valorilor reziduale crescute, care asigură un rezultat mai bun pentru lucrările de treierat.

 • Pe plan internațional, LEXION a fost, de-a lungul mai multor ani, una dintre cele mai populare game de combine de treierat
 • În comparație cu alte modele, combinele de recoltat CLAAS prezintă o pierdere anuală mică a valorii
 • FIRST CLAAS USED CENTER sprijină dealerii CLAAS în comercializarea combinelor rulate LEXION CLAAS
 • Tehnologia sofisticată, conceptul de bază stabil și dezvoltarea continuă păstrează caracterul interesant al modelului LEXION, chiar și pentru o „a doua viață a combinei”.
Aflați mai multe
Marcus Thiel,
director al Departamentului de utilaje rulate din Europa Centrală
Clasificările FIRST CLAAS USED asigură transparență maximă. Datorită standardelor uniforme, verificărilor cuprinzătoare și tehnicienilor experimentați, chiar și un model LEXION rulat îndeplinește cele mai exigente cerințe.

Din ce în ce mai bun. Modelul LEXION.

Combinele LEXION conduc spre câmpurile progresului. Un scurt istoric al forței motrice inovatoare din spatele combinelor de recoltat.

1996: O nouă eră
Primul model LEXION care combină sistemul de treierat APS cu sistemul revoluționar de separare a boabelor reziduale ROTO PLUS. Computerul de bord integrat CEBIS sprijină operatorul. Sistemele noi de ghidare LASER PILOT și GPS PILOT reprezintă un salt technologic în dezvoltarea pentru controlul combinei de recoltat.

2003: O clasă proprie
CLAAS a prezentat utilajele LEXION din seria 500 complet revizuite. Suprafețele de separare a rotorilor puteau fi reglate electric. Alte noutăți erau sistemul de oprire rapidă pentru implemente frontale, precum și așa-numitul GRAINMETER, care afișează volumul și compoziția returului pe ecranul CEBIS.

2005: Gigantul
CLAAS a introdus pe piață un nou model de top, LEXION 600, ale cărui dimensiuni și performanță erau unice până în momentul respectiv. În condiții bune, cea mai puternică combină de recoltat din lume recolta între 60 și 70 de tone de grâu pe oră.

2011: Noul TERRA TRAC
Cu seria 700, CLAAS își apără poziția de lider în segmentul combinelor de recoltat. Echipată cu sistemul semi-șenilat TERRA TRAC, LEXION 770 atinge o viteză de deplasare pe șosea de 40 km/h, devenind astfel cea mai rapidă combină de recoltat din întreaga lume.

2013: O altă generație îmbunătățită
Noul LEXION 780 oferă un nivel fără precedent în materie de funcții, putere, anduranță, versatilitate și confort. O premieră mondială este reprezentată de CEMOS AUTOMATIC, inovație cu ajutorul căruia LEXION devine prima combină de recoltat din lume cu funcționare complet automată. Nou este și sistemul DYNAMIC COOLING, care reglează în mod dinamic puterea de răcire.

2020: Adevărata revoluție pornește din inimă
Revoluțiile încep cu o viziune care pornește din inimă. La fel ca noul LEXION, pe care l-am reproiectat complet pentru a satisface nevoile dumneavoastră: mai inteligent și mai eficient decât niciodată, stabilește noi standarde pentru combinele de recoltat.

Pentru informații suplimentare despre noul LEXION, contactați partenerul local CLAAS.