Noutăți CLAAS

TORION SINUS – CLAAS lansează a patra gamă de modele de încărcătoare pe roți

Ca urmare a rezultatelor excelente obținute în urma parteneriatului cu Liebherr, CLAAS adaugă acum alte modele de încărcătoare pe roți la gama de produse, în versiunile de 5, 6 și 9 tone.

Cu conceptul lor unic de direcție, cele trei modele TORION SINUS noi îmbină manevrabilitatea maximă cu o sarcină utilă mare, plus o viteză de deplasare pe sol de până la 40 km/h.

Trei modele noi

În materie de performanță, modelele TORION 956, 644 și 537 SINUS se încadrează între TORION 535, din gama de modele de dimensiuni mici și 1177, din gama medie. CLAAS oferă în prezent în total zece modele de încărcătoare pe roți pentru uz agricol.

 

TORION SINUS 956

TORION SINUS 644

TORION SINUS 537

Greutate operațională

9,070 kg

6,390 kg

5,575 kg

Sarcină de basculare

5,575 kg

4,430 kg

3,750 kg

Înălțime

3.03 m

2.78 m

2.78 m

Lățime

2.38 m

2.06 m

1.95 m

Motor

DPS (Stage IV)

Yanmar (Stage V)

Yanmar (Stage V)

Putere maximă

78 kW/106 hp

54 kW/73 hp

50 kW/68 hp

Înălțime de ridicare

3.72 m (4.01 m opțional)

3.35 m (3.79 m opțional)

3.22 m

Sistem hidraulic

115 l/min

93 l/min (115 l/min opțional)

70 l/min (105 l/min opțional)

Transmisie

Hidrostatică, 2 rapoarte

Hidrostatică, 2 rapoarte

Hidrostatică, 2 rapoarte

Viteză maximă

40 km/h

40 km/h

40 km/h

Sarcină utilă mai mare, datorită direcției articulate și punții spate ghidate

Cele trei modele TORION SINUS sunt echipate cu o combinație între direcția articulată și puntea spate cu pivotare. Acest lucru face utilajul mult mai manevrabil decât un încărcător echipat doar cu direcție articulată. În același timp, având în vedere că unghiul de articulație maxim dintre puntea față și puntea spate este cu aproximativ 10 grade mai mic, aceste încărcătoare asigură mai multă stabilitate și o sarcină utilă mai mare comparativ cu un încărcător pe roți echipat doar cu direcție articulată.

Mecanismul de direcție pentru puntea spate include o conexiune mecanică între remorca față și puntea spate cu pivotare. Ca parte a mișcării de direcție, cilindrul hidraulic al articulației deplasează automat și puntea spate. Toate cele trei modele sunt echipate cu un pivot articulat, pentru stabilitate pe teren denivelat, cu efect de compensare pentru mișcările laterale ale remorcii din față. Un amortizor la nivelul articulației pivotante asigură asigură un confort de excepție al operatorului, în special la viteze de deplasare mari. La modelul TORION SINUS 956, puntea spate poate pivota, de asemenea, cu cinci grade.

Cabină confortabilă pentru operator

Cabina combină confortul modelelor TORION de dimensiuni mari cu designul clar și optim. Ușile se deschid într-un unghi de 180° și pot fi blocate în această poziție. Treptele late asigură acces confortabil și în siguranță și cabina oferă suficient spațiu la partea superioară pentru operatorii mai înalți.

Un ecran tactil color de 7 inch pentru modelul 956 și de 4 inch pentru modelele 644 și 537 asigură vederea clară a datelor de funcționare principale, cum ar fi treapta de viteză, nivelul de carburant și viteza, pe montantul A din partea dreaptă. La modelul TORION 956, în afișaj poate fi integrată și o cameră video pentru marșarier. Toate comenzile de utilizare sunt amplasate în mod clar în partea dreaptă. Coloana de direcție subțire nu include niciun fiting și niciun buton de comandă, asigurând o vizibilitate de excepție asupra implementului frontal.

Motoare puternice și viteze maxime de până la 40 km/h

Modelele TORION 644 și 537 SINUS sunt echipate cu motoare Yanmar de 3,3 l cu turbocompresor. Acestea dezvoltă o putere de 54 kW/73 CP și îndeplinesc cerințele standardului de emisii Stage V, având filtru de particule diesel. Modelul TORION SINUS 956 este echipat cu un motor DPS de 4,5 l cu putere de 78 kW/106 CP. Motoarele sunt montate tranversal și asigură un acces excelent pentru lucrările de întreținere. Opțional, cu o simplă apăsare de buton, se poate utiliza un ventilator hidraulic reversibil pentru curățarea radiatorului sau pentru a asigura capacitatea de răcire necesară, chiar și în timpul operațiilor de strângere a paielor, de exemplu.

Toate modelele TORION SINUS sunt echipate cu transmisie hidrostatică, cu două rapoarte sincronizate. Conceptul de transmisie oferă control sensibil și continuu variabil și o combinație între puterea mare de împingere în timpul operațiilor de încărcare, agilitate mare și viteza maximă de până la 40 km/h. Acest lucru asigură trecerea rapidă de la o sarcină la alta.

Cât mai sus, datorită brațului cu ridicare la înălțime mare

Utilizările din agricultură implică adesea operațiuni la înălțimi semnificative. Noile modele TORION SINUS 956 și 644 sunt disponibile opțional cu sisteme de ridicare la înălțime mare. Acestea sporesc înălțimea maximă de pivotare a cupei la 4,01 m pentru modelul TORION SINUS 956 și la 3,79 m pentru modelul 644. Acest lucru asigură o capacitate mare de umplere a remorcilor cu furaje amestecate sau, de exemplu, pentru alimentarea cu material recoltat a fabricilor de biogaz.

Toate încărcătoarele noi sunt echipate cu un sistem cinematic Z. Acest mecanism asigură forțe de rupere maxime și viteze de descărcare mari. La toate modelele TORION, sistemul cinematic este optimizat și pentru funcționare cu furci pentru paleți. În timpul operațiilor de stivuire, ghearele furcii rămân perfect paralele cu solul. Controlul hidraulic al implementului este asigurat din cabină în dotarea standard. Suportul de implement TPZ la modelele 644 și 537 este compatibil cu multe implemente disponibile comercial, la fel ca în cazul modelelor TORION existente deja pe piață. Modelul TORION SINUS 956 este echipat cu un mecanism de blocare a suportului de implement cu schimbare rapidă TPV, amplasat astfel încât să ofere siguranță maximă, iar cadrul este compatibil cu modelele TORION de dimensiuni mai mari.