Confort, siguranță și eficiență

CLAAS prezintă noul TORION, primul încărcător frontal creat special pentru utilizarea în agricultură

În colaborare cu Liebherr, CLAAS prezintă modelul TORION, primul încărcător frontal pentru utilizare în agricultură. Cu acest utilaj, CLAAS răspunde cererii din ce în ce mai mari de utilaje agricole profesioniste de înaltă performanță pentru transportul și manipularea materialelor, introducând șapte încărcătoare noi care întregesc gama existentă de încărcătoare telescopice, remorci și tractoare cu încărcătoare frontale.

Noua gamă cuprinzătoare de utilaje performante TORION include trei categorii de dimensiuni. Toate modelele noi pot fi achiziționate prin intermediul rețelei de dealeri CLAAS, inclusiv garanția de service CLAAS pentru livrarea pieselor de schimb într-un interval de 24 de ore.

Expertiza noului nostru partener, Liebherr

Am utilizat în mod eficient expertiza companiei Liebherr pentru dezvoltarea modelelor noastre TORION pentru agricultură. Producătorul de utilaje pentru construcții va colabora cu CLAAS pentru toate modelele viitoare TORION, precum și pentru gama SCORPION. Toate modelele noi sunt echipate cu sistemul CLAAS POWER SYSTEM cu eficiență dovedită, care combină fiabilitatea de excepție cu o eficiență impresionantă. Gama TORION se mândrește, de asemenea, cu o cabină cu dimensiuni generoase, cu vizibilitate optimă de jur împrejur și funcții ușor de utilizat.

Prezentarea modelului

TORION

 

535

639

1177

1410

1511

1812

1914

Greutate operațională

t

5,2

5,6

12,6

13,9

14,3

18,7

19,5

Sarcină de basculare

(complet articulat)

t

3,45

3,85

7,75

9,1

9,75

11,1

12,4

Cinematică

 

Z

Z

P/Z

P/Z

P/Z

agricolă/Z

agricolă/Z

Putere maximă

(ISO 3045/SAE J1995)

kW/
CP

46/63

50/68

103/140

114/155

123/167

143/195

168/228

Transmisie

 

Hidrostatică

Hidrostatică

VARIPOWER

VARIPOWER

VARIPOWER

CMATIC

CMATIC

Un utilaj multifuncțional foarte agil

Cele mai mici modele TORION 639 și 535 de la CLAAS sunt utilaje multifuncționale agile create pentru zootehnie și recolte speciale. Motoarele Yanmar din dotarea ambelor modele dezvoltă o putere de până la 68 CP (50 kW) și respectă prevederile standardului de emisii Stage IIIB. Aceste motoare sunt deosebit de robuste și rezistente. Transmisia hidrostatică continuu variabilă are două moduri: F1 pentru viteze de la 0 la 6 km/h și F2 pentru viteze de la 0 la 20 km/h. Operatorul poate comuta de la un mod la altul prin simpla apăsare a unui buton, în funcție de utilizare. Pentru lucrul la viteze mici (de exemplu, umplerea cupei de măsurare), debitul de ulei hidraulic poate fi controlat prin controlul vitezei mici de deplasare. Datorită manevrării incredibil de simple, modelele TORION 639 și 535 pot fi utilizate în mod fiabil, chiar și în cazul în care sunt operate în mod frecvent de operatori diferiți.

Stabilitate mare datorită centrului de greutate optim

Sarcina de basculare (articulat) pentru cele două modele este de 3,45 t, respectiv 3,85 t. Centrul de greutate optim și designul cu înălțime mică, sub 2,5 m indiferent de tipul de anvelope, asigură o stabilitate optimă chiar și în timpul lucrului pe teren accidentat. Articulația centrală/pivotantă oferă siguranță și confort suplimentare, eliminând efectul oricăror denivelări ale terenului.

Vizibilitate maximă

Cabina și brațul ambelor modele sunt poziționate astfel încât să ofere vizibilitate maximă. Parbrizul cu dimensiuni generoase se extinde lateral spre podeaua cabinei, asigurând o vizibilitate optimă și deasupra, pentru ca operatorul să poată vedea implementul în orice poziție. Luneta curbată asigură o vizibilitate optimă în spate în timpul deplasării. Brațul conic se îngustează înspre cabină, asigurând în permanență o vizibilitate optimă asupra încărcăturii și implementului.

Gama TORION de dimensiuni medii pentru o putere mai mare

Gama nouă de modele de încărcătoare de dimensiuni medii, TORION 1511, 1410 și 1177 este echipată cu motoare DPS cu consum redus de carburant, care și-au dovedit deja valoarea în cadrul tractoarelor CLAAS ARION 500. Acestea respectă prevederile standardului de emisii Stage IV și dezvoltă o putere de până la 167 CP (123 kW). Confortabila transmisie hidrostatică VARIPOWER are trei moduri, între 0 și 6 km/h, între 0 și 16 km/h și între 0 și 40 km/h, pentru adaptare optimă la condițiile existente. Prin urmare, modelele din gama TORION de dimensiuni medii sunt ideale pentru ferme și contractori care au nevoie de suficientă putere pentru lucrări de compactare în silozuri sau pentru manipularea boabelor, a îngrășămintelor și a altor materiale vrac.

