Un centru de comandă pentru toate funcțiile CEMOS

CLAAS prezintă noul sistem CEBIS MOBILE cu ecran tactil pentru toate modelele LEXION 700/600.

Prin intermediul noului CEBIS MOBILE pentru gama de utilaje LEXION 700/600, CLAAS stabilește noi standarde în utilizarea sistemelor de asistență pentru operator consacrate CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG și CEMOS AUTOMATIC. Noul ecran tactil color CEBIS MOBILE de 12 inch include toate funcțiile sistemelor de asistență actuale, permițând operatorului să dețină în permanență controlul complet asupra stărilor de funcționare ale utilajului de la un singur terminal și să regleze toate sistemele de asistență în funcție de necesități, utilizând interfața standardizată cu ghidare prin meniu, prin simpla atingere a ecranului. 

Clar și intuitiv: noul ecran de 12 inch

Ecranul color de 12 inch de înaltă rezoluție al noului sistem CEBIS MOBILE facilitează monitorizarea stărilor utilajului prin intermediul datelor clar structurate și al utilizării intuitive a ecranului tactil. Silueta combinei de recoltat care apare în zona principală a ecranului afișează în mod continuu setările pentru toate zonele funcționale principale ale combinei, cum ar fi turația rotorului și a ventilatorului, umiditatea boabelor și nivelul de umplere a buncărului de cereale. Pe ecran este afișată și imaginea camerei video GRAIN QUALITY, asigurându-i operatorului posibilitatea de a monitoriza în orice moment calitatea materialului recoltat, iar evaluarea efectuată de camera video GRAIN QUALITY ajută sistemul CEMOS AUTO CLEANING să optimizeze gradul de curățenie al boabelor. În plus, operatorul poate utiliza două glisoare simple pe ecran pentru a seta echilibrul optim între gradul de curățenie al boabelor, calitatea paielor și randament.

Post de conducere integrat

În partea inferioară a ecranului se află „postul de conducere” care afișează starea sistemului CRUISE PILOT. Acesta include viteza de deplasare înainte, randamentul la nivelul canalului de alimentare, randamentul în tone pe oră și sarcina motorului. Sistemul afișează, de asemenea, factorul care limitează performanța în condițiile curente de funcționare. În loc să utilizeze CEBIS, operatorul poate să regleze toți parametrii funcțiilor CRUISE PILOT și de la noul CEBIS MOBILE. Navigarea prin meniu pentru reglările necesare este identică pentru toate cele trei sisteme de asistență.

CEMOS AUTOMATIC garantează performanțe optime

Sistemul CEMOS AUTOMATIC integrat acoperă toate sistemele de asistență pentru operator, ceea ce asigură performanțe optime ale utilajului, în ciuda variațiilor foarte mari ale condițiilor de funcționare.  Acestea includ funcția AUTO SEPARATION pentru controlul automat al separării boabelor reziduale, funcția AUTO CLEANING pentru reglarea automată a procesului de curățare și funcția AUTO SLOPE care reglează turația ventilatorului atunci când utilajul lucrează pe o suprafață în pantă.

CEMOS DIALOG: partenerul operatorului

Funcția CEMOS DIALOG cu eficiență dovedită pentru monitorizarea utilajului este, de asemenea, complet integrată în noul CEBIS MOBILE. Această funcție este activă în permanență în fundal, monitorizând în orice moment toate procesele de lucru, analizând datele și informând operatorul dacă potențialul utilajului nu este utilizat la maxim. Pe ecranul CEBIS MOBILE este afișat un mesaj și operatorul poate vedea o recomandare pentru optimizarea setărilor prin simpla atingere a ecranului. Alternativ, operatorul poate să acceseze în mod activ funcțiile CEMOS DIALOG de pe ecranul CEBIS MOBILE, pentru a vedea optimizările recomandate pentru o anumită fază de funcționare. Și în acest caz recomandările afișate pot fi acceptate sau respinse prin simpla atingere a ecranului.

Noul CEBIS MOBILE va fi disponibil pentru toate modelele LEXION 700/600 începând cu sezonul de recoltare din 2018.