Comunicat de presă

Șapte inovații în materie de produse CLAAS primesc premiul AE50 în SUA

Nu mai puțin de șapte inovații în materie de produse CLAAS se numără printre câștigătorii din acest an ai premiului AE50 oferit de Societatea Americană de Inginerie Agricolă și Biologică (ASABE). Ceremonia de premiere va avea loc în februarie 2024 la Conferința pentru tehnologie și echipamente agricole ASABE de la Louisville, Kentucky.

Societatea Americană de Inginerie Agricolă și Biologică (ASABE) a onorat cu premiul AE50 șapte inovații în materie de produse CLAAS. „Suntem foarte mândri că am fost onorați de ASABE pentru câteva dintre noile noastre produse și tehnologii, inclusiv seria XERION 12 și TRION 740”, explică Eric Raby, prim vicepreședinte regional pentru America și vicepreședinte CoA. „Inginerii noștri lucrează în mod constant pentru a face munca fermierilor mai productivă, mai eficientă, mai ușoară și mai sustenabilă. Dorim să le oferim posibilitatea de a fi cei mai buni în domeniile lor, iar cele șapte inovații în materie de produse CLAAS premiate din domeniile tractoarelor, combinelor de recoltat, preselor de balotat și recoltării furajelor reprezintă exact acest obiectiv.”

Premiile AE50 oferite de Societatea Americană de Inginerie Agricolă și Biologică (ASABE) onorează anual cele mai inovatoare 50 de produse noi și inovații în materie de produse din America de Nord care au un impact semnificativ asupra sistemelor agricole, alimentare și biologice. Dintre numeroasele înscrieri din anul 2023, șapte depuneri CLAAS au fost recunoscute printre primele 50 pentru inovație, progrese tehnice semnificative și impact pe piață.

Cei șapte câștigători CLAAS ai premiilor AE50 de anul acesta sunt următorii:

XERION Seria 12

Prin modelul XERION, CLAAS este de 25 de ani unul dintre motoarele tehnologiei globale din domeniul tractoarelor de mari dimensiuni. După șase ani de activitate în domeniul proiectării și dezvoltării, peste 10.000 de ore de testare în cinci țări și sute de interviuri cu clienții, XERION Seria  12, introdusă în vara anului 2023, stabilește acum tendințe ale inovațiilor, și nu doar în clasa sa. Prin conceptul lor de turație redusă a motorului 2.0, cele două modele asigură o putere a motorului de până la 653 CP, generând un cuplu maxim de până la 3.100 Nm la 1.300 rpm. Motoarele Mercedes-Benz de 15,6 l cu șase cilindri sunt omologate pentru funcționarea cu uleiuri vegetale hidrogenate (HVO): toate utilajele noi sunt alimentate inițial în fabrică cu carburant sustenabil produs din deșeuri și materiale reziduale. Elemente unice în această clasă de tractoare sunt transmisia CMATIC continuu variabilă, cu o viteză maximă de până la 50 km/h (TERRA TRAC: până la 40 km/h), sistemul hidraulic de lucru cu turație redusă a motorului, cu debite de până la 537 l/ min, și șenilele triunghiulare TERRA TRAC cu suspensie nou dezvoltate, pe lângă vizibilitatea de neegalat de jur împrejur din cabina cu suspensie în patru puncte, care este cea mai spațioasă din segmentul de tractoare premium. Capacitatea de încărcare extremă și direcția precisă datorită cadrului central cu două axe de direcție, conceptul de tracțiune integrală fără compromisuri, cu distribuție echilibrată a greutății de 50:50, sistemul de asistență pentru operator și optimizarea procesului CEMOS sunt de asemenea de neegalat.

CEMOS pentru tractoare

CEMOS este primul și singurul sistem de asistență pentru operator și de optimizare a proceselor de pe piață care optimizează atât tractorul, cât și implementele sale, dar are și o funcție de auto-învățare. Acesta ajută operatorul să optimizeze balastarea, presiunea din anvelope și managementul transmisiei motorului, îmbunătățind semnificativ productivitatea și eficiența lucrărilor efectuate pe câmp, cum ar fi aratul. În plus, setările implementului pot fi optimizate pas cu pas, iar riscul de deteriorare a solului prin compactare poate fi evaluat și vizualizat datorită modelului de calcul Terranimo® integrat. În raportul de testare DLG 7096, productivitatea pe suprafață a fost sporită cu până la 16,3%, iar consumul de carburant a fost redus cu până la 16,8%. În particular, datorită acestei tehnologii operatorii neexperimentați pot obține transmiterea optimă a puterii de tracțiune, eficiența și calitatea muncii, dar CEMOS îmbunătățește în mod demonstrabil aceste obiective țintă chiar și pentru operatorii experimentați.

TRION 740

Din 1995, CLAAS stabilește standarde globale în materie de productivitate și eficiență în fermele agricole cu gama de combine LEXION. Seria TRION, introdusă în 2021, transferă multe dintre funcționalitățile și parametrii de performanță ai modelului LEXION la clasa combinelor de recoltat de performanță medie. În America de Nord, TRION 740 cu sistemul APS HYBRID și un rotor mare completează gama extinsă de produse LEXION.

