Despre CLAAS

CLAAS este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de tehnologie agricolă la nivel global. Compania, cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piața europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Gama noastră de produse include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajați la nivel mondial și a raportat o cifră de afaceri de 4,04 miliarde de euro în anul fiscal 2020.

Clienţii noştri sunt prezenți pe toate continentele. Au exploataţii agricole de diverse dimensiuni şi lucrează în diverse condiţii climatice. Gama noastră de produse se orientează în vederea optimizării sistemului complet până la recoltare şi în vederea oferirii de soluţii potrivite pentru fermieri.

Inovație din prima clipă

Strategia companiei a fost orientată spre inovație încă de la început. Fondatorul companiei, August Claas, care a înregistrat pentru prima dată compania în 1913, a produs la început echipamente puternice de legat paie împreună cu frații săi Franz și Theo. Un înnodător îmbunătățit făcea noduri sigure pentru baloții de paie, utilizând sfoara care pe vremea aceea era de calitate foarte proastă. Apoi, în 1936, a intrat în producție prima combină de recoltat adecvată pentru condițiile europene. Din momentul acela, combina de recoltat a fost legată inseparabil de numele CLAAS. CLAAS a devenit o companie multinațională importantă în principal datorită acestui utilaj.

Tehnologia IT pentru utilajele agricole este pur și simplu „EASY”

Până acum câțiva ani, tendința în industria agricolă era producerea unor utilaje din ce în ce mai mari. Totuși, în prezent, lanțul de recoltare include multe inovații, în special în domeniul tehnologiei de acționare, al inteligenței și interconectării utilajelor. În 2010, CLAAS a reunit toate cunoștințele în materie de sisteme electronice sub un nume colectiv. „Efficient Agriculture Systems”, prescurtat „EASY”, este termenul colectiv CLAAS care include optimizarea controlului utilajelor și a performanțelor, sisteme de direcție, agricultură de precizie și monitorizare, precum și soluții de software și servicii.

Tractoare CLAAS din Franța

În 2003, grupul CLAAS a cunoscut o creștere semnificativă prin achiziționarea majorității acțiunilor producătorului francez de tractoare Renault Agriculture. De atunci, gama de produse CLAAS include o gamă largă de tractoare moderne. Cifra de vânzări a grupului a crescut cu peste 600 de milioane de euro, iar forța de muncă cu aproximativ 2.000 de angajați. CLAAS a preluat complet Renault Agriculture în 2008. În prezent, angajații din Franța constituie aproape o treime din întreaga forță de muncă a grupului CLAAS.

Hedere și cositori – Implemente din Ungaria

În 1997, CLAAS a preluat uzina din Törökszentmiklós, în estul Ungariei. CLAAS Hungaria Kft. este subsidiară în proporție de 100% a Grupului CLAAS. Compania produce hedere și cositori, precum și implemente pentru utilaje agricole autopropulsate, cum ar fi combine de recoltat și tractoare. Unitatea are peste 100 de ani de experiență în domeniul producției de utilaje agricole.

Combina de recoltat LEXION din statul Nebraska, S.U.A.

La sfârșitul anilor '90, CLAAS a deschis o uzină nouă pentru fabricarea combinelor de recoltat la Omaha, în statul american Nebraska. CLAAS a construit un centru pentru producerea combinelor de recoltat LEXION pe un fost teren agricol din apropiere de Missouri, uzina fiind situată în inima celei mai mari regiuni cultivate cu cereale din S.U.A. Combinele de recoltat LEXION sunt vândute pe piața din toată America de Nord.

Uzina din sudul Rusiei

Pentru a spori vânzările de utilaje CLAAS în Europa de Est, și în special în Federația Rusă, compania a investit în construirea unei uzine pentru producerea combinelor de recoltat în Krasnodar, o regiune din sudul Rusiei. Grupul CLAAS s-a implicat cu succes pe piețele din cadrul CSI, în special în Federația Rusă, bazându-se pe o rețea foarte dezvoltată de service și distribuție. CLAAS a luat această decizie de a investi ca răspuns la cererea clienților pentru fabricarea locală a unor tehnologii de recoltare de înaltă calitate și inovatoare. Astfel, CLAAS a devenit primul producător de utilaje agricole din vestul Europei care a construit în Rusia un centru de producție propriu.

Combine de recoltat CLAAS fabricate în India

În 2008, CLAAS a înființat un nou centru de producție în India, la Morinda - lângă Chandigarh - în regiunea Punjab, care produce combine de recoltat. Un nou „Centru regional de sud” a fost deschis în martie 2012 la Bangalore, care include un depozit de piese de schimb de dimensiuni mari și birouri de vânzări pentru a deservi piața din sudul Indiei. Creșterea rapidă a populației și poziția puternică a țării în domeniul producției agricole fac din India o piață importantă și cu un ritm rapid de dezvoltare pentru utilajele agricole.

Majoritatea combinelor de recoltat CLAAS produse în India sunt echipate cu șenile de cauciuc și sunt create special pentru solul cu umiditate mare din regiunile de cultură a orezului. Pe lângă India, utilajele produse la Chandigarh sunt comercializate și în Coreea de Sud, Thailanda și țări din Africa. În iulie 2012 a fost înființat Centrul regional CLAAS din Asia de Sud-Est la Bangkok, capitala Thailandei. Echipa din Asia de Sud-Est susține de aici dealerii din întreaga regiune, cu accent în primul rând pe Thailanda.

CLAAS în China

În septembrie 2012 CLAAS a înființat o companie nouă și în China, cu sediul la Beijing. CLAAS Agricultural Machinery Trading (Beijing) Co., Ltd va promova și comercializa tehnologia CLAAS pe imensul teritoriu al acestei țări, care are o populație de 1,34 miliarde de locuitori.

CLAAS Regional Center South East Europe România

CLAAS a venit şi mai mult în întâmpinarea solicitărilor clienţilor săi din România, prin înfiinţarea centrului regional şi a unei structuri comerciale exclusive. Prin aceasta, întreprinderea familială CLAAS subliniază importanţa pieţei româneşti şi dezvoltarea economică pozitivă a acesteia.

Toți partenerii de vânzări CLAAS din România sunt sprijiniți direct prin Centrul Regional CLAAS România.

CLAAS este primul producător de tehnică agricolă care prin prezența sa directă, a venit în sprijinul cliențiilor săi cu un depozit central de piese de schimb, care asigură promptitudine maximă în aprovizionarea rapidă cu piese de schimb și service, prin rețeaua de dealeri CLAAS.