Tractoare polivalente pentru lucrul în câmp, în ferme sau pentru transport

CLAAS prezintă noua generație de tractoare din gama ARION 500 și 600

Cu modelele gama ARION 500 și 600, CLAAS oferă tractoare polivalente, versatile, cu un nivel ridicat de confort, adecvate atât pentru lucrul în câmp și pe pășuni, cât și pentru aplicații de transport și ca încărcător frontal pentru activitățile din ferme. CLAAS prezintă acum o nouă generație a acestor tractoare cu eficiență dovedită, cu opțiuni de echipare îmbunătățite, o gamă extinsă de motoare și numeroase funcții noi. Printre acestea se numără noul sistem CIS+, noul terminal CEBIS, caracteristici îmbunătățite ale transmisiilor HEXASHIFT și CMATIC și noua suspensie față PROACTIV dezvoltată de CLAAS.

Trei opțiuni de echipare disponibile în premieră

Datorită sistemului de bază CIS, noului sistem CIS+ și terminalului CEBIS premium, trei opțiuni diferite de echipare sunt acum disponibile în premieră pentru modelele din gama ARION 500 și 600. Toate versiunile sunt disponibile cu o transmisie powershift HEXASHIFT; ca alternativă, versiunile CIS+ și CEBIS pot fi furnizate cu transmisia continuu variabilă CMATIC. Versiunea CIS a rămas simplă în mod deliberat, cu supape hidraulice acționate mecanic și ecran CIS, în timp ce versiunea CIS+ este echipată standard cu supape hidraulice cu comandă electronică și ecran color CIS. Ambele versiuni sunt prevăzute cu renumita cotieră multifuncțională cu manetă de comandă în patru direcții ELECTROPILOT și DRIVESTICK pentru comanda transmisiei. Versiunea CEBIS trece la nivelul superior, fiind echipată cu terminalul CEBIS complet reproiectat cu ecran tactil de 12 inch și funcția intuitivă DIRECT ACCESS, precum și cu maneta de comandă multifuncțională CMOTION, acționată cu doar trei degete.

Rezervor AdBlue inclus

Domeniu mai mare de putere

Domeniul de putere al tractoarelor din gama ARION a fost extins semnificativ. De la 125 CP pentru ARION 510 până la 185 sau 205 CP pentru ARION 660 datorită sistemului CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM). În cazul tractorului ARION 660, CPM asigură o creștere a puterii cu până la 20 CP pentru transport și operațiunile care necesită utilizarea prizei de putere. Toate modelele ARION 500 sunt dotate cu un motor cu 4 cilindri, în timp ce tractoarele ARION 600 cu un motor cu 6 cilindri. La modelele ARION 600, turația la ralanti a motorului este redusă automat de la 800 la 650 rpm când tractorul staționează, asigurând o economie suplimentară de carburant. Toate motoarele respectă prevederile standardului de emisii Stage IV (comparabil cu Tier 4) datorită combinației dintre EGR (recircularea gazelor de eșapament răcite), filtrul de particule diesel (DPF) și convertizorul catalitic SCR (reducere catalitică selectivă). În ciuda includerii unui rezervor de AdBlue, capacitatea rezervorului de motorină a fost ușor mărită.

Funcție SMART STOP (HEXASHIFT)

Transmisia powershift HEXASHIFT cu tempomat și SMART STOP

Transmisia powershift HEXASHIFT cu eficiență dovedită din dotarea noii game ARION a fost îmbunătățită în condiții practice și oferă o gamă largă de funcții noi. Printre acestea se numără tempomatul, care menține automat viteza de deplasare selectată de operator la o turație optimă a motorului. Astfel, motorul funcționează independent de sarcina curentă și este deosebit de eficient din punct de vedere al consumului. Funcția integrată SMART STOP asigură o manevrare extrem de confortabilă. La apăsarea pedalei de frână, transmisia se decuplează automat, nemaifiind necesară acționarea pedalei de ambreiaj. Astfel, efortul operatorului este redus, în special în timpul operațiunilor care necesită utilizarea intensă a ambreiajului, cum ar fi la folosirea încărcătorului frontal și la formarea baloților rotunzi.

