Operare simplă, confort maxim

Noua opțiune de echipare CIS+ pentru gamele de tractoare AXION 900 și ARION 600/500

Datorită sistemului CIS+, CLAAS va oferi în viitor o opțiune de echipare ca alternativă la sistemul de bază CIS cu eficiență dovedită și terminalul CEBIS premium. Noul CIS+ este destinat în principal clienților care doresc să lucreze mai confortabil și mai eficient cu funcții electronice suplimentare, dar nu au nevoie de toate caracteristicile noului CEBIS. CIS+ va fi disponibilă în premieră pentru noile game de tractoare AXION 900 și ARION 600/500.

Noul sistem CIS+ are o structură extrem de clară și este foarte ușor de utilizat, având multe funcții noi, confortabile. Printre acestea se numără maneta DRIVESTICK pentru comanda transmisiei CMATIC sau HEXASHIFT, o manetă de comandă în patru direcții ELECTROPILOT cu schimbare a direcției și ecranul color CIS integrat de 7 inch pentru vizualizarea și configurarea tuturor funcțiilor principale ale utilajului. O diferență majoră față de sistemul CIS constă în existența a până la șase supape hidraulice cu comandă electronică.

CIS+ cu transmisie continuu variabilă CMATIC

Datorită sistemului CIS+, transmisia continuu variabilă CMATIC cu eficiență dovedită este acum disponibilă pentru prima oară fără sistemul premium CEBIS. Cu CIS+, transmisia CMATIC este controlată prin intermediul manetei DRIVESTICK îmbunătățite de pe cotieră. Maneta DRIVESTICK asigură un control proporțional; astfel, cu cât este împinsă sau trasă mai mult în modul manetă de acționare, cu atât transmisia accelerează sau frânează mai rapid tractorul. La selectarea modului pedală de accelerație, maneta DRIVESTICK poate fi utilizată pentru a mări sau a reduce manual forța frânei de motor. Pe maneta DRIVESTICK este prevăzut, de asemenea, un buton pentru tempomat. Viteza curentă de deplasare poate fi memorată prin simpla apăsare a unui buton. Și transmisia confortabilă și extrem de eficientă HEXASHIFT cu noua funcție SMART STOP și transmisia powershift HEXACTIV sunt disponibile cu sistemul CIS+ (doar pentru ARION 600/500).

Maneta de comandă în patru direcții ELECTROPILOT cu inversor integrat

În plus, sistemul CIS+ oferă noua manetă de comandă în patru direcții ergonomică, care asigură un nivel ridicat de confort, în special în timpul lucrului cu un încărcător frontal sau în cazul operațiunilor combinate. Funcțiile hidraulice sunt controlate ca de obicei prin intermediul manetei de comandă în patru direcții, în timp ce inversorul integrat în manetă permite selectarea deplasării înainte sau înapoi prin simpla apăsare a unui buton. Prin urmare, operatorul poate, de exemplu, să efectueze toate operațiunile desfășurate cu un încărcător frontal utilizând o singură manetă.

Totul sub control cu ecranul color CIS de 7 inch

Pachetul de echipare CIS+ include și un ecran color CIS de 7 inch cu informații ușor de vizualizat, fiind integrat în montantul A. Ecranul permite operatorului să monitorizeze toate funcțiile principale ale tractorului și implementului, cum ar fi transmisia, gestionarea manevrelor la capăt de rând și supapele hidraulice cu comandă electronică. La fel ca la versiunea CIS, sistemul CIS+ permite controlul și ajustarea tuturor funcțiilor prin intermediul butonului rotativ și al butonului ESC de pe ecran.

Gestionarea manevrelor la capăt de rând CSM și interfețe ISOBUS

CIS+ include și multe funcții eficiente ale sistemului CEBIS anterior. De exemplu, volumul și timpul supapelor hidraulice individuale pot fi controlate, iar sistemul CSM permite înregistrarea a până la patru secvențe la capăt de rând. În plus, sunt disponibile până la șase supape hidraulice cu comandă electronică. De asemenea, operatorul poate controla direct diverse implemente ISOBUS în timpul operațiunilor prin intermediul interfețelor ISOBUS și tastelor funcționale incluse în dotarea standard a sistemului CIS+. Tastele funcționale pot fi configurate foarte ușor pentru a controla funcțiile dorite. Sistemele CLAAS de ghidare prin GPS extrem de precise și sistemul de telemetrie CLAAS TELEMATICS sunt disponibile din fabrică pentru CIS+ în toate nivelurile de configurare.

Sistemul CIS+ va fi inclus în dotarea standard a tuturor tractoarelor din gama AXION 900 și ARION 600/500.