Poziție unică de montare a motorului

Toate încărcătoarele TORION, inclusiv gama de dimensiuni medii, beneficiază de o distribuție optimă a greutății. Poziția unică de montare a motorului, foarte joasă și mult în spatele utilajului, creează o contragreutate pentru zona de ridicare. Aceasta înseamnă că nu este necesar un balast suplimentar, acest lucru având un impact pozitiv asupra uzurii anvelopelor și consumului de carburant. Înseamnă, de asemenea, că sunt posibile sarcini de basculare între 7,75 și 9,75 t la o greutate de lucru scăzută.

Mecanismul de ridicare pentru cinematica P sau Z

Pentru modelele TORION din gama de dimensiuni medii, brațul este disponibil cu cinematică P sau Z. Cu o distribuție a încărcăturii de-a lungul întregului interval de ridicare și generarea unor forțe mai ridicate în partea superioară a brațului, cinematica P este cea mai bună opțiune pentru lucrările agricole. Cinematica Z asigură un cuplu de forțe de frecare foarte ridicat, iar cupa poate fi basculată foarte repede.

SMART LOADING pentru confort și eficiență sporite

Sistemul avansat de asistență pentru operator SMART LOADING reunește toate sistemele pentru a optimiza funcționarea utilajului. Funcțiile suplimentare practice reduc efortul operatorului și contribuie la sporirea eficienței. Printre acestea se numără o funcție programabilă de revenire a cupei și definirea limitelor de ridicare și coborâre, care oferă operatorului posibilitatea de a ghida automat brațul în anumite poziții presetate, utilizând maneta de comandă. Este disponibil și un sistem de cântărire ușor de utilizat prin intermediul unui ecran tactil. La modelele 1914 și 1812 cu cele mai mari dimensiuni, funcția de revenire a cupei și definirea limitelor de ridicare și coborâre reprezintă dotări standard; pentru modelele 1511 până la 1177, acestea sunt disponibile opțional. Sistemul de cântărire este disponibil opțional pentru toate modelele.

Afișaj cu ecran tactil ușor de utilizat

Toate cele trei modele din gama TORION de dimensiuni medii sunt echipate standard cu un ecran tactil de 7”, care are rol de hub central de informații pentru utilizarea utilajului și este extrem de ușor de folosit. Pentru controlul confortabil și sensibil al modelelor TORION sunt disponibile două tipuri de manete de comandă. Maneta de comandă cu design ergonomic poate fi utilizată pentru folosirea simplă și cu mare precizie a tuturor funcțiilor brațului. Direcția de deplasare poate fi de asemenea schimbată cu ușurință cu ajutorul unui comutator basculant de pe manetă. Maneta multifuncțională, disponibilă opțional, include o manetă de comandă în patru direcții ce poate fi utilizată pentru a controla cel de-al treilea și cel de-al patrulea circuit hidraulic, pentru încărcarea și bascularea cupei cu basculare mare sau pentru deschiderea și închiderea graiferului pentru furaje.

Răcire în funcție de necesitate cu DYNAMIC COOLING

Noul sistem DYNAMIC COOLING  controlează electronic turația ventilatorului și garantează răcirea motorului în funcție de necesitate, indiferent de condițiile de funcționare. Ventilatorul reversibil este disponibil opțional. Acesta funcționează de asemenea complet automat, pe baza setărilor efectuate de operator, pentru a îndepărta impuritățile de pe grila radiatorului.

Cele mai performante modele: TORION 1914 și 1812

Cu cele mai mari modele ale sale, TORION 1914 și 1812, CLAAS se adresează contractorilor și fermelor mari, cu cele mai mari cerințe în materie de putere, performanță și confort al operatorului. Echipate cu motoare eficiente Liebherr, aceste utilaje dezvoltă o putere de 195 CP, respectiv 228 CP (143 și 168 kW) și respectă prevederile standardului de emisii Stage IV fără un filtru de particule diesel suplimentar (disponibil opțional). Sarcinile de basculare sunt de 11,1 și 12,4 t. Ambele modele de dimensiuni mari sunt echipate standard cu sistemul DYNAMIC COOLING, fiind disponibil opțional și ventilatorul reversibil, pentru lucrul într-un mediu cu un nivel foarte ridicat de impurități.

Transmisia confortabilă CMATIC

Transmisia split-power continuu variabilă CMATIC funcționează cu o combinație între o transmisie hidrostatică și una mecanică, pentru a asigura eficiența maximă a tuturor operațiilor de încărcare şi descărcare. Nivelul ridicat al transmisiei mecanice la viteze mici de până la 10 km/h și la viteză maximă asigură dezvoltarea unei puteri mari cu un consum scăzut de carburant.

Braț cu ridicare mare pentru înălțimi maxime de încărcare

La fel ca toate modelele din gama de dimensiuni medii, cele două modele TORION de dimensiuni mari beneficiază de distribuția optimă a greutății, prin poziționarea motorului mult în spatele utilajului. Aceasta înseamnă că motorul poate fi accesat cu ușurință, facilitând lucrările de întreținere. Brațul este disponibil cu cinematică agricolă sau Z, cinematica agricolă fiind perfect adecvată pentru lucrările agricole. Ambele utilaje pot fi echipate opțional cu un braț cu ridicare înaltă, cu condiția să utilizeze cinematica agricolă. Măsurând 3,0 m, cu 40 cm mai lung decât brațul standard, acesta poate atinge o înălțime de încărcare de până la 4,64 m (la nivelul bolțului de pivotare). Brațul cu ridicare înaltă este disponibil opțional și pentru toate modelele din gama de dimensiuni medii. Modelele CLAAS TORION sunt disponibile începând de acum.