Software nou pentru controlul transmisiei CMATIC

Transmisia continuu variabilă CLAAS CMATIC din dotarea modelelor ARION 600/500 utilizează un software de ultimă generație, care răspunde la multe dintre nevoile clienților identificate în condiții reale de lucru și asigură o coordonare mai bună între motor și transmisie. De exemplu, tempomatul poate fi dezactivat prin intermediul pedalei de accelerație, iar transmisia se adaptează mai rapid la operațiunea desfășurată, deoarece operatorul poate comuta între două valori salvate de suprasarcină a motorului prin simpla apăsare a unui buton.

Noua suspensie față PROACTIV

Noua suspensie pe puntea faţă PROACTIV

Toate modelele ARION 500 și 600 noi pot fi echipate cu noua suspensie față PROACTIV dezvoltată de CLAAS. Greutatea tractorului este susținută în mod optim de suspensia față datorită dispunerii triunghiulare a celor doi cilindri de suspensie înclinați spre exterior. Controlul inteligent al suspensiei față PROACTIV asigură, de asemenea, stabilizarea activă antiruliu în curbe și reduce mișcările de tangaj în timpul frânării și accelerării. Acest lucru asigură un confort optim chiar și la rularea cu viteze mari pe șosele, piste sau câmpuri și sporește siguranța la deplasarea cu implemente grele atașate, prevenind oscilațiile ansamblului tractor/implement.

Direcția pe care o doriți

Noile modele ARION 500 și 600 sunt disponibile, de asemenea, cu sistemul de direcție dinamică CLAAS. Prin intermediul acestui sistem, operatorul poate modifica numărul de rotiri ale volanului necesare pentru obținerea aceluiași unghi de bracaj și ajusta direcția la operațiunea desfășurată prin simpla apăsare a unui buton. Ajustarea se realizează în două programe automate diferite, fiecare cu două niveluri, și un program manual cu patru niveluri de intensitate. Acest lucru asigură o manevrare mai simplă și mai rapidă, în special în timpul operațiunilor cu numeroase manevre de virare utilizând încărcătorul frontal sau la capăt de rând.

Cabină cu 4 sau 5 montanți

Toate modelele sunt disponibile cu o gamă actualizată de cabine. Fiecare versiune oferă un spațiu generos, un parbriz continuu și vizibilitate optimă, inclusiv asupra implementelor late din spate. De asemenea, clienții pot alege între cabina familiară cu 5 montanți, un acces larg și o portieră puțin proeminentă, și o cabină cu 4 montanți și un câmp vizual continuu în partea stângă a operatorului. Cabina cu 4 montanți este deja folosită de modelele AXION 900 și 800 mai mari.

Frână de parcare electronică Parklock pe maneta REVERSHIFT

Frână de parcare electronică, putere hidraulică mai mare și anvelope mai mari

Noile modele din gama ARION 500 și 600 sunt disponibile în premieră cu frâna de parcare electronică Parklock pe maneta REVERSHIFT. În cazul în care operatorul iese din cabină fără a acționa frâna Parklock, frâna de parcare de pe tractor și eventualele implemente/remorci atașate este activată pentru a preveni deplasarea tractorului și provocarea unui accident. În plus față de sistemul hidraulic anterior cu senzor pentru încărcătură și un debit de 110 l/min este disponibilă și o versiune nouă cu un debit de 150 l/min. Pentru modelele ARION 630 și cele din gamele superioare, jante de 42 inch și un diametru maxim al anvelopei de 1,95 m sunt acum disponibile opțional, asigurând o forță ridicată de tracțiune și protejând în același timp solul.

Noile tractoare CLAAS ARION 500 și 600 vor fi disponibile începând cu toamna anului 2017.