Comunicat de presă

CONVIO FLEX – un heder cu bandă pentru orice tip de recoltă

CLAAS prezintă noile hedere cu bandă CONVIO FLEX și CONVIO. În timp ce CONVIO este utilizat pentru recolte ce necesită batozare, precum cereale și semințe de rapiță, CONVIO FLEX, cu ajutorul barei de tăiere flexibile, poate obține performanțe de top la recoltarea boabelor de soia, de mazăre și a ierbii. 

Sistemele de asistență pentru controlul înălțimii barei de tăiere și tamburului, alături de caracteristicile inteligente de design, reduc efortul operatorului și reduc la minim pierderile. Noile hedere sunt disponibile cu trei lățimi de lucru, 10,8 m, 12,3 m și 13,8 m, pentru combinele de recoltat LEXION.

CONVIO FLEX pentru flexibilitate maximă

În timp ce CONVIO are o bară de tăiere și platformă port-cuțit rigide, aceste componente și curelele laterale sunt flexibile la CONVIO FLEX. Hederul poate urmări conturul solului, asigurând astfel cea mai joasă tăiere posibilă pe întreaga lățime de lucru. Acest lucru permite recoltarea aproape de sol, cu pierderi reduse în cazul recoltelor cu tulpină joasă, cum sunt boabele de soia. Pentru recoltarea cerealelor din cadrul culturilor în curs, CONVIO FLEX poate fi utilizat ca un heder convențional cu bară de tăiere și platformă port-cuțit rigide. În cazul culturilor culcate la pământ, acesta se adaptează la conturul solului prin simpla apăsare a unui buton și permite recoltarea cu pierderi reduse, chiar și cu o lățime de lucru mare.

Atât CONVIO FLEX, cât și CONVIO sunt perfect adaptate pentru recoltarea semințelor de rapiță. Echipamentul opțional pentru semințe de rapiță include, la stânga și la dreapta, melci de alimentare cu diametrul de 425 mm în partea superioară a peretelui posterior al hederului și cuțite pentru semințe de rapiță care pot fi montate și demontate fără unelte. Pentru a reduce la minim pierderile, canalul central este închis în partea de jos cu garnituri de cauciuc. Peretele posterior înălțat al hederului previne pierderea boabelor.

Asistență inteligentă pentru operator complet integrată

CONVIO FLEX și CONVIO oferă cel mai ridicat nivel de confort pentru operator printr-o gamă largă de funcții automate complet integrate în terminalul CEBIS. Funcția AUTOMATIC BELT SPEED reglează automat viteza curelelor la viteza de deplasare a combinei de recoltat. Un avertisment pentru alunecarea sau blocarea curelei îi permite operatorului să intervină rapid, chiar și pe timp de noapte sau în cazul unei cantități mari de praf, împiedicând apariția situațiilor critice.

Funcția de inversare are două moduri. Apăsarea unui buton de pe maneta de comandă inversează sensul de mișcare a curelei centrale și a celor laterale în timpul deplasării utilajului. Aceasta permite remedierea simplă a problemelor minore. Un comutator amplasat pe cotieră inversează sensul de mișcare a tamburului, curelei centrale și carcasei sistemului de alimentare.

AUTO CONTOUR: patru moduri pentru cele mai bune performanțe de tăiere

Funcția AUTO CONTOUR pentru reglarea automată a înălțimii hederului de pe CONVIO FLEX are patru moduri de lucru diferite:

  • În modul cereale, platforma port-cuțit și bara de tăiere sunt rigide.
  • La întâlnirea unor porțiuni izolate de culturi întinse la pământ, operatorul poate comuta din modul rigid în cel flexibil prin apăsarea unui buton în timp ce combina se deplasează.
  • În modul flexibil, bara de tăiere urmează conturul solului pe apărători. Cu o flexibilitate totală de 225 mm (90 mm în sus și 135 mm în jos), CONVIO FLEX se poate adapta practic tuturor condițiilor de sol.
  • În modul AUTO CONTOUR FLEX, hederul utilizează datele primite de la senzori pentru a determina în mod continuu poziția ideală pentru un flux optim de material recoltat, urmărirea conturului solului și cea mai joasă înălțime de tăiere. Astfel, pierderile la nivelul implementului frontal în cazul materialului recoltat cu înălțime mică sunt foarte reduse.

Tambur inovator cu control automat al cuplului

Noul tambur cu un profil al camei inovator, ce poate fi reglat asigură un flux optim de material recoltat în orice condiții. Conceptul de răsturnare previne în mod eficient înfășurarea materialului recoltat pe tambur. În condiții dificile, cum este cazul materialului recoltat culcat la pământ, tamburul ridică materialul înainte de tăiere. Mai ales în cazul cerealelor culcate la pământ, acest lucru reduce semnificativ pierderile la nivelul implementului frontal.

Tamburul este acționat hidraulic. Mai mult, controlul automat al cuplului previne intrarea în pământ a ghearelor. Acest sistem de asistență îi oferă întotdeauna operatorului sprijinul optim pentru reglarea tamburului, fiind asigurat un flux uniform de material recoltat.