Comunicat de presă

DISCO MOVE – o nouă cositoare frontală cu urmărire optimizată a conturului solului

Cu DISCO 3600 MOVE și DISCO 3200 MOVE, disponibile în versiuni cu și fără condiționator, CLAAS și-a extins populara gamă DISCO cu încă șase modele noi de cositori frontale.

Noul design inovator oferă o libertate de mișcare de 1.000 mm, independent de tiranţii faţă ai tractorului, asigurând urmărirea optimă a conturului solului de către bara de tăiere. Noile cositori sunt disponibile cu lățimi de tăiere de 3,0 m și 3,4 m, fie fără condiționator (F), fie cu opțiunea unui condiționator cu gheare (FC) sau cu role (FRC).

Cap de manevrare extrem de manevrabil, cu suspensie integrată

Principalul element de design al cositorii DISCO MOVE este noul cap de antrenare cu cinematică integrată. Acesta are capacitatea de a urmări conturul solului, cu o cursă de până la 600 mm în sens ascendent și 400 mm în sens descendent. Se adaptează în mod sigur la un teren cu multe denivelări. Cositoarea are, de asemenea, capacitatea de a pivota în lateral din punctul central de pivotare setat la un unghi de 30 de grade. Prin urmare, cositoarea poate pivota în spate cu un unghi în diagonală, pentru a evita obstacolele. În plus, funcția de urmărire a conturului solului a fost îmbunătățită și mai mult.

Bara de tăiere se poate adapta foarte repede unor contururi mai fine ale solului, datorită punctului de pivotare poziționat jos, cu eficiență testată, din gama curentă PROFIL. Noul cap de antrenare, în combinație cu punctul de pivotare poziționat jos, asigură o urmărire excelentă a conturului solului, în special pentru tractoare de dimensiuni mai mari și la viteze mari. Tiranţii faţă ai tractorului rămân într-o poziție fixă și nu influențează urmărirea conturului solului. Elementele hidraulice integrate în capul de antrenare preiau controlul asupra funcției de ridicare a mesei de tăiere la capătul rândului, utilizând un cilindru hidraulic cu acțiune simplă de la tractor.

De asemenea, capul de antrenare include in standard suspensia hidraulică ACTIVE FLOAT, eliminând necesitatea punctelor de cuplare pe tractor a arcurilor suspensiei. Presiunea suspensiei poate fi reglată din nou în orice moment în timpul funcționării, utilizând un cilindru hidraulic cu acțiune simplă. La cerere, mecanismul de comandă al unității DISCO MOVE poate fi integrat în unitatea de comandă a cositorilor triple de dimensiuni mari. Cositoarea este controlată apoi în mod centralizat prin intermediul terminalului de operare, iar cositoarea spate preia funcția de reglare a suspensiei ACTIVE FLOAT.

Un echipament cu adevărat eficient - cu și fără condiționator

Noile DISCO 3600 MOVE și DISCO 3200 MOVE impresionează și prin dotări. Cositorile sunt disponibile fie fără condiționator, fie cu opțiunea unui condiționator cu gheare sau cu role. Capul de antrenare poate fi cuplat fie direct la tiranţii faţă ai tractorului, fie utilizând un cadru tip A. Racordurile hidraulice sunt echipate standard cu cuple Kennfixx confortabile. Acestea se pot deplasa fie în partea stângă, fie în partea dreaptă a capului de antrenare, pentru adaptare optimă la tractorul dumneavoastră. Și instrumentul care controlează presiunea suspensiei poate fi montat pe oricare parte. Capul de antrenare este echipat cu un ghidaj de ajustare uşor de utilizat, care vă permite să setați simplu și rapid, din cabina tractorului, înălțimea corespunzătoare a brațelor suspensiei față. Arborii cardanici necesită o întreținere redusă, cuplajele universale având nevoie de lubrifiere la intervale de 250 de ore. Noile cositori nu au nevoie de suport de depozitare. Atunci când cositoarea este decuplată, un element de blocare de pe capul de antrenare blochează sistemul cinematic, astfel încât aceasta poate staționa în siguranță, fără vreun suport suplimentar.

De asemenea, noile cositori frontale sunt echipate opțional cu lumini mixte rabatabile și panou de avertizare, oglinzi duble cu unghi larg pentru a spori vizibilitatea în timpul transportului pe șosea, precum și cu capace laterale de protecție cu pliere hidraulică.

Bara de tăiere MAX CUT - o tehnologie premiată

Bara de tăiere MAX CUT cu eficiență dovedită ce are un design brevetat de CLAAS este utilizată și pentru DISCO MOVE. Aceasta are o platformă unică, cu formă sinusoidală, presată dintr-o singură piesă.  Această formă permite fixarea discurilor de tăiere la distanţă mai mare în faţă, asigurând o calitate mai bună a tăierii în toate condițiile. Forma specială a apărătorilor și canalul de dimensiuni mari dintre acestea asigură un nivel mai ridicat de auto-curățare și furaje de cea mai bună calitate. Designul barelor de tăiere ale cositorii, fixate cu șuruburi, și componentele de acționare cu lubrifiere continuă simplifică întreținerea și garantează stabilitatea dimensională și durata mare de viață. Tehnologia MAX CUT a primit în luna iunie 2018 premiul pentru inovație acordat de Asociația din industria oțelului.