Operare intuitivă și confort maxim

Noua generație CEBIS cu ecran tactil și funcții suplimentare

Pe lângă sistemul CIS de bază cu eficiență dovedită, CLAAS va oferi în viitor o nouă generație a sistemului CEBIS extrem de ușor de folosit. Noua versiune CEBIS va fi disponibilă în premieră pentru noile game de tractoare AXION 900 și ARION 600 și 500. Noul sistem CEBIS include terminalul CEBIS complet reproiectat și de foarte mare rezoluție, cu ecran tactil de 12 inch.

Toate modelele noi de tractoare din gamele AXION 900 și ARION 600/500 vor fi disponibile în versiunea cu noul sistem CEBIS sau cu noul sistem CIS+. Tractoarele ARION 600/500 vor fi, de asemenea, disponibile și în versiunea CIS. Pe lângă ecranul tactil de 12 inch, noul sistem CEBIS oferă o interfață cu utilizatorul complet nouă cu funcția intuitivă DIRECT ACCESS. Echiparea mai include și o cotieră multifuncțională cu 10 taste funcționale cu alocare liberă și maneta de comandă multifuncțională CMOTION cu eficiență dovedită, care poate fi acționată cu doar trei degete.

Setare simplă prin atingerea ecranului

Sistemul CEBIS include un ecran color mare, de 12 inch, cu rezoluție HD, care poate fi utilizat pentru prima oară ca ecran tactil. Structura logică și familiară a ecranului CEBIS anterior a fost păstrată în mod deliberat, adăugându-se acum operarea tactilă. Totuși, interfața clară cu pictograme mari a fost complet reproiectată pentru a permite operarea simplă, intuitivă prin atingere. Toate funcțiile importante ale tractorului pot fi afișate clar și ajustate în doar câțiva pași.

Mai repede la destinație cu DIRECT ACCESS

Sistemul DIRECT ACCESS asigură un acces extrem de rapid la numeroase funcții prin intermediul unei imagini simplificate a unui tractor pe ecran, cunoscută ca silueta tractorului. Atingând zona dorită, cum ar fi priza de putere sau motorul, fereastra de dialog respectivă se deschide. Și setările pentru supapele hidraulice pot fi selectate direct de pe ecranul principal. Operatorul poate utiliza și butonul DIRECT ACCESS de pe cotieră sau butonul DIRECT ACCESS de pe terminalul CEBIS pentru a accesa ultima funcție vizualizată a tractorului și a efectua cu ușurință ajustări suplimentare. Pentru a asigura o setare corectă chiar și pe teren denivelat, toate funcțiile CEBIS pot fi reglate în mod obișnuit prin intermediul butonului rotativ de pe cotieră. Pentru deschiderea și setarea tuturor meniurilor și funcțiilor CEBIS sunt necesare doar două butoane de comandă (butonul rotativ + butonul ESC).

Setările pot fi configurate de fiecare operator în funcție de preferințele personale. Valorile pot fi introduse în ferestrele de dialog deschise prin intermediul unui buton rotativ sau al unui cursor +/-. Pot fi efectuate și reglaje fine. Până la trei niveluri de meniu sunt afișate unul lângă celălalt, putând astfel ajunge foarte ușor la meniul inițial.

Control confortabil cu trei degete prin intermediul manetei de comandă multifuncționale

În cadrul sistemului CEBIS, maneta de comandă multifuncțională CMOTION cu eficiență dovedită asigură o poziție de lucru foarte relaxată. Aceasta este integrată în cotieră și acționată cu doar trei degete. Astfel, toate funcțiile principale pot fi controlate utilizând degetul mare, arătătorul și degetul mijlociu. Sistemul CEBIS este prevăzut de asemenea cu zece taste funcționale, cărora le pot fi alocate liber de către operator funcții ISOBUS sau de comandă în funcție de implementul utilizat și preferințele personale.

Pot fi salvate secvențe de manevrare la capăt de rând pentru maxim 20 de implemente

Versiunea CEBIS permite salvarea setărilor pentru până la 20 de implemente diferite și accesarea directă a acestora atunci când este nevoie, eliminând procesul anevoios de introducere de noi setări. De asemenea, secvențele de gestionare a manevrelor la capăt de rând (CSM) sunt alocate direct implementului actual, pentru a putea fi accesate la următoarea utilizare a implementului prin simpla apăsare a unui buton. În plus, secvențele înregistrate anterior pot fi ușor ajustate manual utilizând funcția de editare a sistemului CSM, fără a fi nevoie de o nouă înregistrare. Acest lucru economisește timp și permite operatorului să optimizeze setările în cazul unor condiții de lucru diferite.

Funcții noi pentru noul CEBIS

Noua generație CEBIS este prevăzută, de asemenea, cu multe alte funcții utile. Pot fi alocate liber comenzi pentru supapele hidraulice, astfel încât acestea să fie perfect configurate pentru operațiunea desfășurată. În noul terminal CEBIS poate fi definită, de asemenea, o rampă de deschidere și închidere pentru fiecare supapă hidraulică. Prin urmare, operatorul poate stabili la cât timp după activare ar trebui o supapă hidraulică să asigure debitul maxim de ulei presetat. Mai mult, operatorul poate atribui prioritate oricărei supape hidraulice. Astfel, volumul de ulei presetat pentru supapa hidraulică selectată rămâne aproape constant chiar și atunci când sunt utilizate și alte supape hidraulice. Opțiunea de prioritizare este utilă, de exemplu, pentru echipamentele cu funcționare continuă precum motoarele hidraulice sau semănătorile de precizie pneumatice, care au nevoie de un debit constant de ulei în timpul funcționării. Pe ecranul noului terminal CEBIS pot fi afișate imagini transmise de camere video exterioare, cum ar fi CLAAS PROFI CAM.

Noul sistem CEBIS va fi inclus în dotarea standard a tractoarelor AXION 900 și ARION 600/500.