Comunicat de presă

Dublă celebrare: premiile Farm Machine pentru CLAAS XERION Seria 12 și platforma 3A - AUTOMATIZARE ȘI AUTONOMIE AVANSATĂ

Un juriu internațional de experți a acordat la târgul Agritechnica premiul Farm Machine 2024 atât noii serii XERION 12 CLAAS, cât și parteneriatului pentru autonomie, 3A – AUTOMATIZARE ȘI AUTONOMIE AVANSATĂ, iar cu doar câteva zile mai devreme, modelul XERION 12.650 TERRA TRAC a fost desemnat Tractorul Anului 2024.

Noua serie XERION 12 a fost una dintre atracțiile de necontestat la cel mai important târg mondial de tehnologie agricolă, de la Hanovra. Tractorul de mare putere de la Harsewinkel a primit acum al doilea premiu internațional consecutiv. După ce a câștigat premiul Tractorul Anului 2024, vârful de lance puternic și eficient al gamei de tractoare CLAAS a fost acum onorat și cu premiul „Farm Machine 2024” la categoria tractoare de dimensiuni mari. „Suntem copleșiți de faptul că, după 25 de ani de prezență pe piață a modelului XERION, viziunea lui Helmut Claas a primit și acest premiu prestigios”, explică dr. Martin von Hoyningen-Huene, director tehnic la Grupulu CLAAS și responsabil pentru divizia Tractoare și accesorii. „Acest premiu și Tractorul anului 2024 revin întregii echipe de produs din jurul dezvoltării, marketingului și vânzărilor. După multe comentarii extrem de pozitive ale clienților cu privire la lansarea pe piață, ambele premii confirmă în mod impresionant abordarea inovatoare a tractorului și reprezintă o dovadă suplimentară a numeroaselor sale argumente tehnice și economice neîndoielnice.”


Prin modelul XERION, CLAAS este de 25 de ani unul dintre motoarele tehnologice ale industriei constructoare de tractoare de mari dimensiuni la nivel internațional. Cu conceptul său de turație redusă a motorului 2.0, modelul XERION 12 este unic în această clasă de tractoare datorită transmisiei continuu variabile CMATIC cu o viteză maximă de până la 50 km/h (TERRA TRAC: până la 40 km/h), sistemului hidraulic de lucru cu turație redusă a motorului, cu rate de alimentare de până la 537 l/min și șenilelor triunghiulare TERRA TRAC cu amortizare nou dezvoltate, pe lângă vizibilitatea de jur împrejur de excepție, din cabina cu suspensie în patru puncte, fiind cel mai mare dintre tractoarele din această clasă. Capacitatea de încărcare extremă și direcția precisă datorită cadrului continuu cu două osii de direcție, conceptul fără compromisuri de tracțiune integrală cu distribuție echilibrată a greutății 50:50, asistența pentru operator CEMOS și sistemul de optimizare a procesului sunt de asemenea de neegalat. „Eficiența tracțiunii a fost întotdeauna ferm ancorată în ADN-ul tractoarelor noastre”, declară dr. Martin von Hoyningen-Huene. „Cu seria XERION 12, am preluat punctele forte binecunoscute apreciate de clienții XERION din întreaga lume, le-am dezvoltat în continuare și le-am combinat cu cei peste 25 de ani de experiență în dezvoltare și producție TERRA TRAC, într-un concept general puternic și convingător.”


Atmosferă de sărbătoare la CLAAS (de la stânga la dreapta): Laudator Alexander Brockmann (dlv/traction) Thomas Spiering, Lukas Große-Wienker, Jan Wieckhorst, Johannes Weisbrodt și dr. Martin von Hoyningen-Huene sărbătoresc primirea premiului Farm Machine 2024 la categoria tractoare de mari dimensiuni în cadrul sesiunii de premiere organizată la Agritechnica de Editura Agricolă Germană (dlv).
3A câștigă la categoria „Agricultură inteligentă și robotică”
Compania CLAAS a fost încântată să primească încă un premiu, alături de partenerii săi fondatori ai platformei 3A, AgXeed și Amazone. La categoria „Agricultură inteligentă și robotică”, primul parteneriat din lume pentru înaltă automatizare și autonomie s-a impus în fața a doi alți concurenți, primind la Agritechnica al doilea premiu după medalia de argint pentru inovație. „Automatizarea avansată a proceselor și autonomia sunt una dintre viitoarele mega-tendințe în agricultura globală”, au spus partenerii fondatori ai platformei 3A. „Prin intermediul platformei 3A – AUTOMATIZARE ȘI AUTONOMIE AVANSATĂ ca rețea deschisă, se intenționează ca și companiile mai mici, cu mai puține resurse de dezvoltare, să poată participa la avansarea automatizării în gestionarea câmpurilor. În viitor, fermierii și antreprenorii vor avea acces la o mare varietate de soluții ale producătorilor și vor putea alege tehnologia optimă pentru operațiunile și nevoile lor. Mai presus de toate, tehnologiile și soluțiile vor fi dezvoltate mai rapid până la maturitatea pieței prin gruparea competențelor, iar standardizarea va fi accelerată.”

Abordarea deschisă, independentă de producător, a platformei 3A, AUTOMATIZARE ȘI AUTONOMIE AVANSATĂ, suscită un interes general în rândul producătorilor naționali și internaționali de tehnologie agricolă. Müthing este al patrulea partener care s-a alăturat rețelei 3A, iar alte companii și-au exprimat interesul de a se alătura și au început deja discuțiile inițiale cu partenerii fondatori.


La categoria Agricultură inteligentă și robotică, juriul a premiat platforma 3A – AUTOMATIZARE ȘI AUTONOMIE AVANSATĂ. După premiul pentru inovație, acesta a fost al doilea premiu de la Agritechnica primit de parteneriatul pentru autonomie.