La fel ca LEXION, TRION este adaptat pentru cea mai înaltă performanță a campaniilor și o gamă largă de condiții de recoltare și culturi ce pot fi combinate. Bazat pe componente cu eficiență dovedită, acesta îmbină productivitatea, eficiența și fiabilitatea cu versatilitatea maximă. Pe lângă versiunile cu cinci și șase scuturători ale seriilor TRION 500 și 600, modelele TRION 700 cu sistemul APS HYBRID și unul sau doi rotori sunt, de asemenea, disponibile pe numeroase piețe. Cumpărătorii pot alege între variante extinse de echipamente, inclusiv unitățile de șenile TERRA TRAC, melcul de alimentare și hederele VARIO, precum și hederele cu bandă CONVIO și CONVIO FLEX, diverșii culegători de porumb și floarea-soarelui, sistemele de asistență pentru operator CEMOS și buncărele pentru cereale de diferite dimensiuni, melcul de evacuare a buncărului pentru cereale sau distribuirea paielor și plevei. Terminalul CEMIS 1200 este disponibil pentru direcția automată prin GPS, care permite, de asemenea, cartografierea randamentului pentru agricultura de precizie.

Sistemul de înfășurare cu plasă VARIANT

În urmă cu exact 40 de ani, CLAAS a inventat tehnologia de înfășurare cu plasă pentru presa de balotat pentru baloți rotunzi. Datorită acestei experiențe și simplității sale, sistemul de înfășurare cu plasă utilizat la presele de balotat VARIANT este extrem de sofisticat și fiabil. Pentru a preveni acumularea murdăriei, capacul pentru plasă este montat pe o rolă. Frâna pentru plasa de înfășurare este pe cât de fiabilă, pe atât de simplă și funcționează independent de dimensiunea rolei. Rolele de cauciuc de sub rola de plasă permit întinderea prealabilă reglabilă din confortul cabinei. Învelișul de plasă de înaltă calitate de la CLAAS asigură forma perfectă a baloților, cu sau fără acoperiri pentru margini.

VARIANT 500 SMART DENSITY

Presele de balotat pentru baloți rotunzi VARIANT asigură o densitate mare a balotului la toate culturile, de la furajele recoltate umed până la paiele uscate. În același timp, sunt capabile să producă baloți de fân cu un miez moale pentru uscare în siguranță. SMART DENSITY controlează cele două brațe de tensionare independent unul de celălalt. Aceasta înseamnă că modelul VARIANT dispune întotdeauna de tensionare optimă a curelei în toate condițiile și la toate vitezele de conducere. În timp ce densitatea exactă, precum și dimensiunea miezului moale pot fi ajustate, învelișul exterior al balotului este întotdeauna ferm și menține forma în mod optim. Aceste proprietăți asigură conservarea optimă a nutrienților, mai puține pierderi de hrană, un risc mai mic de combustie spontană și o conversie mai bună a furajului.

Transmisia cu rolă dublă pentru DISCO 3600 FRC

Transmisia cu rolă dublă a cositorii frontale CLAAS DISCO 3600 FRC este un concept de acționare nou, inovator pentru condiționerul cu role (RC) care a fost dezvoltat special pentru recolte cu productivitate mare și material recoltat greu. Punctul forte tehnic este angrenajul de tăiere proiectat solid, care funcționează într-o baie de ulei pentru fiabilitate maximă și cea mai înaltă productivitate a recoltării. Designul pivotant asigură cel mai mare debit și optimizează procesarea hranei. O scală pe partea laterală a cositorii arată operatorului dimensiunea reală a spațiului dintre role. Tensionarea arcului rolelor poate fi reglată independent de distanța dintre role.

DISCO 9700 RC AUTO SWATHER

DISCO 9700 RC AUTO SWATHER de la CLAAS este una dintre cele mai productive cositori triple din lume, cu condiționer și curele de îmbinare, concepute special pentru volume mari de furaje și material recoltat greu. Caracteristicile speciale, cum ar fi noua tehnologie de deplasare laterală, linia de acționare inovatoare și designul inteligent al curelei de îmbinare, cu un design al acesteia cu o lățime de 1.100 mm, o fac unică pe piață. Modelul DISCO 9700 RC AUTO SWATHER poate gestiona cu ușurință recolte de până la 60 t/ha. În timp ce utilajul este suficient de robust pentru a face față culturilor de cereale cu tonaj mare, cum ar fi secară sau triticale, fluxul său delicat de material recoltat îl face ideal și pentru leguminoase delicate, cum ar fi lucerna. Controlul presiunii ACTIVE FLOAT și protecția non-stop împotriva coliziunii fac parte din echipamentul standard. Brațele pivotante poziționate central oferă o lățime de lucru reglabilă infinit, de la 8,80 m la 9,50 m.

Societatea Americană de Inginerie Agricolă și Biologică (ASABE) este o organizație internațională științifică și educațională dedicată dezvoltării ingineriei pentru sistemele agricole, alimentare și biologice. Înscrierile pentru Premiile AE50 sunt depuse din întreaga lume și revizuite de un grup de experți internaționali pentru a determina cele mai inovatoare și influente 50 de produse. Decizia ia în considerare creșterea eficienței și productivității, la fel ca și îmbunătățirea siguranței utilizatorilor. Câștigătorii premiilor vor fi prezentați la Conferința ASABE pentru tehnologie și echipamente agricole din 11 - 14 februarie de la Louisville, Kentucky (SUA).